Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απίθανο βίντεο - Καρέ καρέ η... υποθαλάσσια προσευχή του Ναρέντρα Μόντι

Απίθανο βίντεο – Καρέ καρέ η… υποθαλάσσια προσευχή του Ναρέντρα Μόντι

Ο Ινδός πρωθυπουργός πήγε στον πάτο της θάλασσας και άρχισε να προσεύχεται

Ένα πρωτότυπο τρόπο βρήκε ο Ναρέντρα Μόντι για να προσευχηθεί. Ο πρωθυπουργός της Ινδίας έφτασε φορώντας ειδικό εξοπλισμό στον βυθό της θάλασσας προκειμένου να προσευχηθεί μπροστά σε έναν αρχαίο ναό που βρίσκεται σε μία «χαμένη» ινδουιστική πόλη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Telegraph, ο Μόντι, φορώντας την παραδοσιακή πορτοκαλί ενδυμασία βιντεοσκοπήθηκε την Κυριακή να καταδύεται στα νερά της παραλίας Παντσκούι, στο κρατίδιο Γκουτζαράτ, στην πατρίδα του, για να φθάσει στην τοποθεσία Ντουάρκα.

«Θεϊκή εμπειρία»

Ο κ. Μόντι, ο οποίος συνοδευόταν από δύτες του Πολεμικού Ναυτικού, περιέγραψε την επίσκεψή του ως «θεϊκή εμπειρία». «Αισθάνθηκα συνδεδεμένος με μια αρχαία εποχή πνευματικού μεγαλείου και διαχρονικής αφοσίωσης», ανέφερε ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στο X, πρώην Twitter.

Ακόμη, σε μια συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την ίδια μέρα πρόσθεσε σε δηλώσεις του, ότι «Το όραμα της Ντουάρκα στη θάλασσα ενίσχυσε περαιτέρω την αποφασιστικότητά μου για μια ανεπτυγμένη Ινδία».

Οι επικριτές του πρωθυπουργού, ο οποίος ηγείται του ινδουιστικού εθνικιστικού Κόμματος Bharatiya Janata (BJP), λένε ότι η θρησκευτική πόλωση έχει αυξηθεί από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του το 2014 και ότι οι μουσουλμάνοι, οι οποίοι αποτελούν το 14% του 1,4 δισεκατομμυρίου πληθυσμού της χώρας, έχουν ρουσφετοποιηθεί.

Το τελετουργικό και ο μύθος του Κρίσνα

Ο 73χρονος έκανε μια προσφορά με ένα ραβδί από φτερό παγωνιού σε έναν υποβρύχιο λόφο λειψάνων πριν πραγματοποιήσει προσευχή. Η προσφορά φωτός, λουλουδιών, νερού ή φαγητού σε θεϊκές οντότητες είναι ένα βασικό τελετουργικό του Ινδουισμού, γνωστό ως Puja.

Οι Ινδουιστές πιστεύουν ότι το βασίλειο της Ντουάρκα, που λέγεται ότι δημιουργήθηκε από τον Κρίσνα, βυθίστηκε κάτω από την Αραβική Θάλασσα μετά το θάνατό του. Έχει μεγάλη σημασία για την ινδουιστική μυθολογία και είναι ένας από τους επτά ιερούς τόπους προσκυνήματος στην Ινδία.

Δείτε το βίντεο

Sports in

Με αυτήν την τιμωρία κινδυνεύει ο Αλμέιδα μετά την απίστευτη επίθεση στην Τούμπα (vid, pics)

Δείτε με τι τιμωρία κινδυνεύει ο Ματίας Αλμέιδα, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, μετά την απίστευτη επίθεση σε άνθρωπο της ΔΕΑΒ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024