Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε εξέλιξη η τρίτη μέρα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ - Δείτε live

Σε εξέλιξη η τρίτη μέρα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – Δείτε live

Οι εργασίες της τρίτης μέρας του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ξεκίνησαν περίπου στις 10:20 και θα διαρκέσουν ως αργά το βράδυ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες της τρίτης ημέρας του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο κλειστό του Tae Kwon Do, στο Φάληρο.

Οι εργασίες της τρίτης μέρας του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ξεκίνησαν περίπου στις 10:20 και θα διαρκέσουν ως αργά το βράδυ. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι σύνεδροι αναμένεται να παίρνουν τον λόγο μέχρι και τα μεσάνυχτα.

Η Όλγα Γεροβασίλη αναμένεται να θέσει σήμερα υποψηφιότητα για την προεδρία

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις κορυφαίων στελεχών μετά και την παρέμβαση Τσίπρα με πολλούς αποδέκτες αλλά και η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος προανήγγειλε τετραπλές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για πρόεδρο και όργανα του κόμματος.

Δείτε live τις εργασίες του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

Η ηχηρή παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα που έκρουσε των κώδωνα κινδύνου πιστοποιώντας τον πολιτικό εκφυλισμό του κόμματος και το σημαντικότερο την απομάκρυνσή του από την ίδια την κοινωνία λειτούργησε ως θρυαλλίδα εξελίξεων, και ως χαστούκι για την παλιά φρουρά του ΣΥΡΙΖΑ που αναλαμβάνει ενεργό δράση, εγκαταλείποντας τον εξισορροπητικό ρόλο που προσπάθησε να κρατήσει μέχρι σήμερα για να μην διαταραχθεί η ενότητα και τιναχτεί στον αέρα το εγχείρημα.

Η Όλγα Γεροβασίλη διαφαίνεται να ανακοινώνει σήμερα την υποψηφιότητά της για την προεδρία, ενώ στο τραπέζι υπάρχουν και άλλα ονόματα, όπως του βουλευτή Ανατολικής Αττικής Γιώργου Καραμέρου ή/και του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτη Φάμελλου.

Χειροκρότημα για τη μητέρα του Βάιου Βλάχου

Τις εργασίες του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθεί και η Μαρία Θεοδωρή, μητέρα του Βάιου Βλάχου που σκοτώθηκε στο δυστύχημα των Τεμπών, πριν από ένα περίπου χρόνο.

Η Μαρία Θεοδωρή χειροκροτήθηκε θερμά από τους παρευρισκόμενους στην αίθουσα.

Μικρή προσέλευση συνέδρων κατά την τρίτη μέρα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ

«Να τελειώνουμε με τους αρχηγίσκους»

Στις εσωκομματικές εξελίξεις του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε η βουλευτής Κυριακή Μάλαμα. Να τελειώνουμε με τον αρχηγίσκο που έχουμε μέσα μας, οι πολίτες βαρέθηκαν τη τοξικότητα μας», σημείωσε μεταξύ άλλων. «Το συνέδριο είναι γιορτή κάθε κόμματος».

Στο κλειστό του Tae Kwon Do

   

Σήμερα 3η μέρα του συνεδρίου, στις τοποθετήσεις κυριαρχεί το ερώτημα εάν θα πρέπει να γίνουν τώρα προεδρικές εκλογές. Μάλιστα τείνει να σχηματοποιηθεί μία πρόταση – ψήφισμα από κάποια στελέχη σύμφωνα με την οποία η εκλογή αρχηγού θα έχει αρνητικές συνέπειες για την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ και θα πρέπει να μεταφερθεί για μετά τις ευρωεκλογές. Μάλιστα γίνεται και συλλογή υπογραφών επί του σχετικού κειμένου.

«Δεν θα γίνω Ιφιγένεια»

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, μπαίνοντας στην αρένα του Συνεδρίου πέρασε μπροστά από το τραπέζι όπου συλλέγονταν οι υπογραφές για την αναβολή των εκλογών.

Αναλυτικά όσα αναφέρει το ψήφισμα:

Ως ενεργά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ γνωρίζοντας

– Την ταλαιπωρία και την κούραση που έχουν υποστεί τα μέλη μας από τις αλλεπάλληλες διαδικασίες και τις αποχωρήσεις μελών μας και

– Τη σημαντική εργασία που έχει γίνει για την ανασυγκρότηση των Οργανώσεών, η οποία εξελίσσεται με στόχο να ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα.

