Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παρίσι: Συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα η απεργία των εργαζομένων στον Πύργο του Άιφελ

Παρίσι: Συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα η απεργία των εργαζομένων στον Πύργο του Άιφελ

Προχθές, Τρίτη, οι διαπραγματεύσεις διακόπηκαν αιφνιδίως καθώς δεν εισακούστηκε το αίτημα των δύο συνδικάτων

Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία διαχείρισης του Πύργου του Άιφελ (Sete) συνεχίζουν και σήμερα την απεργία τους, για τέταρτη συναπτή ημέρα, όπως δήλωσαν τα συνδικάτα στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Εργαζόμενοι στο πιο διάσημο αξιοθέατο του Παρισιού διαμαρτύρονται για την οικονομική διαχείριση του μνημείου από τον εργοδότη τους.

Η διαμάχη μεταξύ της διοίκησης και των συνδικάτων, η οποία ήδη οδήγησε στο κλείσιμο της «Σιδηράς Κυρίας» (όπως αποκαλούν τον Πύργο) στις 27 Δεκεμβρίου, την ημέρα της 100ής επετείου από τον θάνατο του μηχανικού που κατασκεύασε το εμβληματικό μνημείο του Παρισιού, εξελίσσεται εν μέσω των χειμερινών σχολικών διακοπών και πέντε μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες (26 Ιουλίου –11 Αυγούστου ) που θα φιλοξενήσει η γαλλική πρωτεύουσα.

Προχθές, Τρίτη, οι διαπραγματεύσεις διακόπηκαν αιφνιδίως καθώς δεν εισακούστηκε το αίτημα των δύο συνδικάτων να αποκτήσουν συνομιλητή στο δημαρχείο, μέτοχο υπερπλειοψηφίας (99%) της Sete.

Οι εκπρόσωποι των περίπου 360 εργαζομένων στον Πύργο ζητούν επίσης να μπορούν να έχουν πρόσβαση στην τροποποίηση της σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας που ισχύει έως το 2030, θέμα της βασικής τους δυσαρέσκειας.

Η τροποποίηση, η οποία προβλέπει αύξηση των τιμών των εισιτηρίων κατά 20%, πρέπει να επικυρωθεί τον Μάιο από το Συμβούλιο του Παρισιού.

Τα δύο σημεία αντιπαράθεσης είναι το αντίτιμο που κατέβαλε η Sete στο δημαρχείο και ο προϋπολογισμός έργων για την υπόλοιπη σύμβαση.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024