Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σακελλαρίδης: «Μαύρη τρύπα» ο ΣΥΡΙΖΑ, ρουφάει την αξιοπρέπεια του κόσμου της Αριστεράς - Με θλίβουν όσα συμβαίνουν

Σακελλαρίδης: «Μαύρη τρύπα» ο ΣΥΡΙΖΑ, ρουφάει την αξιοπρέπεια του κόσμου της Αριστεράς – Με θλίβουν όσα συμβαίνουν

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, που εντάχθηκε στη Νέα Αριστερά, πήρε θέση για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας «βλέπει το ίδιο πρόβλημα με όλους μας»

«Με θλίβουν όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, στην ουσία ο Αλέξης Τσίπρας ζητά εκ νέου εκλογές και βλέπει το ίδιο πρόβλημα με όλους μας», τόνισε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ, λίγo μετά την ανακοίνωση της επιστροφής του στην ενεργό πολιτική μετά από οκτώ χρόνια και την ένταξή του στη Νέα Αριστερά.

Σημείωσε, μάλιστα, χαρακτηριστικά πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια «μαύρη τρύπα», που «ρουφάει την αξιοπρέπεια του κόσμου της Αριστεράς».

Ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε ότι είναι απολύτως συνειδητή η δήλωσή του για επιστροφή στο πολιτικό του σπίτι, όπως και η ένταξή του στη Νέα Αριστερά – «μία κίνηση που την κάνω με περηφάνεια, μια κίνηση που την κάνω γιατί την πιστεύω βαθιά», όπως είπε.

«Νιώθω ότι υπάρχει ένας πολιτικός φορέας με τους ανθρώπους, τις θέσεις, την αξιοπιστία, την σοβαρότητα, την ριζοσπαστικότητα και μπορεί να γίνει εν δυνάμει ο καταλύτης για πολιτικές εξελίξεις στην χώρα», σημείωσε.

Και εκτίμησε πως «μέσα στη ρευστότητα και το τεράστιο πολιτικό κενό, είναι πολύ εφικτός ο στόχος για την εκλογή παραπάνω από έναν ευρωβουλευτή», της Νέας Αριστεράς, με την οποία θα είναι και ο ίδιος υποψήφιος στις προσεχείς ευρωεκλογές.

«Εγώ διαφωνώ με αυτό που λέει ο Αλέξης Τσίπρας ότι δεν έπρεπε να φύγουν», δήλωσε ο Σακελλαρίδης για τη διάσπαση που οδήγησε στην συγκρότηση της Νέας Αριστεράς

Αναφερόμενος στα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως θέλει να είναι πολύ προσεκτικός, επειδή είναι σε εξέλιξη μια διαδικασία.

Και υπογρράμμισε πως «οι εξελίξεις οι οποίες συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ προφανώς με θλίβουν και μου γεννούν και άλλα ανάμεικτα συναισθήματα, αλλά είναι θλίψη το βασικό συναίσθημα, γιατί αυτή τη στιγμή έχω την αίσθηση με όλα αυτά που παρακολουθούμε ιδιαίτερα την τελευταία εβδομάδα – που λίγο πολύ τα παρακολουθούμε εδώ και πάρα πολύ καιρό, αλλά της τελευταίας εβδομάδας νομίζω έχουν ξεφύγει ακόμα και από τα αναμενόμενα – είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματικότητα αυτή τη στιγμή είναι μια ‘μαύρη τρύπα’, που ρουφάει πραγματικά πολιτικές δυνάμεις, που ρουφάει ανθρώπους, που ρουφάει θέσεις, που ρουφάει και την αξιοπρέπεια του κόσμου της Αριστεράς».

«Ο Αλέξης Τσίπρας, πέντε μήνες μετά την εκλογή Κασσελάκη, λέει ξανά εκλογές – Σίγουρα βλέπει το ίδιο πρόβλημα»

Σχολιάζοντας την ηχηρή παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στις εσωκομματικές διεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ, ο άλλοτε στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού είπε ότι «επιβεβαιώνει πλήρως όλα αυτά τα οποία σας λέω».

Όπως σημείωσε, πέντε μήνες μετά την εκλογή του κ. Κασσελάκη στην προεδρία του κόμματος, στην ουσία ο Αλέξης Τσίπρας ζητάει εκλογές εκ νέου.

«Και όλη του η τεκμηρίωση στη δήλωσή του, στην πραγματικότητα, λέει ότι υπάρχει ένα πολύ – πολύ σοβαρό δομικό πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο διέγνωσαν έγκαιρα οι άνθρωποι που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και φτιάξανε τη Νέα Αριστερά. Δεν ήμουν από αυτούς. Επομένως, δεν έφυγα και έχω αυτή την πολυτέλεια να το λέω εγώ από τη δική μου την πλευρά. Και στην πραγματικότητα, επιβεβαιώνει το ορθόν της απόφασής τους. Γιατί εγώ διαφωνώ με αυτό που λέει ο Αλέξης Τσίπρας ότι δεν έπρεπε να φύγουν», ανέφερε ο κ. Σακελλαρίδης.

« Όταν ένας άνθρωπος σαν τον Αλέξη Τσίπρα, πέντε μήνες μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη, λέει ότι πρέπει να ξαναγίνουν εκλογές για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, σίγουρα νομίζω ότι βλέπει το ίδιο πρόβλημα που βλέπαμε όλοι μας», τόνισε καταληκτικά ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024