Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Με το βλέμμα στο 2/2 η Εθνική κόντρα στην Ολλανδία

Με το βλέμμα στο 2/2 η Εθνική κόντρα στην Ολλανδία

Η Εθνική Ελλάδος ρίχνεται ξανά στη… μάχη των προκριματικών του Eurobasket, αυτή τη φορά εκτός έδρας με αντίπαλο την Ολλανδία.

Τα «παράθυρα» της FIBA για τα προκριματικά του Eurobasket 2025 συνεχίζονται, με την Εθνική μας να ετοιμάζεται να κοντραριστεί με την Ολλανδία, στη Χάγη, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του ομίλου της.

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη ξεκίνησε με το… δεξί τις υποχρεώσεις της κόντρα στην Τσεχία, στο ΣΕΦ, επικρατώντας με σκορ 72-64 και πήρε κεφάλι στη βαθμολογία, ψάχνοντας τώρα το 2/2 που θα της δώσει ισχυρό πλεονέκτημα για τη συνέχεια.

Η «γαλανόλευκη» θα παραταχθεί με πολλές απουσίες στη σύνθεσή της, καθώς ο «Kill Bill» αποφάσισε να αφήσει εκτός τους τρεις πρωταγωνιστές της νίκης επί της Τσεχίας, Κώστα Παπανικολάου, Ντίνο Μήτογλου και Τόμας Γουόκαπ, ενώ εκτός θα είναι και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης που έχει κάποιες ενοχλήσεις στον μηνίσκο.

Τη θέση τους στη δωδεκάδα θα πάρουν οι Ναζ Μήτρου-Λονγκ, Μιχάλης Λούντζης, Λευτέρης Μαντζούκας και Βαγγέλης Ζούγρης. Στη διάθεση του Σπανούλη θα είναι και ο Γιώργος Παπαγιάννης που αντιμετώπισε κι εκείνος κάποια προβλήματα τις προηγούμενες μέρες.

Η δωδεκάδα της Εθνικής: Καλαϊτζάκης, Ρογκαβόπουλος, Μωραϊτης, Κώστας Αντετοκούνμπο, Παπαγιάννης, Τολιόπουλος, Μαντζούκας, Κουζέλογλου, Μήτρου-Λονγκ, Ζούγρης, Λούντζης και Χαραλαμπόπουλος

Η Ολλανδία δεν ξεκίνησε καλά τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά, αφού ηττήθηκε με σκορ 98-94 και δεν θέλει να μείνει πίσω στη διεκδίκηση της πρόκρισης στην τελική φάση της διοργάνωσης. Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί δύο φορές στο παρελθόν, αμφότερες το 2015. Αρχικά στο τουρνουά Ακρόπολις, η Εθνική μας είχε πάρει τη νίκη με 92-80, ενώ έναν μήνα αργότερα στο EuroBasket, δυσκολεύτηκε περισσότερο, αλλά επικράτησε ξανά, με 68-65.

Sports in

«Μονόδρομος» το VAR και στο μπάσκετ – Εφαρμογή στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο και για όλες τις αποφάσεις

Μια είναι η λύση για να μπει τέλος σε «εμετικές» διαιτησίες, όπως αυτή που είδαμε στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024