Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
One Day: 5 πράγματα που δεν ήξερες για την τεράστια επιτυχία του Netflix

One Day: 5 πράγματα που δεν ήξερες για την τεράστια επιτυχία του Netflix

Η σειρά διαδραματίζεται την ίδια μέρα για τις δύο δεκαετίες, καθώς οι ζωές της Emma και του Dexter αλλάζουν, βιώνουν σκαμπανεβάσματα και καρδιοχτύπια και το δίδυμο έρχεται κοντά και απομακρύνεται.

Μία από τις πιο δημοφιλείς σειρές που «στριμάρουν» αυτή τη στιγμή στην πλατφόρμα του Netflix είναι το «One Day». Η σειρά που ξεκίνησε να προβάλλεται στις αρχές Φεβρουαρίου έχει ήδη βρεθεί στο τοπ 10 του Netflix.

Η σειρά είναι προσαρμοσμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Ντέιβιντ Νίκολς του 2009, με το Netflix να την διηγείται σε 14 επεισόδια.

Η αφήγηση ακολουθεί τους φοιτητές του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, Emma Morley και Dexter Mayhew, μετά τη γνωριμία τους στις 15 Ιουλίου 1988, τη νύχτα της αποφοίτησής τους.

Μετά τον χορό αποφοίτησης του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, η Emma Morley και ο Dexter Mayhew καταλήγουν στο κρεβάτι μαζί. Φαινομενικά, είναι ένα απίθανο ζευγάρι: εκείνη είναι μια κοπέλα της εργατικής τάξης από το Λιντς που μόλις πέτυχε διπλή πρωτιά στα Αγγλικά και την Ιστορία. Εκείνος είναι ένα προνομιούχο αγόρι της ανώτερης μεσαίας τάξης από το Οξφορντσάιρ με χαμηλό βαθμό στην Ανθρωπολογία.

Είναι τα ξημερώματα της 15ης Ιουλίου 1988: Ημέρα του Αγίου Σουίθιν. Ο Ντέξτερ και η Έμμα δεν κάνουν πραγματικά σεξ, αλλά τα βρίσκουν και συμπαθούν ο ένας τον άλλον περισσότερο απ’ όσο είναι διατεθειμένοι να παραδεχτούν. Αποφασίζουν να περάσουν τη μέρα μαζί- «η πρώτη μέρα της κανονικής ενήλικης ζωής μας», όπως το λέει η Έμμα. Καθώς η μέρα αυτή τελειώνει και μπορεί να είναι έτοιμοι να πέσουν ξανά στο κρεβάτι, εμφανίζονται οι γονείς του Ντέξτερ, βάζοντας τέλος σε κάθε περαιτέρω ρομαντισμό.

Το υπόλοιπο της ιστορίας διαδραματίζεται την ίδια μέρα για τις επόμενες δύο δεκαετίες, καθώς οι ζωές της Emma και του Dexter αλλάζουν, βιώνουν σκαμπανεβάσματα και καρδιοχτύπια και το δίδυμο έρχεται κοντά και απομακρύνεται.

Και, όπως όλα τα άλλα μεγάλα ρομάντζα της οθόνης, από τη Σύντομη Συνάντηση μέχρι τον Τιτανικό, από το Πορτρέτο μιας γυναίκας που καίγεται μέχρι το Normal People, είναι γεμάτο από βασανιστικά αν. Τι θα γινόταν αν η Έμμα δεν είχε φύγει από το σπίτι της πέντε δευτερόλεπτα πριν της τηλεφωνήσει από έναν σιδηροδρομικό σταθμό ο απελπισμένος Ντέξτερ; Τι θα γινόταν αν είχαν όντως φιληθεί εκείνο το καλοκαιρινό βράδυ στο Primrose Hill; Τι θα γινόταν αν, εκείνη τη μέρα…

Αν δεν έχετε δει τη σειρά ακόμη εμείς θα σας ανακαλύψουμε 5 πράγματα που θα έπρεπε να ξέρετε και ένα μικρό spoiler.

