Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Boylesque – To τρυφερό πορτρέτο του drag καλλιτέχνη που αρνείται να γεράσει

Boylesque – To τρυφερό πορτρέτο του drag καλλιτέχνη που αρνείται να γεράσει

Η ζωντανή και συγκινητική ταινία της Bogna Kowalczyk ακολουθεί την 82χρονη Lulla La Polaca που αγκαλιάζει το μέλλον και τις αβεβαιότητές της με ακαταμάχητη joie de vivre.

Ακόμα πολύ υποβαθμισμένα στην οθόνη, τα φθινοπωρινά χρόνια της queer ζωής εξερευνώνται με ζωντάνια στο συγκινητικό πορτρέτο της Bogna Kowalczyk (Μπόγκνα Κοβάλσκι) που ακολουθεί τον 82χρονο drag artist, Andrzej Szwan, ο οποίος στη σκηνή χρησιμοποιεί το όνομα Lulla La Polaca.

Ζώντας στην Πολωνία, μια χώρα με αντι-LGBTQ+ νομοθεσία, ο Andrzej φέρνει ένα ποπ χρώμα στην τσιμεντένια, σοβιετικής κατασκευής πολυκατοικία όπου ζει μόνος του.

Ως Lulla, ο Andrzej αντιπροσωπεύει μια γέφυρα γνώσης μεταξύ των παλαιότερων και των νεότερων γενεών της queer κοινότητας. Ο Andrzej μιλάει για τις σάουνες και τα δημόσια λουτρά, πολύ πριν από την εποχή των apps, όπου οι γκέι άνδρες μπορούσαν να κάνουν cruising στα κρυφά. Ταυτόχρονα, η ταινία καταπιάνεται επίσης ειλικρινά και με ενσυναίσθηση με τις προκλήσεις της γήρανσης.

Σε μια από τις πρώτες σκηνές ο Andrzej δίνει την ιδέα μιας τεφροδόχου σε σχήμα στιλέτου σε έναν υπεύθυνο κηδειών

Δείτε το τρέιλερ 

Το φάντασμα του θανάτου

Όσον αφορά τα πάρτι και το ποτό, ο Andrzej δεν μπορεί να συμβαδίσει με τους τριαντάρηδες φίλους του. Ωστόσο, είναι επίσης πολύ νέος στην καρδιά για τους συνομήλικούς του, οι οποίοι ενδιαφέρονται περισσότερο για την αναζήτηση μανιταριών παρά για τα κλαμπ.

Το φάντασμα του θανάτου είναι πάντα παρόν, με παιχνιδιάρικο και οδυνηρό τρόπο. Σε μια από τις πρώτες σκηνές ο Andrzej δίνει την ιδέα μιας τεφροδόχου σε σχήμα στιλέτου σε έναν υπεύθυνο κηδειών.

Στα χρόνια των εφαρμογών γνωριμιών 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ταινίας, μιλάει επίσης συχνά για τον Maciek, έναν στενό φίλο του οποίου ο ξαφνικός και καταστροφικός θάνατος έκανε τον Andrzej να συνειδητοποιήσει ακόμη περισσότερο τη δική του θνητότητα. Ωστόσο, κοιτάζει επίσης με δέος προς το απροσδόκητο, βουτώντας ακόμη και τα δάχτυλά του στα θολά νερά των εφαρμογών γνωριμιών σε αναζήτηση της αληθινής αγάπης.

Η απόφαση της Bogna Kowalczyk να συμπεριλάβει ελάχιστο αρχειακό υλικό που καταγράφει το παρελθόν του Andrzej απηχεί διαισθητικά τα δικά του συναισθήματα για την πορεία του χρόνου. Να ένας queer ηλικιωμένος που αγκαλιάζει το μέλλον και τις αβεβαιότητές του με ακαταμάχητη joie de vivre.

*Το Boylesque προβάλλεται στην πλατφόρμα True Story από την 1η Μαρτίου.

*Με στοιχεία από theguardian.com

Sports in

«Βόμβες» για Αταμάν: «Κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν τον θέλουν…»

Τι είπε ο Πίνι Γκέρσον για Παναθηναϊκό, Αταμάν, Σλούκα και Γιαννακόπουλο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024