
Τα «καρφιά» της άλλης πλευράς στη Γεροβασίλη για τους «αρχηγίσκους» και η ανατροπή μετά την παρέμβαση Τσίπρα
Τοποθέτηση της Όλγας Γεροβασίλη πριν από την ηχηρή παρέμβαση Τσίπρα, που ανέτρεψε τα δεδομένα, υπενθυμίζει το άλλο «στρατόπεδο»
Σε εξέλιξη είναι οι σημερινές (24/2) εργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με τα στελέχη που αντιτίθενται στη λογική και τις πρακτικές του Στέφανου Κασσελάκη να δείχνουν έτοιμα ν’ απαντήσουν στην πρόκληση «βρείτε μου αντίπαλο να πάμε σε κάλπες» την οποία τους έχει θέσει ο πρόεδρος του κόμματος.
Ως φαβορί για το αντίπαλο δέος σε μια εσωκομματική εκλογική διαδικασία εμφανίζεται η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία έχει τη στήριξη του τέως προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα.
Δεν μπορεί να μην αναλάβει την ευθύνη η Όλγα Γεροβασίλη
Στελέχη της απέναντι όχθης, που στηρίζουν τον νυν πρόεδρο του κόμματος, θυμίζουν δηκτικά πως η Όλγα Γεροβασίλη έλεγε προ ημερών πως η ίδια δεν επιθυμεί ν’ αναλάβει την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.
«Κάποιοι, μας είπαν ΄΄αρχηγίσκους΄΄. Εγώ, δεν θέλω να γίνω πρόεδρος. Εάν ήθελα, θα μπορούσα να το κάνω από το καλοκαίρι. Είμαι ικανοποιημένη στο ρόλο μου, ως αντιπρόεδρος της Βουλής», είχε πει κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος την περασμένη Τρίτη.
Εικόνες διάλυσης κι επιτακτική ανάγκη
Ωστόσο, με τις αρνητικές εξελίξεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία να είναι τόσο πυκνές τα τελευταία εικοσιτετράωρα, το κόμμα να κινδυνεύει με βάθυνση της πόλωσης και της εσωστρέφειας και πεπειραμένα στελέχη να ζητούν λύση μέσω της ετυμηγορίας των μελών, η κατάσταση έχει αλλάξει δραματικά.
Εξ ου και η διαφαινόμενη αλλαγή πλεύσης εκ μέρους της Όλγας Γεροβασίλη, η οποία, καλούμενη να μετάσχει σε μια εκλογική διαδικασία που εκτιμάται πως θα εξομαλύνει την κατάσταση, δύσκολα μπορεί ν’ αρνηθεί την ανάληψη της εν λόγω ευθύνης, ούσα εκ των κορυφαίων στελεχών του κόμματος όλα τα τελευταία χρόνια.
- Ο Έλον Μασκ φτιάχνει το δικό του τρέιλερ της Ιλιάδας και προκαλεί το Χόλιγουντ – «Θέλετε την πλήρη ταινία;»
- Πούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για ειρηνευτική συμφωνία, αν και η Ουκρανία κάνει αμοιβαίες παραχωρήσεις
- Σουηδία – Ελλάδα: Το εξαιρετικό πλασέ του Τσιμίκα για το 1-0 της Εθνικής (vid)
- Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση δεν πρέπει να συνεχίσει το καταστροφικό της έργο – Αποτυχημένος ο Μητσοτάκης
- Έχασε τον διάσημο σκύλο του, βρήκε ότι έγινε τροφή σε εστιατόριο – Σοκ για influencer με 1,5 εκατ. followers
- Ρουμανία: Ο πρόεδρος Νίκουσορ Νταν διόρισε πρωθυπουργό τον σύμβουλό του και ευρωβουλευτή Εουτζέν Τομάκ
