Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Συναγερμός στο δικαστικό μέγαρο ύστερα από ύποπτο φάκελο που εστάλη σε πρωτοδίκη

Θεσσαλονίκη: Συναγερμός στο δικαστικό μέγαρο ύστερα από ύποπτο φάκελο που εστάλη σε πρωτοδίκη

Επί τόπου έσπευσαν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), ωστόσο δεν εντοπίστηκε το παραμικρό

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές νωρίς το μεσημέρι, καθώς υπήρξε αναφορά για ύποπτο αντικείμενο στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Επί τόπου έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο.

Συγκεκριμένα, φάκελος θεωρήθηκε ύποπτος, αλλά ύστερα από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι περιείχε απλώς ένα βιβλίο θρησκευτικού περιεχομένου. Είχε παραλήπτρια μία πρωτοδίκη, δύο εβδομάδες μετά τον παγιδευμένο φάκελο που είχε σταλεί προς μία πρόεδρο Εφετών, εξ ου και υπήρξε αναστάτωση.

Ο φάκελος παραδόθηκε στους αστυνομικούς για διερεύνηση, πέρασε από συσκευή σάρωσης ακτίνων Χ όπου δεν εντοπίστηκε κάτι ύποπτο, ενώ εκτός από τα ΤΕΕΜ στο σημείο έφτασαν στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Δεν κρίθηκε αναγκαίο να γίνει εκκένωση του κτιρίου.

Λίγο μετά τον εντοπισμό του φακέλου-βόμβα, ο πρόεδρος των δικαστικών υπαλλήλων λέει ότι έως τώρα δεν έχει υπάρξει σαφές σχέδιο εκκένωσης του χώρου

Στιγμιότυπο από τους δρόμους πλησίον των δικαστηρίων κατά την κινητοποίηση των αρχών (Πηγή: Thesstoday.gr)

Ύποπτο αντικείμενο και σε χώρο στάθμευσης

Οι πρώτες πληροφορίες τις οποίες επικαλείται το thesstoday.gr, αναφέρουν ότι ύποπτο αντικείμενο εντοπίστηκε μεταξύ του ΟΤΕ και του Δικαστικού Μεγάρου πλησίον του χώρου στάθμευσης του Δικηγορικού Συλλόγου.

Αν και μαρτυρίες υπαλλήλων αναφέρουν πως οι αστυνομικοί καλούσαν τον κόσμο να εξέλθει άμεσα από το Μέγαρο, επίσημη εντολή για εκκένωση δεν δόθηκε ποτέ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Όλοι οι χώροι ελέγχθηκαν εξονυχιστικά από τον ειδικό σκύλο του ΤΕΕΜ, ωστόσο δεν εντοπίστηκε το παραμικρό με τις αρχές να αποχωρούν.

Λίγες μόνον μέρες μετά τον εντοπισμό του φακέλου-βόμβα με τη ζελατοδυναμίτιδα στο τρίτο όροφο του Δικαστικού Μεγάρου ο πρόεδρος των δικαστικών υπαλλήλων, Τριαντάφυλλος Φούντας επισημαίνει ότι μέχρι και σήμερα δεν έχει υπάρξει ένα σαφές σχέδιο εκκένωσης του χώρου.

«Πρέπει να βρεθούν κονδύλια ούτως ώστε να θωρακιστεί σε επαρκή βαθμό το κτίριο» σύμφωνα με τον κ. Φούντα που ολοκληρώνοντας κάνει λόγο για ιδιαιτέρως αργά αντανακλαστικά από πλευράς των αρμοδίων αρχών.

Sports in

Λύγισαν τους Κλίπερς και πήραν προβάδισμα οι Μάβερικς (vid)

Σε ένα παιχνίδι πραγματική μάχη, καθώς είχε πέντε τεχνικές ποινές και δύο αποβολές, οι Μαβς επιβλήθηκαν των Κλίπερς και έκαναν το 2-1 στη σειρά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024