Βασισμένο σε βιβλίο

Αυτή είναι η υπόθεση του αγαπημένου μυθιστορήματος One Day του David Nicholls του 2009 – μεταφρασμένο σε 40 γλώσσες και με έξι εκατομμύρια πωλήσεις και συνεχίζει να μετράει.

Μια μέρα

Τα περισσότερα από τα 14 επεισόδια διαδραματίζονται σε μία μόνο 15η Ιουλίου και έχουν μέση διάρκεια περίπου 30 λεπτά.

Κάθε επεισόδιο, εκτός από τα δύο τελευταία, μας κάνει να κοιτάμε τις ζωές των δύο πρωταγωνιστών μας, της Έμμα και του Ντέξτερ, ένα χρόνο τη φορά. Κάθε φορά που μπαίνουμε σε μια νέα χρονιά στη ζωή τους, είναι πάντα την ίδια μέρα – η 15η Ιουλίου, εξ ου και το όνομα της σειράς.

Η πιο θλιβερή μέρα

Η πιο θλιβερή στιγμή του One Day δεν έρχεται καν στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά αντ’ αυτού στο τέλος του επεισοδίου 13. Καθώς ο Ντεξ περιμένει την Εμμα να δουν ένα σπίτι. Εκείνη πηγαίνει με το ποδήλατο της, όταν σε μια διασταύρωση τη χτυπά αυτοκίνητο με το επεισόδιο να τελειώνει με την ίδια να βρίσκεται στο δρόμο.

Τα μέρη

Η σειρά ξεκινά και τελειώνει με το Εδιμβούργο. Μέσα σε αυτά τα χρόνια οι πρωταγωνιστές επισκέφτηκαν μόνοι τους ή μαζί πολλά μέρη. Από το Wolverhampton και το Λονδίνο μέχρι τη Ρώμη και την Ελλάδα.

Στο 4ο επεισόδιο της σειράς η Emma και ο Dextrer επιλέγουν να πάνε διακοπές στην Ελλάδα και επιλέγουν ένα κυκλαδίτικο νησί. Η Πάρος πρωταγωνιστεί σε ολόκληρο το επεισόδιο ενώ αναφορά στο Αιγαίο αλλά και τις συγκεκριμένες καλοκαιρινές διακοπές γίνεται και στη συνέχεια της σειράς

Από το νησί του Αιγαίου βλέπουμε την Παροικία, κάποιες από τις παραλίες του νησιού αλλά και το λιμάνι της Νάουσας.

Ταινία

Αυτή δεν είναι η πρώτη κινηματογραφική μεταφορά του One Day. Έχουν περάσει 13 χρόνια από τότε που το μυθιστόρημα του Ντέιβιντ διασκευάστηκε επίσης στην ταινία του 2011 με πρωταγωνιστές την Αν Χάθαγουεϊ και τον Τζιμ Στέρτζες, και με τη φρέσκια νέα εκδοχή του Netflix, δεν είναι περίεργο που όλοι αφιερώνουν χρόνο για να το παρακολουθήσουν.

Και τέσσερις τηλεοράσεις

Αν και εσείς θέλετε να δείτε τη νέα σειρά του Netflix αλλά και πολλές περισσότερες εμείς βρήκαμε και σας προτείνουμε τέσσερις κορυφαίες τηλεοράσεις. Ολες θα τις βρείτε στο SHOPFLIX.gr και θα τις παραλάβετε εύκολα στην ώρα τους και στην πόρτα σας σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεστε.

Εκμεταλλευτείτε τις χειμερινές εκπτώσεις και μην ξεχνάτε ότι ότι το SHOPFLIX κλείνει δύο χρόνια και το γιορτάζει κάθε μέρα με διαφορετικές εκπλήξεις. Τώρα με κάθε παραγγελία σας κάνει δώρο κουπόνι 5€ για την επόμενη σας αγορά! Και το καλύτερο; Οσες φορές και να αγοράσετε… τόσα κουπόνια 5€ θα κερδίσετε!

Και μην ξεχνάτε πως  κάθε μέρα 1 τυχερός κερδίζει δωροκάρτα ίση με την αξία του καλαθιού των αγορών που έχει κάνει από το SHOFLIX.gr.

