Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ηράκλειο: Συνελήφθη ο ληστής με τη ματσέτα - Τι είπε η ιδιοκτήτρια του μίνι μάρκετ που τον κυνήγησε με πλάστη

Ηράκλειο: Συνελήφθη ο ληστής με τη ματσέτα – Τι είπε η ιδιοκτήτρια του μίνι μάρκετ που τον κυνήγησε με πλάστη

Η ίδια όπως αποκάλυψε έχει αποτρέψει κι άλλον ληστή στο παρελθόν

Συνελήφθη ο δράστης που αποπειράθηκε να ληστέψει μίνι μάρκετ  νωρίς το πρωί της Τετάρτης (21/2) στο κέντρο του Ηρακλείου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του creta24.gr, πρόκειται για έναν 36χρονο, ο οποίος φορώντας κράνος και κρατώντας μια ματσέτα, εισέβαλε στην επιχείρηση και απείλησε την ιδιοκτήτρια απαιτώντας τις εισπράξεις.

Ο άνδρας πέταξε ένα τσαντάκι πάνω στο ταμείο και ζήτησε από τη γυναίκα τα χρήματα που βρίσκονταν εντός του, ωστόσο αν και αρχικά εκείνη εμφανίστηκε να κάνει πίσω φοβισμένη, επανήλθε κρατώντας έναν πλάστη, χτύπησε τη ματσέτα και τα χέρια του δράστη και ενεργοποίησε τον συναγερμό.

Ο θρασύτατος ληστής, όταν αντιλήφθηκε ότι μόνο εύκολο δεν ήταν το θύμα του, έφυγε από το κατάστημα προς άγνωστη κατεύθυνση.

«Δεν φοβήθηκα γιατί υπερασπίστηκα τα παιδιά που δουλεύουνε εδώ και προσπαθούν να ζήσουν»

Μετά τα μεσάνυχτα ο 36χρονος συνελήφθη ενώ διαπιστώθηκε ότι κατηγορείται για 7 κλοπές μεταξύ των οποίων και 2 μηχανών, η μία εκ των οποίων βρέθηκε.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

«Συνελήφθη σήμερα (22.02.2024) στο Ηράκλειο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, ημεδαπός κατηγορούμενος για απόπειρα ληστείας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών τις οποίες διέπραξε στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου και σε βάρος του σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα χθες (21.02.2024) τα ξημερώματα άγνωστος δράστης με την απειλή μαχαιριού σε βάρος της ημεδαπής ιδιοκτήτριας επιχείρησης, αποπειράθηκε να αφαιρέσει χρηματικό ποσό από το ταμείο του καταστήματος χωρίς αποτέλεσμα, και στη συνέχεια διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Από την ανάλυση του τρόπου δράσης και την εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου προέκυψε ότι ο ημεδαπός διέπραξε την παραπάνω απόπειρα ληστείας ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική προανάκριση προέκυψε ότι από την 13/02/2024 διέπραξε επιπλέον, επτά (7) περιπτώσεις κλοπών σε οχήματα και καταστήματα και συγκεκριμένα αφαίρεσε δύο (2) δίκυκλα μοτοποδήλατα, χρηματικό ποσό συσκευή κινητής τηλεφωνίας, ηχοσύστημα, εργαλεία και τρόφιμα.

Κατόπιν έρευνας βρέθηκαν κλαπέν κινητό τηλέφωνο, χρηματικό ποσό και μία από τις αφαιρεθείσες μοτοσυκλέτες, τα οποία αποδόθηκαν στους κατόχους τους.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου».

«Κλείνω το ταμείο, αρπάζω ένα πλάστη κι αρχίζω και τον χτυπώ»

Το παρ’ ολίγον θύμα του, η κ. Μαρία Ιερεμία μητέρα του ιδιοκτήτη της επιχείρησης μίλησε στον Ant1 και περιέγραψε τις στιγμές τρόμου που βίωσε μετά την εισβολή του δράστη στο μίνι μάρκετ.

«Μου λέει ληστεία βάλε μέσα τα λεφτά γρήγορα. Μετά τον πρώτο αιφνιδιασμό συνήλθα, πάτησα τον συναγερμό, κλείνω το ταμείο, αρπάζω ένα πλάστη κι αρχίζω και τον χτυπώ. Τον αιφνιδίασα, φώναζα «βοήθεια κερατά»» είπε αρχικά.

Όπως συμπλήρωσε «δεν φοβήθηκα γιατί υπερασπίστηκα τα παιδιά που δουλεύουνε εδώ και προσπαθούν να ζήσουν, ο γιος μου και άλλες δύο οικογένειες».

Συνεχίζοντας την περιγραφή για όσα συνέβησαν η κυρία Μαρία είπε για τον επίδοξο ληστή ότι «έφυγε έξω και εγώ τον κυνηγούσα ακόμα. Πρόλαβε να ανέβει στο μηχανάκι και έφυγε. Σε 2 λεπτά ήρθε η αστυνομία».

«Όταν υπερασπίζεσαι τα συμφέροντα του παιδιού σου έχεις ψυχικές αντοχές, προσπαθείς να αντιδράσεις όσο το δυνατόν καλύτερα. Θα μου έρχονταν και άλλοι αν έπαιρνε τα χρήματα» πρόσθεσε η γυναίκα από το Ηράκλειο.

Όπως αποκάλυψε, μάλιστα, «έχω διώξει και άλλον έναν ληστή, του πετούσα πράγματα ό,τι έβρισκα στο μαγαζί και έφυγε πανικοβλημένος».

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024