Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Παναθηναϊκός – Κηφισιά 1-1: Ο Παναθηναϊκός... πήρε βαθμό κόντρα στην Κηφισιά

Παναθηναϊκός – Κηφισιά 1-1: Ο Παναθηναϊκός… πήρε βαθμό κόντρα στην Κηφισιά

Η Κηφισιά έχασε τα… άχαστα κόντρα στον Παναθηναϊκό, με την ομάδα των Βορείων Προαστίων να μην ολοκληρώνουν την ανατροπή κόντρα στους πράσινους (1-1). Στο -3 από την κορυφή η ομάδα του Φατίχ Τερίμ

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε απογοητευτική εμφάνιση κόντρα στην ουραγό Κηφισιά και παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο με τον Παλάσιος, δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη στην αναμέτρηση της 24ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League. Οι πράσινοι έμειναν με 10 παίκτες εξαιτίας της αποβολής του Σέκεφελντ και στην συνέχεια κατέρρευσαν με τους φιλοξενούμενους, όχι μόνο να ισοφαρίζουν στο 68′, αλλά να χάνουν και σημαντικές ευκαιρίες για να πάρουν ακόμα και την νίκη. Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ έμεινε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική μακριά από τις νίκες και πλέον βρίσκεται στο -3 από την πρωτοπόρο ΑΕΚ.

Λίγες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, 1-0 με τον Παλάσιος

Το πρώτο ημίχρονο είχε κάτι ιδιαίτερο από μεριάς θεάματος, με το ματς να έχει αρκετές διακοπές και τις δύο ομάδες να μην μπορούν να βρουν ρυθμό. Η Κηφισιά έκλεισε καλά τους χώρους και δεν επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να απειλήσει, εκτός ορισμένων περιπτώσεων. Η πρώτη σημαντική στιγμή για τους πράσινους ήρθε στο 22’. Ο Μπακασέτας εκτέλεσε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στο τείχος και ο Αναγνωστόπουλος μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια. Οι γηπεδούχοι είχα την πρωτοβουλία τον κινήσεων, ωστόσο δεν μπορούσαν να απειλήσουν σε ροή παιχνιδιού. Στο 33’ ο Σένκεφελντ βρήκε με ωραία κάθετη μπαλιά τον Ιωαννίδη μέσα στην περιοχή, ο Έλληνας επιθετικός έκανε την προβολή ωστόσο αστόχησε από ευνοϊκή θέση.

Τέσσερα λεπτά αργότερα η ομάδα του Φατίχ Τερίμ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στην Τρίτη τους ουσιαστικά ευκαιρία. Ο Ιωαννίδης βρήκε με ωραία κάθετη τον Παλάσιος, ο οποίος πλάσαρε ωραία από πλάγια θέση κι έβαλε τον Παναθηναϊκό σε θέση οδηγού στο ματς. Η ομάδα των Βορείων Προαστίων αντέδρασε προς το τέλος του ημιχρόνου και απείλησε με τα μακρινά σουτ των Πρίτσα και Ματέους Σάντος, τα οποία όμως δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα την εστία του Λοντίγκιν.

Αποβολή Σένκεφελντ και το ματς στην… ισορροπία

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο, με τον Παναθηναϊκό να έχει τον έλεγχο, όμως να μην μπορεί να απειλήσει άμεσα. Με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα οι πράσινοι βρήκαν και δεύτερο γκολ με τον Παλάσιος, το οποίο όμως δεν μέτρησε αφού ο Αργεντίνος ήταν σε θέση οφσάιντ.

Στο 64’έγινε η φάση που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης, αφού άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες του αγώνα. Ο Σένκεφελντ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη, καθώς σήκωσε το πόδι του ψηλά σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Τεττέι, ο οποίος πήρε την μπάλα με το κεφάλι κι έβγαινε φάτσα με το τέρμα.

Από εκείνο το σημείο η Κηφισιά ανέβασε την απόδοσή της και πίεσε για την ισοφάριση. Στο 67’ ο Λοντίγκιν απέκρουσε με καταπληκτική επέμβαση το απευθείας φάουλ του Μιλίσεβιτς, με τον Αράο να διώχνει σε κόρνερ, όμως ένα λεπτό μετά ήρθε το γκολ της ισοφάρισης για την Κηφισιά. Σε κόρνερ που εκτελέστηκε πολύ γρήγορα, ο Μιλίσεβιτς έκανε πάλι μία σέντρα-σουτ προς τα μέσα, ο Αράο με το κεφάλι μπήκε στην πορεία της μπάλας και την έστειλε άθελά του στο βάθος της εστίας του Λοντίγκιν για το 1-1.

Ροντέο στο φινάλε με ανεπανάληπτες ευκαιρίες για τους νεοφώτιστους

Ο Παναθηναϊκός, παίζοντας με δέκα παίκτες πλέον στο ματς, άρχισε να πιέζει και στο 85’ ο Αναγνωστόπουλος έκανε πολύ μεγάλη επέμβαση σε τετ-α-τετ του Ιωαννίδη, έπειτα από ασίστ του Γερεμέγεφ, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων σε τρομερή αντεπίθεση της Κηφισιάς, ο Μπιφουμά βγήκε τετ-α-τετ, ο Λοντίγκιν ίσα που ακούμπησε την μπάλα κι ο Ούγκο την έσωσε πάνω στη γραμμή αποτρέποντας για τους πράσινους το 1-2.

Η Κηφισιά έβρισκε διαρκώς ανοικτό πεδίο στις αντεπιθέσεις και στο 90’+6’ απείλησε ξανά με τον Κλωναρίδη, όμως ο Λοντίγκιν απέκρουσε σε κόρνερ, ενώ λίγα δευτερόλεπτα μετά ο Ευαγγέλου σφύριξε τη λήξη, με τους παίκτες της φιλοξενούμενης ομάδας να πανηγυρίζουν έξαλλα το πολύτιμο βαθμό που κέρδισαν.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης (90’+2’ Αϊτόρ), Σένκεφελντ, Αράο, Μλαντένοβιτς (90’+2’ Βιλένα), Ρουμπέν (67 Ούγκο), Κώτσιρας, Παλάσιος, Μπακασέτας (76’ Μαντσίνι), Λημνιός (76’ Γερεμέγεφ), Ιωαννίδης.

ΚΗΦΙΣΙΑ (Κώστας Μπράτσος): Αναγνωστόπουλος, Τεϊσέιρα, Μποτία (74’ λ.τρ. Παρράς), Τσάπαν (16’ λ.τρ. Βαφέας), Μίλισεβιτς, Τσανάτζια, Πρίτσας (46’ Γιόβαντσιτς), Κλωναρίδης, Ματέους Σάντος, Μενέντες (63’ Τεττέι), Οζέγκοβιτς (62’ Μπιφουμά.

Sports in

«Μπαμ» με Έσε στην Αργεντινή: Επιλογή του Μασεράνο ο μέσος του Ολυμπιακού

Ο Σαντιάγκο Έσε ετοιμάζεται να φορέσει το εθνόσημο της Αργεντινής. Και είναι προσωπική επιλογή του μεγάλου Χαβιέρ Μασεράνο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024