Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Υπάρχουν ενδείξεις ότι καταρρίφθηκε από τους Χούθι το αξίας 30 εκατ. δολαρίων drone

ΗΠΑ: Υπάρχουν ενδείξεις ότι καταρρίφθηκε από τους Χούθι το αξίας 30 εκατ. δολαρίων drone

Αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-9 Reaper, η αξία του οποίου αγγίζει τα 30 εκατομμύρια δολάρια, φαίνεται να καταρρίφθηκε από τους Χούθι στ' ανοικτά της Υεμένης.

Ενα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) συνετρίβη προχθές Δευτέρα στ’ ανοικτά των ακτών της Υεμένης, ανακοίνωσε χθες Τρίτη το υπουργείο Αμυνας των ΗΠΑ, επιβεβαιώνοντας πως υπάρχουν ενδείξεις ότι καταρρίφθηκε από πύραυλο των Χούθι.

Πρόκειται για τη δεύτερη απώλεια αμερικανικού MQ-9 Reaper, αξίας περίπου 30 εκατομμυρίων δολαρίων

«Οι αρχικές ενδείξεις υποδηλώνουν ότι καταρρίφθηκε από πύραυλο εδάφους-αέρος των Χούθι», δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Πενταγώνου Σαμπρίνα Σινγκ.

Πρόκειται για τη δεύτερη απώλεια από τον Νοέμβριο αμερικανικού MQ-9 Reaper (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters), αξίας περίπου 30 εκατομμυρίων δολαρίων, στ’ ανοικτά των ακτών της Υεμένης.

«Αιφνιδίασε τις ΗΠΑ»

Ιδιωτικές πηγές είχαν ενημερώσει τον ανταποκριτή του Al Mayadeen στην Υεμένη ότι το UAV MQ9 χτυπήθηκε με νέα αμυντικά όπλα. Επιπλέον, επιβεβαίωσαν ότι η κατάρριψη του μη επανδρωμένου αεροσκάφους αιφνιδίασε τις ΗΠΑ.

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι, Γιαχία Σαρέα, είχε επίσης επιβεβαιώσει ότι η αεράμυνα της χώρας κατέρριψε το αμερικανικό drone συλλογής πληροφοριών που χρησιμεύει επίσης για επιθέσεις κατά στόχων.

Το αμερικανικό στρατιωτικό μέσο «που εκτελεί εχθρικές αποστολές κατά της χώρας μας για λογαριασμό της σιωνιστικής οντότητας» καταρρίφθηκε με τη χρήση των κατάλληλων πυραύλων, τόνισε.

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης δεν θα διστάσουν να λάβουν περισσότερα στρατιωτικά μέτρα και να πραγματοποιήσουν περισσότερες ποιοτικές επιχειρήσεις εναντίον όλων των εχθρικών στόχων για την υπεράσπιση της αγαπημένης Υεμένης και για την επιβεβαίωση της υποστήριξης στον παλαιστινιακό λαό», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Sports in

Η Ευρωλίγκα απαξιώνει το προϊόν της

Δεν νοείται ιδιαίτερα σήμερα, να υπάρχουν παραβάσεις σε θέματα που έχουν να κάνουν με το χρόνο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024