Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερευνα κατά αστυνομικών για διαφθορά

Ερευνα κατά αστυνομικών για διαφθορά

Καλούνται σε απολογία τρεις αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. για «βοήθεια» στην ελληνική μαφία

Σε κλήση για ανωμοτί κατάθεση τουλάχιστον τριών αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. που ελέγχονται για ύποπτες ενέργειες και ενδεχόμενη υποβοήθηση του οργανωμένου εγκλήματος προχώρησαν, όπως αποκαλύπτουν «ΤΑ ΝΕΑ», οι δικαστικές Αρχές. Πρόκειται για τη δικαστική αποτύπωση πολύμηνης έρευνας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για σχέσεις διαπλοκής και υπόγειες διαδρομές μεταξύ «νονών της νύκτας» και στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., ακόμη και σε ανώτατο επίπεδο.

Ειδικότερα, ο ένας εκ των ελεγχόμενων αξιωματικών – που είναι διοικητής αστυνομικής υπηρεσίας στην Αττική – είχε σειρά συνομιλιών και ανταλλαγής ύποπτων μηνυμάτων με ιδιώτη που δραστηριοποιούνταν στο εμπόριο καυσίμων και ο οποίος δολοφονήθηκε από την ελληνική μαφία πριν από ενάμιση χρόνο. Οι δύο άλλοι αξιωματικοί –που υπηρετούν σε κρίσιμες θέσεις στη λεωφόρο Κατεχάκη – φαίνεται να είχαν παρακρατήσει, προκειμένου να μην ελεγχθεί από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια, κινητό πρώην αστυνομικού που είχε δολοφονηθεί το 2018 και ο οποίος είχε διασυνδέσεις με υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., πολιτικά πρόσωπα κ.ά.

Ζητούμενο παραμένει αν οι εν λόγω έμπειροι αξιωματικοί έδρασαν με προσωπική πρωτοβουλία ή κατόπιν άνωθεν εντολών για να μην αποκαλυφθούν αυτές οι σχέσεις διαφθοράς μέσω της εξέτασης του κινητού. Παραμένει άγνωστο αν η ίδια δικαστική έρευνα επεκτάθηκε και σε άλλες πλευρές των ύποπτων σχέσεων ποινικών και ενστόλων σε ανώτατο βαθμό, καθώς και αν υπάρξουν και άλλοι ελεγχόμενοι.

Τα πρώτα αποκαλυπτικά στοιχεία για αυτό το παράνομο δίκτυο διασύνδεσης ΕΛ.ΑΣ. και προσώπων με ύποπτες δραστηριότητες, κυρίως στο λαθρεμπόριο καυσίμων, φαίνεται να αποκαλύφθηκαν μετά την εν ψυχρώ δολοφονία ενός 38χρονου ιδιοκτήτη πρατηρίων καυσίμων στον Γέρακα, στις 20 Ιουνίου 2022.

Πρόκειται για υπόθεση που παραμένει ανεξιχνίαστη, όμως αποδίδεται σε λάθος ελλήνων ποινικών που θεώρησαν ότι ο 38χρονος ήταν ο οργανωτής της δολοφονίας ιδιώτη στη Βοιωτία, μια εγκληματική ενέργεια που αποδείχθηκε τελικά έργο λαθρεμπόρων καυσίμων από το πρώην ανατολικό μπλοκ.

Από το κινητό τηλέφωνο του θύματος της εγκληματικής ενέργειας στον Γέρακα ανασύρθηκαν πλήθος SMS με εν ενεργεία αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., ανάμεσά τους και διοικητής αστυνομικού τμήματος της Αττικής (σ.σ. αυτός που καλείται για έγγραφες εξηγήσεις) που καταγράφεται ότι «είναι έμπιστος υπηρεσιακού στελέχους και αμείβεται για προστασία από μπαρ στα νότια προάστια».

Στα κινητά τηλέφωνα που εντοπίστηκαν στο πλαίσιο της έρευνας για τη δολοφονία στον Γέρακα ανακαλύφθηκαν συνομιλίες στις οποίες ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος αναλύει σε εμπλεκόμενο επιχειρηματία τις κινήσεις του για να μπουν «ημέτεροι ένστολοι» σε καίρια πόστα. «Καλημέρα. Θέλω δύο ημέρες για το άτομο για να κάνει ένας δικός μου ραντεβού, να στείλουμε (σ.σ. σε υπηρεσία ελέγχου του λαθρεμπορίου καυσίμων) υπαστυνόμο μικρό να μην το καταλάβουν. Επίσης για τον άλλο, για Οικονομική Αστυνομία, μου είπε ότι σύντομα θα το περάσει από Οικονομική μόνος του τις επόμενες ημέρες. Οπότε με δύο άτομα εκεί και ένα θα δώσετε και ένα που θα πάει μόνος του, ό,τι και να αλλάξει, θα είστε πολύ καλά» σημειώνεται σε ένα από τα SMS το 2022.

«Ελπίζω να του βγει»

Οι αναφορές για τις υψηλές διασυνδέσεις και γνωριμίες, όμως, δεν σταματούν εδώ. Σε άλλη στιχομυθία, την 1η Ιουνίου 2022, ο εν λόγω αξιωματικός λέει στον επιχειρηματία «πάει κι ένας μικρός αξιωματικός που μιλάω στον άνθρωπο. Ελπίζω να του βγει, το ζήτησε από τον επικεφαλής της συνοδείας του πολιτικού».

Ακολούθως σε άλλο SMS σημειώνεται «αφού έχουμε έτσι όπως είναι τώρα τα πράγματα στην Οικονομική, στο Ανθρωποκτονιών, στο Οργανωμένο, στο Εκβιαστών (σ.σ. φέρεται εκεί να έχουν τοποθετηθεί αστυνομικοί δικών τους επιλογών) να τα φτιάξω για σένα για την ΕΥΠ; Στείλε μου πάλι τα δικά σου στοιχεία».

Επιπλέον, στις 18 Μαΐου 2022 ο ιδιώτης δέχθηκε προειδοποιητικό μήνυμα το οποίο ανέφερε «αύριο η Οικονομική Αστυνομία στις 8.30 το πρωί στο πρατήριο στην Καβάλας».

Ακόμη για έγγραφες εξηγήσεις έχουν κληθεί οι δύο αξιωματικοί που φέρονται να έκρυψαν στο συρτάρι τους το κινητό πρώην αστυνομικού των ΕΚΑΜ που είχε δολοφονηθεί την Πρωτομαγιά του 2018 σε ταβέρνα στην Παλλήνη. Η απόκρυψη είχε συσχετισθεί με προσπάθεια να μην αναδειχθούν επίμαχα μηνύματα σε διαδικτυακές πλατφόρμες επικοινωνίας του θύματος με πολιτικούς, υψηλόβαθμους υπηρεσιακούς παράγοντες και ιδιώτες.

Premium έκδοση «ΤΑ ΝΕΑ»

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024