Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανοίγουν τα χαρτιά των υποψηφίων, τα σενάρια που κυκλοφορούν - Πρώτες τοποθετήσεις απέναντι στον Κασσελάκη

Ανοίγουν τα χαρτιά των υποψηφίων, τα σενάρια που κυκλοφορούν – Πρώτες τοποθετήσεις απέναντι στον Κασσελάκη

Οι εργασίες της τρίτης μέρας του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ξεκίνησαν περίπου στις 10:20 και θα διαρκέσουν ως αργά το βράδυ - Αναμένονται με ενδιαφέρον οι τοποθετήσεις των κεντρικών στελεχών

Τα χαρτιά τους αναμένεται να ανοίξουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία που επιθυμούν να αντιπαρατεθούν τον Στέφανο Κασσελάκη για την προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι εργασίες της τρίτης μέρας του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ξεκίνησαν περίπου στις 10:20 και θα διαρκέσουν ως αργά το βράδυ. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι σύνεδροι αναμένεται να παίρνουν τον λόγο μέχρι και τα μεσάνυχτα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται πολιτική ενότητα και ομοψυχία»

Ωστόσο με ενδιαφέρον αναμένονται οι σημερινές ομιλίες κεντρικών στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η Όλγα Γεροβασιλή αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ανέβει στο βήμα το μεσημέρι του Σαββάτου και ενδεχομένως να ανακοινώσει την υποψηφιότητά της για την προεδρία, μετά τις έντονες διαβουλεύσεις που πραγματοποίησαν κεντρικά στελέχη του κόμματος (Αλέκος Φλαμπουράρης, Χρήστος Σπίρτζης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Κατερίνα Νοτοπούλου, Κώστας Ζαχαριάδης, Νίκος Παππάς, Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης).

Τα σενάρια για Καραμέρο και Φάμελλο

Παράλληλα κυκλοφορούν σενάρια και για την ύπαρξη τρίτου υποψηφίου, ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και την -ενδεχόμενη- της Όλγας Γεροβασίλη. Ένα από αυτά είναι του βουλευτή Ανατολικής Αττικής Γιώργου Καραμέρου, που χθες ανήρτησε στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης φωτογραφία του με τον Αλέξη Τσίπρα αναγράφοντας: «Ο Αλέξης Τσίπρας στέλνει στιβαρό μήνυμα αλλαγής και αντεπίθεσης. Χάσαμε μάχες αλλά οι πιο κρίσιμες που έχουμε μπροστά μας μπορούν να κερδηθούν με σοβαρότητα και αξιοπιστία. Χωρίς ναρκισσισμούς και παλινωδίες. Η δύναμη να αντληθεί, η λύση να δοθεί… από το Λαό με το Λαό για το Λαό».

Επίσης, το όνομα του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτη Φάμελλου έχει πέσει στο τραπέζι από διάφορους σύνεδρους ως ένας από αυτούς που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν την προεδρία, καθώς, οι εσωκομματικές μετοχές του είναι ιδιαίτερα υψηλές λόγω της στιβαρής επίτευξης των καθηκόντων του μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα. Όμως, παρότι ο ίδιος δεν έχει αποκαλύψει τι επρόκειτο να πράξει σε όλα τα επίπεδα, σεβόμενος, του θεσμικού ρόλου που επιτέλεσε και συνεχίζει να επιτελεί, είναι εξαιρετικά δύσκολο να θελήσει να κατέλθει υποψήφιος, καθώς, όπως έχει πει, «δεν ακολουθεί προσωπική διαδρομή». Η ομιλία του ωστόσο -που αναμένεται να πραγματοποιηθεί το απόγευμα- θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπως και το εάν θα στηρίξει δημόσια κάποιον υποψήφιο.

Η στάση Παππά

Όσον αφορά τα υπόλοιπα πρόσωπα που παίζουν σημαίνων ρόλο στα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το περιβάλλον του Νίκου Παππά μεταφέρει ένα κλίμα ότι έχει συνομιλίες και καλές σχέσεις τόσο με την Όλγα Γεροβασίλη όσο και με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ωστόσο υπάρχουν πληροφορίες, προερχόμενες από ανθρώπους με γνώση του πώς σκέπτεται, ότι υπάρχει τον τελευταίο μήνα μια αλλαγή της στάσης του Νίκου Παππά. Δηλαδή, δεν είναι πλέον υπέρ του Κασσελάκη, αλλά υπέρ ενός καλέσματος να έρθει ο κόσμος να ψηφίσει μαζικά, ανεξαρτήτως υποψηφιότητας, και με στόχο να τελειώσει αυτή η άσχημη εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως διαπιστώνεται και από -σχεδόν όλες- τις τοποθετήσεις στελεχών στο τέταρτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Νοτοπούλου και Καλαματιανός για Γεροβασίλη

