Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δίκτυο πρόβλεψης πλημμυρικών φαινομένων εγκαθιστά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Δίκτυο πρόβλεψης πλημμυρικών φαινομένων εγκαθιστά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Σκοπός η αντιπλημμυρική θωράκιση της Περιφέρειας.

Θωρακίζεται σε επίπεδο πρόληψης ακραίων φυσικών φαινομένων η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με την χρήση της τεχνολογίας.

Ειδικότερα, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, δημοπράτησε και συμβασιοποίησε το έργο: «Εγκατάσταση Δικτύου Υδρομετεωρολογικών Σταθμών για την Έγκαιρη Προειδοποίηση Πλημμυρικών Φαινομένων», το οποίο μπαίνει πλέον στο στάδιο της υλοποίησης.

Φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η εγκατάσταση καινοτόμου δικτύου υδρομετεωρολογικών σταθμών. Σκοπός του έργου είναι η παρακολούθηση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, για την πρόβλεψη, την έγκαιρη προετοιμασία και την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται να εγκατασταθούν 15 σταθμοί, εκ των οποίων 10 υδρομετρικοί και 5 μετεωρολογικοί σε σημεία τα οποία θα υποδειχθούν από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με βάση σχετικές μετρήσεις και την μελέτη εφαρμογής, που θα εκπονηθεί στο πλαίσιο του προτεινόμενου έργου.

Μέτρηση μετεωρολογικών δεδομένων

Οι σταθμοί θα έχουν τη δυνατότητα μέτρησης της στάθμης, της ταχύτητας και της παροχής υδάτων, αλλά και των κυριότερων μετεωρολογικών δεδομένων, όπως η ατμοσφαιρική θερμοκρασία, η υγρασία, η ταχύτητα και η κατεύθυνση ανέμου, η βαρομετρική πίεση η βροχόπτωση, το πλήθος και η απόσταση πτώσης κεραυνών.

Προβλέπεται επίσης η ανάπτυξη Κέντρου Λήψης Δεδομένων των περιφερειακών τηλεμετρικών σταθμών. Το Κέντρο θα λαμβάνει αυτόματα τις μετρήσεις, θα επεξεργάζεται τα δεδομένα και θα τροφοδοτεί τρίτες εφαρμογές για υπολογιστές και για έξυπνες συσκευές.

Πρόκειται για έργο αρχικού προϋπολογισμού ύψους 328.600 ευρώ και η χρηματοδότησή του εξασφαλίστηκε με την ένταξη της πράξης: «Ευφυείς ψηφιακές εφαρμογές για την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας – ασφάλειας, της υγείας και της αγροτικής παραγωγής στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας» στον Άξονα Προτεραιότητας: «Ψηφιακή Σύγκλιση» του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Μετά την υπογραφή της σύμβασης υλοποίησης του έργου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Αναπτύσσουμε έξυπνες ψηφιακές εφαρμογές για να θωρακίσουμε τον τόπο μας, από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που αντιμετωπίζουμε όλο και πιο συχνά – δυστυχώς – στη χώρα μας.

Προχωρούμε στην εγκατάσταση καινοτόμου δικτύου πρόβλεψης πλημμυρικών φαινομένων με βάση την παρακολούθηση των μετεωρολογικών δεδομένων, της στάθμης και της ταχύτητας των υδάτων σε ποταμούς και χειμάρρους της Στερεάς Ελλάδας. Το έργο, αρχικού προϋπολογισμού ύψους 328.600 ευρώ, μπαίνει πλέον στο στάδιο της υλοποίησης με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024