Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οι δύο… καρδιές του Τσάμπι Αλόνσο (vids)

Οι δύο… καρδιές του Τσάμπι Αλόνσο (vids)

Ο Ισπανός προπονητής το καλοκαίρι θα κληθεί να πάρει μια πολύ σημαντική απόφαση – Η μάχη Λίβερπουλ – Μπάγερν Μονάχου και η… Μπαρτσελόνα.

Το περασμένο καλοκαίρι ελάχιστοι πίστευαν ότι η Λεβερκούζεν θα μπορούσε να κοιτάξει στα μάτια την Μπάγερν Μονάχου και να σπάσει την εγχώρια κυριαρχία των Βαυαρών. Όμως, χάρη στην εκπληκτική δουλειά που έχει κάνει ο Τσάμπι Αλόνσο οι Ασπιρίνες όχι μόνο κατάφεραν να κοντράρουν στα ίσια την ομάδα του Τόμας Τούχελ, αλλά μετά από 22 αγωνιστικές η Λεβερκούζεν είναι στο +8 και το απόλυτο φαβορί για το πρωτάθλημα. Η Μπάγερ μόνο εάν αυτοκτονήσει θα χάσει τον φετινό τίτλο, με τον Τσάμπι Αλόνσο και τους ποδοσφαιριστές του να είναι έτοιμοι να βάλουν τέλος στο εντυπωσιακό σερί της Μπαγερν Μονάχου, η οποία έπαιρνε το πρωτάθλημα στη Γερμανία τα τελευταία 11 χρόνια.

Talk of the town ο Ισπανός προπονητής, μετά τη σπουδαία σεζόν της Λεβερκούζεν.

Το σπουδαίο δημιούργημα του Τσάμπι Αλόνσο έχει τρελάνει τους πάντες σε Γερμανία και Ευρώπη, με τις Ασπιρίνες να τρέχουν αήττητο σερί 32 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις, όπου συμμετέχουν στη φετινή σεζόν. Μάλιστα, εάν την Παρασκευή (23/2) η Λεβερκούζεν δεν ηττηθεί στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Μάιντς, θα γράψει ιστορία καθώς θα σπάσει το ρεκόρ της Μπάγερν Μονάχου, που επίσης είχε 32 σερί παιχνίδια αήττητη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο τελευταίος τίτλος που έχει πανηγυρίσει η Λεβερκούζεν ήταν το 1993 όταν κατέκτησε το Κύπελλο, με τον Ισπανό προπονητή και τους ποδοσφαιριστές του να διεκδικούν φέτος το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία του γερμανικού συλλόγου. Οι εκπληκτικές εμφανίσεις της Μπάγερ και η σπουδαία δουλειά που έχει κάνει ο Τσάμπι Αλόνσο στις Ασπιρίνες έχουν κάνει τον Ισπανό προπονητή talk of the town, με κορυφαίες ομάδες της Γηραιάς Ηπείρου να καλοβλέπουν τον Ιβηρα τεχνικό ενόψει καλοκαιριού.

O 42χρονος τεχνικός, που φέτος έχει οδηγήσει την Λεβερκούζεν σε 28 νίκες σε 32 ματς (σ.σ 4 ισοπαλίες), έχει συμβόλαιο με τις Ασπιρίνες μέχρι το καλοκαίρι του 2026, αλλά είναι πολύ πιθανό στο τέλος της σεζόν να αποχωρήσει από τον πάγκο του γερμανικού συλλόγου. Θα είναι μεγάλη έκπληξη εάν παραμείνει στην τεχνική ηγεσία της Μπάγερ και ολοκληρώσει το συμβόλαιο που είχε υπογράψει τον Οκτώβριο του 2022, όταν ανέλαβε τις τύχες της.

Ο όρος στο συμβόλαιό του

Σύμφωνα με όσα είχε αποκαλύψει η «Bild» τον περασμένο Οκτώβριο, στο συμβόλαιο του Ισπανού προπονητή υπάρχει ένας ειδικός όρος, που του επιτρέπει να φύγει το καλοκαίρι του 2024. Όμως, είναι για συγκεκριμένους προορισμούς. Ο λόγος για τις πρώην ομάδες του: Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν Mονάχου και Λίβερπουλ. Εάν δεχθεί πρόταση από κάποια εξ αυτών και θελήσει να φύγει από την Μπάγερ, θα μπορεί να το κάνει χωρίς να λογοδοτήσει. Τη δεδομένη στιγμή δεν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθεί μαζί του η Ρεάλ, καθώς η ομάδα της Μαδρίτης πρόσφατα ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας της με τον Κάρλο  Αντσελότι. Όμως, τα δεδομένα είναι διαφορετικά για τις Μπάγερν και Λίβερπουλ.

Τα δεδομένα για Μπάγερν και Λίβερπουλ

Η αποτυχημένη σεζόν που πραγματοποιούν φέτος οι Βαυαροί αναγκάζει τη διοίκηση του συλλόγου να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές, αρχής γενομένης από την αποχώρηση του Τόμας Τούχελ από την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στην Γερμανία, πρώτος στόχος της διοίκησης της Μπάγερν Μονάχου είναι ο Τσάμπι Αλόνσο.

Την ίδια στιγμή όμως ο Ισπανός φαντάζει ως το φαβορί και για τον πάγκο της Λίβερπουλ, η οποία το καλοκαίρι αναγκαστικά θα βγει στην αγορά και θα αναζητήσει προπονητή, καθώς ο Γιούργκεν Κλοπ έχει ανακοινώσει ότι θα αποσυρθεί για λίγο καιρό από τους πάγκους. Οι Reds τρέφουν απεριόριστο σεβασμό και εκτίμηση στον Ισπανό και θεωρούν ότι θα ήταν ο ιδανικός για να αντικαταστήσει τον Κλοπ και να οδηγήσει τη Λίβερπουλ στη νέα εποχή. Οι δύο… καρδιές του Τσάμπι Αλόνσο, ο οποίος έγραψε ιστορία τόσο με τη φανέλα της Λίβερπουλ όσο και με την αντίστοιχη της Μπάγερν Μονάχου.

Στη γωνία η Μπαρτσελόνα

Όμως, αυτές οι δύο ομάδες δεν είναι οι μοναδικές που αναμένεται να ενδιαφερθούν για τον Ισπανό, καθώς χωρίς προπονητή θα είναι το καλοκαίρι και η Μπαρτσελόνα, αφού ο Τσάβι έχει ανακοινώσει την αποχώρησή του από την τεχνική ηγεσία των Μπλαουγκράνα. Είναι δεδομένο ότι το όνομα του Τσάμπι Αλόνσο θα παίξει δυνατά στα ρεπορτάζ και στις συζητήσεις που θα γίνουν, αλλά τη δεδομένη στιγμή φαντάζει δύσκολο να υπάρξει happy end και γάμος ανάμεσα στις δύο πλευρές. Το ερχόμενο καλοκαίρι θα είναι «καυτό» για τον Τσάμπι Αλόνσο, που κατάφερε μέσα από τη σκληρή δουλειά που έκανε στη Λεβερκούζεν να γίνει ο πιο περιζήτητος προπονητής στον κόσμο.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024