Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πύργος του Άιφελ: Κλειστός για τρίτη ημέρα λόγω απεργίας των εργαζομένων

Πύργος του Άιφελ: Κλειστός για τρίτη ημέρα λόγω απεργίας των εργαζομένων

Οι υπεύθυνοι του μνημείου ζητούν από τους επισκέπτες που έχουν ήδη κλείσει ηλεκτρονικό εισιτήριο να ελέγξουν το email τους

Ο Πύργος του Άιφελ έκλεισε για τους επισκέπτες την Τρίτη εν μέσω απεργίας των εργαζομένων, με τους αξιωματούχους να προειδοποιούν ότι το κλείσιμο μπορεί να παραταθεί.

Μια προειδοποίηση, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του διάσημου παρισινού αξιοθέατου, συμβούλευε τους δυνητικούς επισκέπτες να ελέγχουν την ιστοσελίδα πριν έρθουν. Το κλείσιμο σηματοδότησε την τρίτη φορά μέσα σε δύο μήνες – και τη δεύτερη συνεχόμενη ημέρα – που ο Πύργος του Άιφελ έκλεισε.

«Λόγω απεργιακής κινητοποίησης μέρους του προσωπικού του Πύργου του Άιφελ, ο Πύργος του Άιφελ είναι επί του παρόντος κλειστός», ανέφερε η ιστοσελίδα τη Δευτέρα. «Οι επισκέπτες με ηλεκτρονικά εισιτήρια για σήμερα καλούνται να ελέγξουν το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο. Ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία.Το άνοιγμα του Πύργου του Άιφελ ενδέχεται να διακοπεί στις 21 Φεβρουαρίου. Ελέγξτε τον ιστότοπο πριν την επίσκεψή σας».

Το αξιοθέατο είναι συνήθως ανοιχτό κάθε ημέρα και δέχεται κατά μέσο όρο 6 εκατ. επισκέπτες ετησίως

Το διάσημο μνημείο, το οποίο σχεδιάστηκε ως το επίκεντρο της Παγκόσμιας Έκθεσης του 1889, είναι συνήθως ανοιχτό κάθε μέρα, δέχεται κατά μέσο όρο 6 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως – περίπου το 75% των οποίων προέρχονται από το εξωτερικό, σύμφωνα με τους υπευθύνους.

Τα αιτήματα

Πέραν του λουκέτου της Τρίτης, ο πύργος ήταν επίσης κλειστός για τους επισκέπτες τη Δευτέρα καθώς και για μία ημέρα κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς λόγω απεργίας για τις διαπραγματεύσεις των συμβάσεων, σημειώνει το AP.

Χθες Τρίτη, οι διαπραγματεύσεις διακόπηκαν αιφνιδίως καθώς δεν εισακούστηκε το αίτημα των δύο συνδικάτων να αποκτήσουν συνομιλητή στο δημαρχείο, μέτοχο υπερπλειοψηφίας (99%) της Sete.

Οι εκπρόσωποι των περίπου 360 εργαζομένων στον Πύργο ζητούν επίσης να μπορούν να έχουν πρόσβαση στην τροποποίηση της σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας που ισχύει έως το 2030, θέμα της βασικής τους δυσαρέσκειας.

Η τροποποίηση, η οποία προβλέπει αύξηση των τιμών των εισιτηρίων κατά 20%, πρέπει να επικυρωθεί τον Μάιο από το Συμβούλιο του Παρισιού.

Τα δύο σημεία αντιπαράθεσης είναι το αντίτιμο που κατέβαλε η Sete στο δημαρχείο και ο προϋπολογισμός έργων για την υπόλοιπη σύμβαση.

Αν και οι ταξιδιώτες δεν μπορούν να ανέβουν στην κορυφή του Πύργου του Άιφελ αυτή τη στιγμή, το ορόσημο δεσπόζει στον ορίζοντα του Παρισιού και μπορεί να το δει κανείς σχεδόν από οπουδήποτε στην πόλη. Οι ταξιδιώτες μπορούν να το θαυμάσουν από τη θέα του Parc de Belleville, από μια βάρκα σε μια κρουαζιέρα στο κανάλι ή από τους κήπους Jardins du Trocadero, που βρίσκονται ακριβώς απέναντι από τον Σηκουάνα από τον πύργο.

Η απεργία στον Πύργο του Άιφελ έρχεται λίγους μήνες πριν το Παρίσι φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες που ξεκινούν στις 26 Ιουλίου. Η αναμονή των αγώνων έχει εκτοξεύσει τις τιμές των ξενοδοχείων στα ύψη και οι ταξιδιώτες ζητούν μανιωδώς εισιτήρια.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024