Η Κατερίνα Νοτοπούλου, που αποτελεί ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με επαφές με τον Νίκο Παππά, μιλώντας στο MEGA το πρωί του Σαββάτου στάθηκε υπέρ της υποψηφιότητας Γεροβασίλη και κατά του Στέφανου Κασσελάκη. «Κληθήκαμε να υποστηρίξουμε πρωτοβουλίες που ήταν αυτοαναφορικές, που άλλαζαν την ατζέντα στο πεδίο της παραπολιτικής και του lifestyle και όχι στο πεδίο της αντεπίθεσης στην κυβέρνηση της ΝΔ», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τη βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης «το τελευταίο διάστημα είδαμε επιλογές που μας γύρισαν πίσω» και διαπιστώθηκε δημοσκοπική καθίζηση. Ακόμη, τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της υποψηφιότητας της Όλγας Γεροβασίλη. «Υπάρχει έλλειμμα ηγεσίας αυτή την στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ και πολιτικής αξιοπιστίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται πολιτική ενότητα και ομοψυχία, χρειάζεται μία ηγεσία που θα μπορέσει να εγγυηθεί την ενότητα, την διεύρυνση και την ενδυνάμωση του κόμματος», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Ανάλογη τοποθέτηση πραγματοποίησε χθες ο Κώστας Ζαχαριάδης. «Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να επιστρέψει και φυσικά θα υπάρξει αντιπαραθετική υποψηφιότητα στο συνέδριο», σημείωσε σχετικά το με το ενδεχόμενο υποψηφιότητας για την προεδρία απέναντι από τον Στέφανο Κασσελάκη. «Κατά την άποψή μου ναι, η Όλγα Γεροβασίλη μπορεί να παίξει το συνδετικό ρόλο», απάντησε σε σχετικό ερώτημα, στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1».

Ακόμη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Διονύσης Καλαματιανός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επισήμανε ότι «η Όλγα Γεροβασίλη είναι μία εξαιρετική υποψηφιότητα», ενώ ο αναπληρωτής γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Βασιλειάδης είπε ότι ο ευρύτερος χώρος θα πρέπει να μάθει να λειτουργεί χωρίς «πατερούλη».

Στιγμιότυπο από το 4ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Η πλευρά Κασσελάκη

Υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη στέκονται αρκετά στελέχη που ήρθαν στο προσκήνιο το τελευταίο διάστημα, μετά τις διπλές εκλογές του Ιουνίου, αλλά και άτομα με ρόλο στο κόμμα μετά την εκλογή προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Πέτρος Παππάς, Νίνα Κασιμάτη, Θεοδώρα Τζάκρη, Δώρα Αυγέρη, Ευάγγελος Αποστολάκης και Ραλλία Χρηστίδου είναι μερικά από τα στελέχη που στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη. Στη συγκεκριμένη εξίσωση πρέπει να μπαίνει πάντα και η μεγάλη δυναμική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα μέλη του κόμματος που εγγράφηκαν στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές, μόλις πριν τέσσερις μήνες.

Ο ίδιος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» υπογράμμισε πως είναι ο τελευταίος που είναι κολλημένος με μια καρέκλα.

Επιπλέον τόνισε ότι θέλει να προσφέρει στην Ελλάδα ως πρόεδρος ενός κόμματος «ανεξάρτητο από συμφέροντα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» με νομιμοποίηση των μελών, από ένα «κόμμα που μπορεί να ενώσει όλο τον προοδευτικό κόσμο».

Γρίφος αποτελεί ακόμη η στάση του υπερσυντονιστή της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Παύλου Πολάκη που είχε στηρίξει θερμά τον Στέφανο Κασσελάκη, πριν την εκλογή του. Ωστόσο, ένα κοντινό πρόσωπο στον Παύλο Πολάκη, ο Μιχάλης Χαιρετάκης, δήλωσε χθες στο Kontra τη στήριξή του στον Στέφανο Κασσελάκη.

Sports in

Το νέο «κάδρο» έχει και τον αρχηγό

Η επιστροφή του Κώστα Παπανικολάου αλλάζει τα δεδομένα ενόψει της τρίτης μάχης Ολυμπιακού - Μπαρτσελόνα για την πρόκριση στο final 4

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024