Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλική αντεπίθεση με οδηγό το Fiat Panda

Ιταλική αντεπίθεση με οδηγό το Fiat Panda

H Fiat δίνει μια γεύση από το διάδοχο του Panda και 4 ακόμα πρωτότυπα που θα μετουσιωθούν σε εκδόσεις παραγωγής ανανεώνοντας την προϊοντική εικόνα και την τεχνολογία των Ιταλών σε όλες τις κατηγορίες

H ιταλική φίρμα αποκαλύπτει μια πλειάδα πρωτοτύπων με ηλεκτρική και όχι μόνο τεχνολογία, δίνοντας το στίγμα των προθέσεων της για το μέλλον τόσο σε αισθητικό όσο και σε προϊοντικό επίπεδο. Ανάμεσα στα πέντε συνολικά πρωτότυπα που παρουσιάζει η Fiat ξεχωρίζει η απόλυτα αναγνωρίσιμη αλλά με φουτουριστικό πρόσημο σιλουέτα του Panda το οποίο οι Ιταλοί έχουν «ερμηνεύσει» τόσο ως city car όσο και ως SUV.

Aυτό που αξίζει να επισημανθεί είναι ότι η ιταλική φίρμα υπόσχεται ότι σύντομα θα ακολουθήσουν αντίστοιχες εκδόσεις παραγωγής με την πρώτη μάλιστα να κάνει την εμφάνισή της ήδη από τον Ιούλιο του 2024, ως ιδανικός «εορτασμός» για την επέτειο των 125 χρόνων της ιταλικής φίρμας. Τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν με ρυθμό, ένα τον χρόνο και ορίζοντα το 2027.

Fiat Panda

Κοινός παρονομαστής των πέντε concept cars εκτός από την αισθητική γραμμή είναι η νέα πλατφόρμα του ομίλου Stellantis με την ονομασία Smart Car η οποία ήδη φιλοξενεί το ομογάλακτο Citroen e-C3. Όπως και το γαλλικό μοντέλο τα πέντε πρωτότυπα δεν θα περιοριστούν αποκλειστικά στην αμιγή ηλεκτροκίνηση περιλαμβάνοντας στις επιλογές τους τόσο συμβατικές όσο και υβριδικής τεχνολογίας εκδόσεις.

Σε ό,τι αφορά το μοντέλο που θα αναλάβει το βάρος των συστάσεων και θα αποκαλυφθεί το προσεχές καλοκαίρι, θα πρόκειται για το διάδοχο του Panda με την μορφή city car.

Fiat Pickup

Η ιταλική φίρμα το χαρακτηρίζει ως Mega Panda καθώς είναι μεγαλύτερο από την μέχρι σήμερα γνωστή εκδοχή του μοντέλου και με δεδομένη την τεχνολογική συνάφεια με το Citroen e-C3 αναμένεται να υιοθετήσει μπαταρία τεχνολογίας ιόντων λιθίου σιδήρου προσφέροντας αυτονομία έως και 320 χλμ.

Επιπλέον την επιθετική σε όρους προσιτότητας τιμολογιακή πολιτική του γαλλικού μοντέλου αναμένεται να ακολουθήσει και η Fiat με το νέο Panda που στην ηλεκτρική έκδοση του θα αποτελεί ένα από τα πιο προσιτά αυτοκίνητα του EV είδους. Αντιστοίχως αναμένεται να ισχύσει και για τις συμβατικές εκδόσεις του με κινητήρες βενζίνης επικουρούμενους από υβριδική τεχνολογία.

Fiat Pickup

Αν και οι Ιταλοί δεν αποκαλύπτουν την σειρά με την οποία θα προκύψουν οι εκδόσεις παραγωγής των άλλων πρωτοτύπων, στο σχετικό teaser ως δεύτερο εμφανίζεται το αντίστοιχης αισθητικής pickup το οποίο προφανώς, όταν εμφανιστεί θα επιχειρήσει να επαναλάβει στην Ευρώπη την επιτυχία που έχει το αντίστοιχης κατηγορίας Fiat Strada στις αγορές της Λατινικής Αμερικής.

Fiat Fastback

Επιρροή από την δραστηριότητα των Ιταλών σε διαφορετικά μήκη και πλάτη από τα ευρωπαϊκά, φέρει και το πρωτότυπο Fiat Fastback το οποίο περιγράφεται ως ο διάδοχος των Fiat Fastback και Tipο, προσβλέποντας σε μια ανάλογη επιτυχία με αυτή που έχουν ήδη τα δύο μοντέλα σε Λατινική Αμερική, Μέση Ανατολή και Αφρική. Όπως σημειώνει η Fiat το νέο Fastback θα αποτελέσει απτή απόδειξη ότι η Fiat μπορεί «να εκπληρώσει την υπόσχεσή της για βιωσιμότητα χωρίς να απεμπολεί τις επιδόσεις».

Η SUV παραλλαγή του Panda την οποία οι Ιταλοί ονομάζουν ως Giga-Panda υπόσχεται να προσφέρει κυριολεκτικά μια άλλη διάσταση του διαχρονικά δημοφιλούς μοντέλου, ειδικά σχεδιασμένη για πολυμελείς οικογένειες. Η έκδοση θα είναι μεγαλύτερη σε μήκος και θα έχει πιο περιπετειώδη χαρακτηριστικά σε σχέση με το Mega Panda δίνοντας έμφαση στην χρηστικότητα αλλά και προσφέροντας μια διαφορετική εικόνα.

Fiat Giga Panda

Το τελευταίο μοντέλο που μας συστήνεται ως concept car και αποτελεί μέρος των μελλοντικών προϊοντικών σχεδίων της Fiat είναι ένα camper van με την ίδια αισθητική και τεχνολογική αφετηρία το οποίο θα επιχειρήσει να εισαγάγει την ιταλική φίρμα στην ολοένα και πιο δημοφιλή συγκεκριμένη κατηγορία όπως αποδεικνύουν οι ολοένα περισσότερες και πιο «εναλλακτικές» αφίξεις όπως VW ID.Buzz σε μια κατά καιρούς παραμελημένη αλλά ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα «οικογένεια» των εκδρομικών van.

Fiat Camper Van

Sports in

Ισπανικός «εμφύλιος» στον τελικό του BCL

Η Μάλαγα πέρασε από τον χθεσινό δεύτερο ημιτελικό και θα αντιμετωπίσει την Τενερίφη στον τελικό του BCL.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024