Ακρίβεια και αισχροκέρδεια οδηγούν στη φτωχοποίηση τα νοικοκυριά
«Φωτιά έχουν πάρει τα πορτοφόλια των καταναλωτών - Αυξήσεις ανά είδος
Η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια συνεχίζουν να καλπάζουν φέρνοντας σε απόγνωση τα νοικοκυριά, με τα κυβερνητικά μέτρα να κρίνονται επιεικώς αναποτελεσματικά και τον πρωθυπουργό να μιλάει για ατομική ευθύνη του καταναλωτή που πρέπει να ασκήσει πίεση με τις επιλογές του «ώστε να λειτουργήσει καλύτερα ο ανταγωνισμός».
Ο μισθός επαρκεί για τις πρώτες 19 ημέρες του μήνα, σε ένα ποσοστό 60% των νοικοκυριών» δείχνει έρευνα της ΓΣΕΒΒΕ
Για αυξήσεις – «φωτιά» που επιβαρύνουν τα πορτοφόλια των καταναλωτών μίλησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΒΕ, Γιώργος Καββαθάς, στο MEGA, οι οποίες έχουν οδηγήσει την ελληνική κοινωνία σε φτωχοποίηση.
«Πρέπει να τονίσω ότι και από την ετήσια έρευνα του Ινστιτούτου της ΓΣΕΒΒΕ έχουμε μία αύξηση κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες των νοικοκυριών που δηλώνει ότι ο μισθός επαρκεί για τις πρώτες 19 ημέρες του μήνα, έχοντας ξεπεράσει πια ο αριθμός αυτών των οικογενειών το 60%».
Αυτό δείχνει ότι υπάρχει μεγαλύτερη φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, όπως υπογράμμισε ο κ. Καββαθάς, τονίζοντας ότι είναι επιτακτική ανάγκη να αυξηθούν οι μισθοί.
Παράλληλα, συμπλήρωσε: «Οποιαδήποτε αύξηση κι αν δοθεί στους μισθούς, είμαι βέβαιος ότι αν δεν κρατηθούν οι τιμές της αγοράς κι αν δεν ελέγξουμε ουσιαστικά την αισχροκέρδεια που υπάρχει, θα εξαφανιστεί αμέσως».
Αυξήσεις ανά είδος
Συγκεκριμένα για τον Ιανουάριο 2023/2024 σημειώθηκαν αυξήσεις σε:
-Ελαιόλαδο + 67,4 %,
-Λαχανικά + 14,4 %,
-Φρούτα + 14,2 %,
-Αναψυκτικά – χυμοί + 11,7 %,
-Ψάρια + 7,7 %,
-Εστιατόρια + 6,8 %,
-Κρέας + 6,0 %,
-Ζάχαρη – σοκολάτες + 6,0 %,
-Λοιπά τρόφιμα + 5,8 %.
Στον τομέα της υγείας υπήρξαν οι παρακάτω αυξήσεις:
-Ασφάλιστρα υγείας + 14,0 %,
-Φαρμακευτικά προϊόντα + 12,7 %.
- Εσωτερικές εκκαθαρίσεις στο Ιράν;
- Η Συρία καταγγέλλει ότι η Χεζμπολά άνοιξε πυρ εναντίον της συριακής επικράτειας
- Ιράν: Τον «τερματισμό του πολέμου άμεσα» ζητά ο Ερντογάν – Απειλείται «η σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής»
- Ιράν: «Εμείς θα αποφασίσουμε το τέλος του πολέμου», απαντούν στον Τραμπ οι Φρουροί της Επανάστασης
- Ιράν: Ο πόλεμος «θα τελειώσει σύντομα» διαβεβαιώνει ο Τραμπ
- Ουκρανία: Αρκετοί τραυματίες εξαιτίας ρωσικών επιθέσεων σε Χάρκοβο και Ντνίπρο
- Ιράν: Τραμπ και Πούτιν συνομίλησαν τηλεφωνικά για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου
- Κούβα: Ο ΟΗΕ διαπραγματεύεται με τις ΗΠΑ την εισαγωγή καυσίμων για την ανθρωπιστική αποστολή του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 10.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/fausto-garcia-menendez-6p_jg_Ayldo-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442