Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Σφοδρές αντιδράσεις από την ατάκα Ραγκούση για το δάνειο και τις εταιρείες Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Σφοδρές αντιδράσεις από την ατάκα Ραγκούση για το δάνειο και τις εταιρείες Κασσελάκη

Ένταση στον χώρο του Συνεδρίου κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του Γιάννη Ραγκούση

Τη σφοδρή αντίδραση των συνέδρων προκάλεσε η αναφορά του Γιάννη Ραγκούση στις εταιρείες του Στέφανου Κασσελάκη που εδρεύουν στην αλλοδαπή κατά τη διάρκεια της 3ης μέρας του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αποτέλεσμα να υπάρξει παρέμβαση από το προεδρείο ώστε να κατευναστούν τα πνεύματα.

«Όσες και όσοι θέλετε να πιστέψετε ότι δεν υπονόμευσαν τη δημόσια εικόνας μας οι ανακοινώσεις ότι προτάθηκε στον Στέφανο Κασσελάκη να γίνει υπουργός του Μητσοτάκη ή ότι το κόμμα δανείστηκε από τον πρόεδρο και μάλιστα μέσω αλλοδαπής εταιρείας, πιστέψτε το», είπε ο Γιάννης Ραγκούσης χαρακτηριστικά που δέχθηκε τις αποδοκιμασίες και τα γιουχαΐσματα των συνέδρων.

Σε εκείνο το σημείο ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος από το προεδρείο ζήτησε σεβασμό στον ομιλητή. Είμαστε δημοκρατικό κόμμα είπε από την πλευρά του ο Γιάννης Βουλγαράκης, ζητώντας από τους συνέδρους να σεβαστούν την αντίθετη άποψη, τους δημοσιογράφους και τις ξένες πολιτικές αντιπροσωπείες.

«Όσες και όσοι θέλετε να επιδοκιμάσετε το γεγονός ότι 34 από τους 36 βουλευτές μας, έμειναν τελικά απροστάτευτοι, μολονότι με μεγάλο προσωπικό πολιτικό κόστος, έμειναν σταθεροί στις αρχές μας και υπερψήφισαν τον νόμο για την ισότητα στο γάμο, επιδοκιμάστε το», συνέχισε ο Γιάννης Ραγκούσης.

«Η επιστολή του προέδρου στην Πολιτική Γραμματεία ξεκίνησε ένα blame game»

«Η ιδέα στροφή νέα μεγάλη κεντροαριστερά είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να οδηγήσει σε ένα πλειοψηφικό κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε, μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο πρώην βουλευτής Γιάννης Ραγκούσης.

Ο Γιάννης Ραγκούσης άσκησε κριτική στον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη αφήνοντας αιχμές. «Η επιστολή του προέδρου στην Πολιτική Γραμματεία ξεκίνησε ένα blame game, η μετάθεση ευθυνών φάνηκε και από την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη», υποστηρίζει ο κ. Ραγκούσης.

Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα:

Σφοδρές αντιδράσεις

Σφοδρές αντιδράσεις

Ο Γιάννης Ραγκούσης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του

Ο Γιάννης Ραγκούσης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του

Τι είπε ο Γιάννης Ραγκούσης

«Η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη την συμμαχία Αριστεράς και Κεντροαριστεράς, την μόνη δύναμη που μπορεί να την οδηγήσει στη νέα Ελλάδα», ανέφερε στη ομιλία του ο Γιάννης Ραγκούσης και πρόσθεσε πως «πιστεύω ότι η στροφή προς μία νέα και μεγάλη Κεντροαριστερά μπορεί να μας οδηγήσει σε έναν νέο κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Οι ανατροπές που έχει ανάγκη η χώρα μπορούν να στεριώσουν μόνο αν υποστηρίζονται από ρεύματα και τέτοιο ρεύμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Αναφερόμενος στα εσωκομματικά σημείωσε: «Σε εμένα ήταν από την πρώτη στιγμή ορατό πως με την επιστολή του Προέδρου προς την Πολιτική Γραμματεία ξεκίνησε ένα πρόωρο blame game, μία πρόωρη προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών, ενόψει των ευρωεκλογών. Αυτή η προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών δυστυχώς κορυφώθηκε με την προχθεσινή εναρκτήρια ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη. Οι ευρωεκλογές θα αποτελέσουν οιωνεί πρώτο γύρο εθνικών εκλογών. Οι δύο πρώτοι των ευρωεκλογών θα είναι εκ των πραγμάτων -εφόσον ο 2ος έχει καθαρό προβάδισμα- οι δύο βασικοί πολιτικοί πρωταγωνιστές στην πορεία προς τις εθνικές εκλογές του 2027. Υπό αυτήν την έννοια, πράγματι οι 3 επόμενοι μήνες θα κρίνουν τα 3 επόμενα χρόνια, ιδίως για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που πρέπει πάση θυσία να κρατήσει τη 2η θέση. Επομένως συντρόφισσες και σύντροφοι, αφού τεθήκαμε με τον πιο επίσημο τρόπο στο πρωτοφανές καθεστώς της προληπτικής διαχείρισης μιας προεξοφλημένης ήττας, η ετυμηγορία ανήκει σε εσάς και τα δεκάδες χιλιάδες μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Απευθυνόμενος προς το κοινό είπε: «Όσες και όσοι από εσάς θέλετε να κλείσετε τα μάτια σε όσα -πολλά- τραγικά επικοινωνιακά και πολιτικά λάθη έγιναν, ερήμην των οργάνων του κόμματος, μετά τον Σεπτέμβριο, κλείστε τα. Όσες και όσοι από εσάς θέλετε να πιστέψετε ότι για την κακή πορεία του κόμματος ευθύνονται η Πολιτική Γραμματεία και η ΚΕ που συνεδρίασαν ελάχιστες φορές μετά τον Σεπτέμβριο και για ελάχιστες ώρες, πιστέψτε το. Όσες και όσοι θέλετε να προσπεράσετε τις επιπτώσεις που είχαν δημόσιες δηλώσεις περί πεθαμένου λικέρ και άρρωστης αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσπεράστε τες. Όσες και όσοι θέλετε να πιστέψετε ότι δεν υπονόμευσαν τη δημόσια εικόνας μας οι ανακοινώσεις ότι προτάθηκε στον Στέφανο Κασσελάκη να γίνει υπουργός του Μητσοτάκη ή ότι το κόμμα δανείστηκε από τον πρόεδρο και μάλιστα μέσω αλλοδαπής εταιρείας, πιστέψτε το».

Ο κ. Ραγκούσεις έκλεισε με μία παλιά ατάκα του Γιώργου Παπανδρέου: «Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε».

Sports in

Σκάνδαλο: Δεν κλήθηκε σε απολογία ο Αλμέιδα για την επίθεση στην Τούμπα

Ο Ματίας Αλμέιδα επιτέθηκε και έπιασε από τον λαιμό άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ μετά το τέλος του παιχνιδιού στην Τούμπα, παρόλα αυτά δεν κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024