Τηλεόραση Samsung Smart 43″ 4K UHD QLED QE43Q60C HDR 2023

Η σειρά τηλεοράσεων Samsung Q60C απευθύνεται σε ατομα που αναζητούν μια προηγμένη τηλεόραση με υψηλή ποιότητα εικόνας και ήχου. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους λατρεύουν την ψυχαγωγία, τα τηλεοπτικά προγράμματα, τις ταινίες και τα αθλητικά γεγονότα.

Η σειρά Q60C προσφέρει απίστευτη ποιότητα εικόνας χάρη στην τεχνολογία Quantum Dot, ανάλυση 4K UHD και εξαιρετική απόδοση χρωμάτων. Ταυτόχρονα, παρέχει βελτιωμένη εμπειρία ήχου χάρη στις τεχνολογίες όπως η Adaptive Sound+ και η Dolby Digital Plus.

Τηλεόραση Samsung Smart 50″ 4K UHD QLED QE50Q60C HDR 2023

Η τεχνολογία Quantum Dot μετατρέπει το φως σε εκπληκτικό χρώμα που παραμένει αναλλοίωτο σε οποιοδήποτε επίπεδο φωτεινότητας.
Ο επεξεργαστής Quantum Lite 4K αναβαθμίζει έξυπνα την εικόνα και τον ήχο για να έχετε μια εντυπωσιακή εμπειρία θέασης. H τεχνολογία upscaling 4K αναβαθμίζει το αγαπημένο σας περιεχόμενο σε 4Κ ανάλυση.
H τηλεόραση έλαβε πιστοποίηση από την PANTONE, που αποτελεί αξιόπιστο σύμβολο για την πιστότητα των χρωμάτων. Πλέον μπορείτε να απολαμβάνετε εμπειρία θέασης με ακρίβεια και άνεση.

Τηλεόραση LG Smart 55″ 4K UHD LED 55UR81003LJ HDR 2023

Η LG Smart Τηλεόραση 43″ 4K UHD LED 43UR81003LJ απευθύνεται σε καταναλωτές που αναζητούν μια τηλεόραση υψηλής ποιότητας με προηγμένες δυνατότητες. Η τηλεόραση αυτή προσφέρει υψηλή ανάλυση 4K UHD (3840 x 2160 pixels), παρέχοντας εξαιρετική ποιότητα εικόνας με λεπτομέρειες και ρεαλιστικά χρώματα.

Επιπλέον, η «Smart» λειτουργία υποδηλώνει ότι η τηλεόραση είναι συμβατή με το διαδίκτυο και προσφέρει πρόσβαση σε διάφορες υπηρεσίες και εφαρμογές. Με τη χρήση της τεχνολογίας Smart TV, μπορείτε να περιηγηθείτε στο διαδίκτυο, να ρούφηξτε περιεχόμενο από δημοφιλείς υπηρεσίες όπως το Netflix, το YouTube, το Disney+, και να αξιοποιήσετε άλλες δυνατότητες διασύνδεσης και ψυχαγωγίας.

Τηλεόραση LG Smart 4K UHD LED 65UR80006LJ HDR 2023 65″

Αυτή η LG τηλεόραση προσφέρει εξαιρετική εμπειρία θέασης. Η υψηλή ανάλυση 4K UHD εξασφαλίζει ευκρινείς εικόνες, ενώ η τεχνολογία HDR επιτυγχάνει αναλυτικά επίπεδα φωτεινότητας και αντίθεσης. Εξοπλισμένη με λειτουργία Smart, προσφέρει πρόσβαση σε πολλές εφαρμογές και υπηρεσίες streaming, ενώ η εξαιρετική σχεδίαση προσδίδει στυλ στον χώρο σας.

Ο επεξεργαστής A5 AI 4K 6ης γενιάς της LG προσφέρει βελτιωμένη εμπειρία θέασης για όλους τους τύπους ψυχαγωγικού περιεχομένου που θέλεις να παρακολουθήσεις, με δυνατότητα upscaling σε ανάλυση 4K, για εκπληκτική ακρίβεια στις λεπτομέρειες, που θα σε μεταφέρει στο κέντρο της δράσης.

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024