Αλλά, πάνω από όλα, γνωρίζοντας τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες μας μπροστά στη μάχη, πραγματική μάχη, των ευρωεκλογών που θα καθορίσει εν πολλοίς το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Θεωρούμε ότι ο πρόεδρος και τα όργανα κάθε βαθμού έχουν την απόλυτη υποχρέωση να οδηγήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις ευρωεκλογές συντεταγμένα και αποφασιστικά, αποφεύγοντας οποιαδήποτε εσωστρεφή διαδικασία που θα πλήξει περαιτέρω την αξιοπιστία μας, και, στη συνέχεια, με άνεση χρόνου, να προχωρήσουμε στην αναγκαία οργανωτική και καταστατική αναδιοργάνωση του κόμματος που θα του επιτρέψει να παίξει τον ρόλο που όλες και όλοι θέλουμε για το παρόν και το μέλλον της Ελληνικής κοινωνίας.

Ως εκ τούτου

Ζητάμε από το σώμα του συνεδρίου να καταψηφίσει οποιαδήποτε διαδικασία για εκλογή προέδρου.

Αυτό είναι το ψήφισμα:

Τη σφοδρή αντίδραση των συνέδρων προκάλεσε η αναφορά του Γιάννη Ραγκούση στις εταιρείες του Στέφανου Κασσελάκη που εδρεύουν στην αλλοδαπή κατά τη διάρκεια της 3ης μέρας του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αποτέλεσμα να υπάρξει παρέμβαση από το προεδρείο ώστε να κατευναστούν τα πνεύματα.

Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα:

Σφοδρές αντιδράσεις

Σφοδρές αντιδράσεις

Καφαντάρη: Έχουμε καταλάβει ότι το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αφορά την κοινωνία;

«Άλλη μια εσωκομματική διαδικασία θα βοηθήσει την πορεία του κόμματος μας για επιστροφή σε κυβερνητική τροχιά;», υπογράμμισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο 4ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία η πρώην βουλευτής και στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χαρά Καφαντάρη.

«Προσωπικές ατζέντες τέλος»

Ένταση σημειώθηκε ανάμεσα στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κώστα Αρβανίτη και τον βουλευτή Κιλκίς του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Πέτρο Παππά.

Ο Πέτρος Παππάς κατά την ομιλία του εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στα στελέχη που αντιμάχονται τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανο Κασσελάκη, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «ο νέος πρόεδρος πήρε εντολή να τα αλλάξει όλα. Πέντε μήνες μετά είμαστε προ των πυλών μιας μεγάλης εσωστρέφειας. Επειδή δεν έγινε κατανοητή η πορεία ριζικής ανασυγκρότησης που πρέπει να ακολουθήσει το κόμμα μας».

Στιγμιότυπο από την ένταση Κώστα Αρβανίτη – Πέτρου Παππά

Στιγμιότυπο από την ένταση Κώστα Αρβανίτη – Πέτρου Παππά

Ο επόμενος ομιλητής ήταν ο Κώστας Αρβανίτης, όπου εξαπέλυσε πυρά στον Πέτρο Παππά. Αρχικώς είπε ειρωνικά «τι ωραία που τα είπε ο σύντροφος ο Παππάς… τι ωραία» για να συνεχίσει λέγοντας «όμως να σου θυμίσω σύντροφε ότι η άποψη του κόμματος είναι «όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια». Οπότε οι προσωπικές ατζέντες τέλος», αναφερόμενος σε παλαιότερες δηλώσεις του βουλευτή Κιλκίς για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Να σταματήσει η εκλογική διαδικασία ζήτησε ο Όθων Ηλιόπουλος

Πρόταση να σταματήσει η εσωκομματική εκλογική διαδικασία, δηλαδή να μην προχωρήσουν οι κάλπες για προεδρική εκλογή, αλλά το συνέδριο να εκλέξει Κεντρική Επιτροπή και όργανα και μετά τις ευρωεκλογές να γίνει τακτικό συνέδριο φυσιογνωμίας του κόμματος, κατέθεσε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Όθων Ηλιόπουλος.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024