Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου χρηματοδοτεί το Νοσοκομείο Κω με εξοπλισμό για επεμβάσεις καταρράκτη

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου χρηματοδοτεί το Νοσοκομείο Κω με εξοπλισμό για επεμβάσεις καταρράκτη

Εξασφαλίστηκαν κονδύλια για τον εξοπλισμό που απαιτείται για την διεξαγωγή επεμβάσεων καταρράκτη εντός του νοσοκομείου στην Κω.

Την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κω, Κατερίνα Γαβαλά συνάντησε στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, όπου είχαν μια εκτενή συζήτηση για όλα τα θέματα δημόσιας υγείας στα νησιά και ειδικότερα στην Κω.

Με μία νέα χρηματοδότηση προς το νοσοκομείο του νησιού αποχώρησε από την συνάντηση η κ. Γαβαλά, αφού άμεση ήταν η πρόταση του Περιφερειάρχη να διαθέσει η Περιφέρεια τα κονδύλια για τον εξοπλισμό που απαιτείται για την διεξαγωγή επεμβάσεων καταρράκτη εντός του νοσοκομείου, εκφράζοντας τη δέσμευση να εισαχθεί προς ψήφιση στην περιφερειακή επιτροπή, αμέσως μόλις η διοίκηση του νοσοκομείου προωθήσει το σχετικό αίτημα.

«Προτάσεις 8 ιατρικών συλλόγων»

Σύμφωνα με την Περιφέρεια, βασικός ωστόσο σκοπός της επίσκεψης της κ. Γαβαλά ήταν να παραδώσει στον Περιφερειάρχη το υπόμνημα με τις προτάσεις 8 ιατρικών συλλόγων αναφορικά με το μείζον ζήτημα της στελέχωσης των υγειονομικών μονάδων και της αναδιαμόρφωσης των οργανισμών τους. Η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κω, κ. Γαβαλά ζήτησε τη συνδρομή του Περιφερειάρχη σε μια κοινή πορεία διεκδίκησης για μία ορθολογικότερη κατανομή του ιατρικού προσωπικού στα νησιά. Αναγνωρίζοντας ότι ούτε η στελέχωση ούτε η αναδιαμόρφωση των οργανισμών των νοσοκομείων είναι θέματα που υπόκεινται στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας, απευθύνθηκε εντούτοις στον Περιφερειάρχη, καθώς αυτή η περιφερειακή αρχή έχει θέσει σε απόλυτη προτεραιότητα τα θέματα της υγείας, στην οποία διοχετεύει και το υψηλότερο ποσοστό των πόρων της, ενώ είναι η μόνη στην επικράτεια που χρηματοδοτεί τη δημόσια υγεία μέσα από όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει στη διάθεσή της.

Το νέο νοσοκομείο της Κω δεν γινόταν να λείψει από τη συζήτησή τους, για το οποίο ο Περιφερειάρχης επανέλαβε την αταλάντευτη δέσμευσή του να χρηματοδοτήσει, με την κάλυψη της δημόσιας συμμετοχής του έργου με πρόγραμμα ΣΔΙΤ, τονίζοντας ωστόσο: «Ελπίζω οι έχοντες αναλάβει την προετοιμασία του σχετικού φακέλου να μας τον καταθέσουν το συντομότερο δυνατόν, αφού οι χρηματοδοτήσεις, τη σημερινή εποχή, έχουν, όπως είναι γνωστό, ημερομηνία λήξης».

Τέλος, διαπιστώθηκε η κοινή τους θέση αναφορικά με τον υγειονομικό χάρτη της χώρας, αφού και η κ. Γαβαλά υιοθετεί την πρόταση του Περιφερειάρχη η διοίκηση των θεμάτων δημόσιας υγείας των νησιών του Νοτίου Αιγαίου να αποσυνδεθεί από αυτή της ηπειρωτικής Ελλάδας και του Πειραιά, με τον οποίο σήμερα αποτελούν μια κοινή υγειονομική περιφέρεια, καθώς η αποσύνδεση αυτή μπορεί να επιτύχει μεγαλύτερη ευελιξία, σεβασμό στις ιδιαιτερότητες των νησιών και εν τέλει καλύτερες υπηρεσίες προς τον πολίτη.

Sports in

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη – Γράψαμε ιστορία» (vid)

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού εξέφρασε τη χαρά του και την περηφάνια του για την κατάκτηση του Youth League από την Κ19 του πειραϊκού συλλόγου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024