Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Είμαστε στα πρωτοσέλιδα για τους σωστούς λόγους - Πρόσκληση σε Ινδούς για επενδύσεις

Μητσοτάκης: Είμαστε στα πρωτοσέλιδα για τους σωστούς λόγους – Πρόσκληση σε Ινδούς για επενδύσεις

Τι ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ομιλία του στο ελληνο-ινδικό επιχειρηματικό φόρουμ στο Νέο Δελχί

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στο ελληνο-ινδικό επιχειρηματικό φόρουμ, με τίτλο «Exploring Economic Collaboration Between Greece and India: Future Prospects», στη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στην Ινδία.

«Η Ελλάδα αποτελεί έναν ελκυστικό επενδυτικό προορισμό», τόνισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως η Ελλάδα παλαιότερων ετών δεν υπάρχει πια και υποστηρίζοντας πως «είμαστε στα πρωτοσέλιδα για τους σωστούς λόγους».

«Έχουμε βαθύτατη πολιτική σταθερότητα, έχουμε ξεφύγει από την κατηγορία εκείνη των χωρών που πλήττονταν από τον λαϊκισμό και βεβαίως δεν θέλουμε να επιστρέψουμε πίσω σε αυτά τα χρόνια», ανέφερε, προσθέτοντας πως «το 2019 δεσμευτήκαμε να βάλουμε τη χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης και τα καταφέραμε».

«Τηρούμε σφιχτή δημοσιονομική πολιτική, βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο αναφορικά με την επιχειρηματική δραστηριότητα», δήλωσε και μίλησε εκτενώς για τα κοινά σημεία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ινδία, τα οποία, όπως είπε, «θέλουμε να ενισχύσουμε».

«Ιδιαίτερη σημασία η διάδραση μεταξύ των δύο χωρών»

«Αυτό που τονίσαμε με τον πρωθυπουργό Μόντι είναι ότι πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να έχουμε συγκεκριμένες ανακοινώσεις πολύ σύντομα αναφορικά το ζήτημα της μετανάστευσης και κινητικότητας, όπου περισσότεροι εργαζόμενοι Ινδοί θα μπορέσουν να έρθουν στην Ελλάδα και βεβαίως μέρος του δυναμικού αυτού θα πρέπει να αναπτύξει περαιτέρω δεξιότητες, έτσι ώστε να μπορέσουν να μας βοηθήσουν σε τομείς όπως η κατασκευή, ο αγροτικός τομέας και η φιλοξενία».

«Η διάδραση μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της εργασίας έχει ιδιαίτερη σημασία και βεβαίως δεν ανέφερα αυτό που θεωρώ ότι είναι μια ευκαιρία ακόμη που πρέπει να εκμεταλλευτούμε: Ο τουρισμός και η φιλοξενία. Και πάλι λοιπόν, πρόκειται για μια επένδυση η οποία μπορεί να λειτουργήσει εκατέρωθεν», υπογράμμισε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στιγμιότυπα από την επίσκεψη του Μητσοτάκη στην Ινδία

«Θα βρείτε πολλές επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Ελλάδα»

Ανέφερε ακόμη ότι «μπορούμε να έχουμε και μια απευθείας πτήση μεταξύ Νέου Δελχίου, Βομβάης και Ελλάδας».

«Η Ελλάδα ως χώρα προσφέρει πολύ καλή, μακροπρόθεσμη οικονομική δυνατότητα ως μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», επισήμανε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι «έχουμε μια ευθυγράμμιση φιλοσοφιών μεταξύ των κυβερνήσεών μας».

«Είμαι βέβαιος ότι πρόκειται να είναι η έναρξη μιας πολύ γόνιμης συνεργασίας. Είμαι βέβαιος ότι για εκείνες τις ειδικές επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται, θα βρείτε πολλές επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Ελλάδα. Και βεβαίως, το ίδιο ισχύει και για τις ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν μπει στην ινδική οικονομία», προσέθεσε.

Δημιουργία ινδο-ελληνικού επιχειρηματικού συνεδρίου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε, επίσης, ότι ζήτησε από τον κ. Φραγκογιάννη, υφυπουργό για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, να «δημιουργηθεί ένα ινδο ελληνικό επιχειρηματικό συνέδριο, το οποίο θα μπορέσει να μοχλεύσει ακριβώς αυτή την εταιρική σχέση στο πλήρες της περιεχόμενο».

«Ελάτε στην Ελλάδα για να εκτιμήσετε από πρώτο χέρι τον δυναμισμό μιας χώρας, η οποία ανθίζει και κινείται προς την ίδια κατεύθυνση που πιστεύω ότι κινείται και η δική σας Ινδία. Σας ευχαριστώ και πάλι που βρίσκεστε εδώ», είπε κλείνοντας την ομιλία του.

Δείτε το βίντεο

Συνάντηση Μητσοτάκη με Ινδούς βιομήχανους

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Συνομοσπονδίας της Ινδικής Βιομηχανίας (CII). Στην συνάντηση αυτή μίλησαν για τις προοπτικές και τους τρόπους ενίσχυσης της διμερούς οικονομικής συνεργασίας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον σχεδιασμό για την ίδρυση Ελληνο-ινδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Για τον σκοπό αυτό, άλλωστε, το επόμενο χρονικό διάστημα θα επισκεφθεί την Αθήνα επιχειρηματική αποστολή της Συνομοσπονδίας Ινδικής Βιομηχανίας.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός παρουσίασε τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, που βρίσκεται σε σταθερή τροχιά ανάπτυξης και υπογράμμισε ότι υπάρχουν μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες, ιδιαίτερα στους τομείς των υποδομών και των κέντρων logistics, της ενέργειας, της γεωργίας και των φαρμακευτικών προϊόντων.

Στιγμιότυπα από την σύσκεψη Μητσοτάκη με Ινδούς επιχειρηματίες

Ποιοι συμμετείχαν στη σύσκεψη

Στη συνάντηση συμμετείχαν, από την ελληνική πλευρά, η Πρέσβης της Ελλάδας στο Νέο Δελχί Αλίκη Κουτσομητοπούλου, ο Επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης και η Ειδική Σύμβουλος Διεθνούς Πολιτικής και Δημόσιας Διπλωματίας του Πρωθυπουργού Αριστοτελία Πελώνη.

Από την ινδική πλευρά συμμετείχαν οι R. Dinesh (Πρόεδρος CII, Chairman, TVS Supply Chain Soluwons Limited), Chandrajit Banerjee (Γενικός Διευθυντής CII), Baba Kalyani (Chairman and Managing Director, Bharat Forge Limited), Srinivas Bommidala (Chairman, International Airports GMR Group), Sunjay Kapur (Πρόεδρος CII Europe, Chairman, Sona Comstar), Vikram Shroff (Vice-Chairman και Co-CEO, UPL Ltd.), Uday Khemka (Vice Chairman, SUN Group).

Sports in

Με Παπανικολάου στο Game 3 ο Ολυμπιακός

Ο Κώστας Παπανικολάου θα βρίσκεται στη διάθεση του Γιώργου Μπαρτζώκα ενόψει του Game 3 με τη Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024