Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Zagato AGZT Twin Tail: Η ξεχασμένη φρουρά

Zagato AGZT Twin Tail: Η ξεχασμένη φρουρά

H τελευταία δημιουργία του ιταλικού οίκου αναβιώνει την ένδοξη Alpine 220 με σύγχρονη αφετηρία και τιμή που ξεπερνά τα 600.000 ευρώ

Oιταλικός οίκος είναι κάτι παραπάνω από γνωστός για τις επανερμηνείες θρύλων της αυτοκίνησης, σύγχρονων ή μη και η νέα του δημιουργία δεν αποτελεί εξαίρεση. Ο λόγος για την Alpine A 220 «ένα εμβληματικό λησμονημένο αγωνιστικό του Le Mans» όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο ιταλικός οίκος που αποφάσισε να την επαναφέρει στο σήμερα αξιοποιώντας ως βάση την σύγχρονη Alpine A110.

Εν είδει υπενθύμισης η A220 που εφοδιαζόταν με V8 κινητήρα πρωτοκατασκευάστηκε το 1968 με την προοπτική να συμμετάσχει στον διάσημο αγώνα αντοχής όπως όμως δεν σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία.

Tη δεκαετία του ’70 η Alpine παρουσίασε μια ανασχεδιασμένη και μικρότερη σε μήκος κατά 30,0 εκατοστά εκδοχή της προκειμένου να την μετατρέψει σε ένα rally car, το οποίο αγωνίστηκε με σχετική επιτυχία η οποία όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή της A110 η οποία το 1973 κατέκτησε το πρωτάθλημα WRC.

Η αναγεννημένη AGZT Twin Tail αξιοποιεί την τεχνογνωσία του ιταλικού οίκου στον ανθρακόνημα και στα περίτεχνα αμαξώματα, αυξάνοντας το μήκος της κατασκευής σε σχέση με την βάση της A110, κατά 62,2 εκατοστά. Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο τμήμα που της εξασφαλίζει το επιπλέον μήκος είναι αφαιρούμενο, με τη λογική «One Car. Two Souls». (ένα αυτοκίνητο δύο ψυχές) που αποτελεί και το λόγο πίσω από την ονομασία Twin Tail.

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, η AGZT Twin Tail είναι  ωστόσο πολλά περισσότερα από το συγκεκριμένο αφαιρούμενο τμήμα της «ουράς» της. Για την ακρίβεια κάθε τμήμα του αμαξώματος έχει ανασχεδιαστεί προσεκτικά προκειμένου να ταιριάζει στις νέες αναλογίες ενώ εξίσου νέα, είναι η αισθητική των προφυλακτήρων, των φωτιστικών σωμάτων και των εισαγωγών αέρα ακόμα και των καθρεπτών. Οι τροχοί θυμίζουν αυτούς που εφοδιάζουν την έκδοση A110 R Alonso ενώ το παρών δίνει η χαρακτηριστική double bubble οροφή που χαρακτηρίζει την πλειονότητα των δημιουργιών του ιταλικού οίκου.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά στοιχεία για το κινητήριο σύνολο αν και το πιθανότερο σενάριο είναι ή Twin Tail να εφοδιάζεται με τον τετρακύλινδρο των 1,8 λίτρων στην εκδοχή ισχύος των 300 ίππων που εξοπλίζει την A110R. Aυτό που αντιθέτως ο ιταλικός οίκος κάνει γνωστό είναι η τιμή της Twin Tail η οποία ξεκινά από τα 650.500 ευρώ ενώ μόλις 19 αντίτυπα θα κατασκευαστούν.

Sports in

Λύγισαν τους Κλίπερς και πήραν προβάδισμα οι Μάβερικς (vid)

Σε ένα παιχνίδι πραγματική μάχη, καθώς είχε πέντε τεχνικές ποινές και δύο αποβολές, οι Μαβς επιβλήθηκαν των Κλίπερς και έκαναν το 2-1 στη σειρά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024