Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χειροπέδες σε 43χρονο που αναρτούσε ρατσιστικά και ομοφοβικά βίντεο στα social media

Χειροπέδες σε 43χρονο που αναρτούσε ρατσιστικά και ομοφοβικά βίντεο στα social media

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας

Συνελήφθη 43χρονος ο οποίος υποκινούσε σε πράξεις που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις και μίσος σε βάρος ατόμων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου.

Από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, 21 Φεβρουαρίου 2024, σε περιοχή της Αττικής, 43χρονος σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διασπορά ψευδών ειδήσεων και παράβαση του νόμου περί κολασμού πράξεων ή ενεργειών που αποσκοπούν σε φυλετικές διακρίσεις.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος διατηρούσε προφίλ σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο προέβαινε σε κατ΄ εξακολούθηση ανάρτηση βίντεο με ρατσιστικό κίνητρο υποκινώντας δημόσια σε βία, διακρίσεις και μίσος σε βάρος ατόμων λόγω ταυτότητας φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού.

Παράλληλα, προέβαινε και σε διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με τα εμβόλια

Ο ανωτέρω συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, καθώς το βράδυ της Τρίτης 20 Φεβρουαρίου 2024, είχε προβεί σε ζωντανή μετάδοση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με περιεχόμενο όμοιο με το ανωτέρω.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Δημόσιες φθορές

Ένας 43χρονος με ένα προφίλ στα κοινωνικά μέσα δημοσίευσε, στις 8 Φεβρουαρίου 2024, βίντεο υλικό όπου φαίνεται να επιδιώκει να προκαλέσει φθορές με ρατσιστικό υπόβαθρο και να προωθεί δημόσια βία, διακρίσεις και μίσος κατά ατόμων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και φύλου.

Το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Υπηρεσίας Κοινωνικής Ασφάλειας επέβαλε παρακολούθηση στα προφίλ του στα κοινωνικά μέσα, κατά την περίοδο από τις 15 Φεβρουαρίου 2023 έως και τις 20 Φεβρουαρίου 2024, όπου συνεχώς προωθούσε μισόλογο μέσω διαδικτύου, υποκινώντας δημόσια βία, διακρίσεις και μίσος κατά ατόμων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και φύλου, καθώς και δημοσία διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με τα εμβόλια.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024