Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Euroleague: Η ημερομηνία-κλειδί, το Ντουμπάι που… έρχεται και η απόφαση των «αιωνίων»

Euroleague: Η ημερομηνία-κλειδί, το Ντουμπάι που… έρχεται και η απόφαση των «αιωνίων»

Σε νέα εποχή φαίνεται πως μπαίνει η Euroleague με την ενδεχόμενη ένταξη ομάδας από το Ντουμπάι…

Από το καλοκαίρι του 2026 αναμένεται να συμμετέχει στην Euroleague η ομάδα του Ντουμπάι, όπως αναφέρει από χτες η «Mundo Deportivo». Στις 13 Μαρτίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί έκτακτο συμβούλιο των μετόχων, όπου θα παρθεί η απόφαση για το αν και πως θα μπει στη διοργάνωση η ομάδα από την Αραβική χερσόνησο.

Ακόμη ξεκάθαρη εικόνα δεν υπάρχει από τις ομάδες της διοργάνωσης, με τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό να μην έχουν ανοίξει ακόμη τα χαρτιά τους, κάτι που θα γίνει στο συμβούλιο των μετόχων.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη «Mundo Deportivo», δύο είναι τα επικρατέστερα σενάρια:

  1. Το πρώτο αφορά σε συμβόλαιο διάρκειας πέντε ετών, με τους Άραβες να βάζουν συνολικά 75 εκατ. ευρώ στη διοργάνωση. Συγκεκριμένα, οι 13 μέτοχοι (μεταξύ αυτών φυσικά και οι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός AKTOR) θα λάβουν από 1 εκατ. ευρώ ετησίως και τα υπόλοιπα 10 εκατ. ευρώ θα πάνε στην Euroleague (δηλαδή 2 εκατ. ευρώ ετησίως).
  2. Από την άλλη, σύμφωνα με το δημοσίευμα τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει και ένα δεύτερο σενάριο, το οποίο έχει κερδίσει περισσότερους πόντους, το οποίο αφορά σε συμβόλαιο διάρκειας επτά ετών με την Euroleague, αλλά με τους Άραβες να προσφέρουν συνολικά 69 εκατ. ευρώ. Κι αυτό γιατί, η ομάδα του Ντουμπάι θα συμμετέχει τα πρώτα δύο χρόνια αποκλειστικά στο Eurocup. Τα πρώτα 4 εκατ. ευρώ θα πάνε στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της Euroleague, δηλαδή, θα δώσει 2 εκατ. ετησίως. Από το 2026, που η ομάδα από τα ΗΑΕ θα συμμετάσχει στην Euroleague, θα μοιράσει τα υπόλοιπα 65 εκατ. ευρώ στους 13 μετόχους για την επόμενη πενταετία, πάλι με τη μορφή του 1 εκατ. ευρώ ετησίως.

Στο μεταξύ, με τη συμμετοχή της ομάδας του Ντουμπάι στην Euroleague η ομάδα που κινδυνεύει να χάσει τη θέση της στη διοργάνωση είναι η Βαλένθια, όπως αναφέρεται στη «Mundo Deportivo». Οι υπόλοιπες ομάδες που δεν είναι μέτοχοι, δηλαδή, Μονακό, Βίρτους Μπολόνια, Άλμπα Βερολίνου, Παρτίζαν και Ερυθρό Αστέρας για την ώρα φαίνονται να έχουν εξασφαλισμένη θέση.

Θυμίζουμε πως, προϋπόθεση για να συμμετέχει στην Euroleague η ομάδα από τα ΗΑΕ αποτελεί και η συμμετοχή της σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Αυτή, όπως όλα δείχνουν θα είναι η Αδριατική λίγκα, η οποία με τη σειρά της θα ψηφίσει για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο μέσα στις επόμενες ημέρες. Εκεί, η ομάδα του Ντουμπάι θα προσφέρει ετησίως 1,5 εκατ. ευρώ στη διοργάνωση, ενώ το τελευταίο διάστημα συζητείται και το μέρος που θα στεγάσει τα κεντρικά της, με το φαβορί να είναι το Βελιγράδι.

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024