Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υεμένη: Το παρασκήνιο της βύθισης του RUBYMAR και η στιγμή της κατάρριψης του drone

Υεμένη: Το παρασκήνιο της βύθισης του RUBYMAR και η στιγμή της κατάρριψης του drone

Εκπρόσωπος των Χούθι μίλησε για τις λεπτομέρειες γύρω από την κατάρριψη του αμερικανικού drone και την βύθιση του RUBYMAR. Το πλοίο μετέφερε αμμωνία σύμφωνα με τους Χούθι.

Πηγές από την Υεμένη επιβεβαίωσαν ότι η πρόσφατη επιχείρηση που κατέρριψε το UAV MQ9 πάνω από τη Χοντέιντα αιφνιδίασε τις ΗΠΑ. Οι ίδιες πηγές από την Υεμένη δήλωσαν στο Al Mayadeen ότι το βρετανικό πλοίο RUBYMAR που έγινε στόχος των ενόπλων δυνάμεων της Υεμένης στον Κόλπο του Άντεν μετέφερε αμμωνία.

«Καθώς τα ναυτικά όπλα της Υεμένης χτύπησαν το πλοίο, αυτό έπιασε φωτιά και άρχισε να βυθίζεται στη θάλασσα, αφού οι προσπάθειες διάσωσής του απέτυχαν», πρόσθεσαν οι πηγές. Οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι το βρετανικό πλοίο στοχοποιήθηκε με νέα όπλα ακριβείας που δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί. Πλέον οι ευρωπαϊκές δυνάμεις, θα πρέπει να κινηθούν αρκετά προσεκτικά, καθώς οι Χούθι τους έχουν ήδη προειδοποιήσει με βίντεο και ανακοινώσεις.

Επίσης, ιδιωτικές πηγές ενημέρωσαν τον ανταποκριτή του Al Mayadeen στην Υεμένη ότι το UAV MQ9 που καταρρίφθηκε πάνω από τη Χοντέιντα στοχοθετήθηκε με νέα αμυντικά όπλα. Επιπλέον, πηγές επιβεβαίωσαν ότι η κατάρριψη του μη επανδρωμένου αεροσκάφους αιφνιδίασε τις ΗΠΑ. Στο μεταξύ, η ασφαλιστική εταιρεία του βρετανικού σκάφους που δέχθηκε επίθεση από τις ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης μετέφερε στο Reuters ότι ο ιδιοκτήτης και ο χειριστής του πλοίου εξετάζουν εναλλακτικές λύσεις για τη ρυμούλκησή του από τον Κόλπο του Άντεν. Βέβαια μεταγενέστερη ανακοίνωση των Χούθι παρουσιάζει το πλοίο ως βυθισμένο.

Συντρίμμια του drone που περισυνελέγησαν από άνδρες των Χούθι.

Κατάρριψη του αμερικανικού κατασκοπευτικού drone MQ9 στη Χοντέιντα

Ο εκπρόσωπος της YAF επιβεβαίωσε επίσης ότι η αεράμυνα της Υεμένης κατέρριψε με επιτυχία το αμερικανικό μέσο συλλογής πληροφοριών που χρησιμεύει επίσης κατά στόχων δυναμικής εκτέλεσης, το UAV MQ9 Reaper στη Hodeidah. Το αμερικανικό στρατιωτικό μέσο «που εκτελεί εχθρικές αποστολές κατά της χώρας μας για λογαριασμό της σιωνιστικής οντότητας» καταρρίφθηκε με τη χρήση των κατάλληλων πυραύλων.

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης δεν θα διστάσουν να λάβουν περισσότερα στρατιωτικά μέτρα και να πραγματοποιήσουν περισσότερες ποιοτικές επιχειρήσεις εναντίον όλων των εχθρικών στόχων για την υπεράσπιση της αγαπημένης Υεμένης και για την επιβεβαίωση της θέσης υποστήριξης του παλαιστινιακού λαού», τόνισε ο Σαρί, προσθέτοντας: «Οι επιχειρήσεις των ενόπλων δυνάμεων της Υεμένης στο Κόκκινο και Αραβικό Μπαχρέιν δεν θα σταματήσουν μέχρι να σταματήσει η επιθετικότητα και να αρθεί η πολιορκία της Λωρίδας της Γάζας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό είναι το τρίτο drone υψηλής τεχνολογίας που καταρρίπτεται από τον Άξονα της Αντίστασης από τις 7 Οκτωβρίου. Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-9 είναι ικανό να μεταφέρει πολλαπλούς πυραύλους και φέρεται να έχει χρησιμοποιηθεί σε υψηλού προφίλ σχέδια δολοφονίας που διεξάγονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην περιοχή. Το σύστημα κοστίζει περίπου 32 εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με το Al Mayadeen «Το γεγονός ότι πολλαπλές παρατάξεις του Άξονα της Αντίστασης έχουν πλέον αποδείξει την ικανότητά τους να καταρρίψουν το drone υψηλής τεχνολογίας ρίχνει φως στην ικανότητα της Αντίστασης να αντιμετωπίσει τον πιο προηγμένο στρατό του κόσμου, χρησιμοποιώντας τους διαθέσιμους και περιορισμένους πόρους».

Sports in

«Ο Χεζόνια φεύγει από τη Ρεάλ Μαδρίτης»- Ποια ομάδα θα τον αποκτήσει

Σύμφωνα με τη Mundo Deportivo ο Μάριο Χεζόνια απέρριψε την προσφορά της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024