Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκπρόσωποι της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ στην Στερεά Ελλάδα για την υλοποίηση προγράμματος αυτονομίας στις ορυκτές πρώτες ύλες

Εκπρόσωποι της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ στην Στερεά Ελλάδα για την υλοποίηση προγράμματος αυτονομίας στις ορυκτές πρώτες ύλες

Φάνης Σπανός: «Συμβάλλουμε σημαντικά στην ευρωπαϊκή προσπάθεια για την πράσινη μετάβαση, με σταθερό στόχο την οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία των συμπολιτών μας».

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, συμμετέχει στην υλοποίηση του προγράμματος που αποσκοπεί στην αυτονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις ορυκτές πρώτες ύλες

Ειδικότερα, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας λαμβάνει χρηματοδότηση απευθείας από τη Γενική Διεύθυνση Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη συμμετοχή της στην υλοποίηση του προγράμματος «TSI2023-Ενίσχυση των περιφερειακών οικοσυστημάτων εξόρυξης της ΕΕ για την υποστήριξη της πράσινης μετάβασης και τον ασφαλή εφοδιασμό ορυκτών πρώτων υλών».

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν άλλες 9 ευρωπαϊκές Περιφέρειες από 4 χώρες (Φινλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σουηδία). Στόχος είναι η αυτονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις ορυκτές πρώτες ύλες, με έμφαση στην πράσινη μετάβαση και στη βελτίωση της ευημερίας των τοπικών κοινωνιών.

Για την υλοποίηση του προγράμματος, πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα συναντήσεις εργασίας στην Λαμία, την Άμφισσα και την Αθήνα με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΟΟΣΑ, του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Δελφών, του Συνδέσμου Βιομηχάνων Στερεάς Ελλάδας, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Τμήμα Λαμίας), του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Ψαχνών), του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, όπως επίσης και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων και επιχειρήσεων.

«Διεκδικούμε επιπλέον ευρωπαϊκούς πόρους»

«Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει αναπτύξει δραστηριότητες και πολυμερείς συνεργασίες σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, οι οποίες στηρίζουν την αναπτυξιακή της προοπτική. Παράλληλα, μας δίνουν τη δυνατότητα διεκδίκησης επιπλέον ευρωπαϊκών πόρων», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και πρόσθεσε:

«Ενδεικτική είναι η χρηματοδότησή μας για την υλοποίηση του προγράμματος που αποσκοπεί στην αυτονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις ορυκτές πρώτες ύλες. Η συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο πρόγραμμα υπογραμμίζει την ικανότητά της να εδραιώνεται ολοένα και περισσότερο στο ευρωπαϊκό στερέωμα και συμβάλλει σημαντικά στην ευρωπαϊκή προσπάθεια για την πράσινη μετάβαση, με σταθερό στόχο την οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία των συμπολιτών μας».

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024