Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Γνωστή youtuber που έδινε συμβουλές ανατροφής καταδικάστηκε για την κακοποίηση των έξι παιδιών της

ΗΠΑ: Γνωστή youtuber που έδινε συμβουλές ανατροφής καταδικάστηκε για την κακοποίηση των έξι παιδιών της

Οι ποινές της είναι στο σύνολο τέσσερις, η καθεμία από ένα έως και 15 χρόνια φυλάκισης

Η Ruby Franke, μητέρα έξι παιδιών, η οποία παρείχε διαδικτυακές συμβουλές ανατροφής μέσω του καναλιού της στο YouTube, καταδικάστηκε την Τρίτη σε τέσσερις ποινές φυλάκισης από ένα έως 15 χρόνια η καθεμία, με την κατηγορία της κακοποίησης ανηλίκων και συγκεκριμένα των έξι παιδιών της.

Η 42χρονη Franke, η οποία είχε 2,3 εκατομμύρια followers στο πλέον διαγραμμένο κανάλι της με το όνομα «8 Passengers», συνελήφθη τον περασμένο Αύγουστο στην πολιτεία Γιούτα των ΗΠΑ, αφού ο υποσιτισμένος 12χρονος γιος της, με ανοιχτές πληγές και δεμένος με μονωτική ταινία, σκαρφάλωσε από το παράθυρο του σπιτιού της Jodi Hildebrandt, ιδιοκτήτριας μιας επιχείρησης παροχής συμβουλών αυτοβελτίωσης, για να ζητήσει φαγητό και νερό από έναν γείτονα.

Μια από τις κόρες της Franke βρέθηκε αργότερα σε παρόμοια υποσιτισμένη κατάσταση στο σπίτι της Hildebrandt. Μετά τη σύλληψη της Franke, η μεγαλύτερη κόρη της Shari Franke, ηλικίας 20 ετών, μοιράστηκε στο Instagram μια εικόνα αστυνομικών που έχει πλέον διαγραφεί με τη λεζάντα: «Επιτέλους».

«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, επέλεξα να ακολουθήσω συμβουλές και καθοδήγηση που με οδήγησαν σε μια σκοτεινή πλάνη»

Η Franke και η Hildebrandt, οι οποίες συνεργάζονταν στα βίντεο με συμβουλές για γονείς και σχέσεις, δήλωσαν ένοχες για κακοποίηση ανηλίκου σε βαθμό κακουργήματος τον Δεκέμβριο. Η Hildebrandt καταδικάστηκε επίσης με τη Franke την Τρίτη.

«Θα έκανα τα πάντα σε αυτόν τον κόσμο για εσάς»

Κατά την καταδίκη της, η Franke ζήτησε συγγνώμη από τα παιδιά της, λέγοντας ότι «πίστευε ότι το σκοτάδι ήταν φως και το σωστό ήταν λάθος. Θα έκανα τα πάντα σε αυτόν τον κόσμο για εσάς. Σας πήρα όλα όσα ήταν απαλά, ασφαλή και καλά».

Και συνέχισε: «Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, επέλεξα να ακολουθήσω συμβουλές και καθοδήγηση που με οδήγησαν σε μια σκοτεινή πλάνη», είπε. «Η διαστρεβλωμένη εκδοχή της πραγματικότητάς μου έμεινε σε μεγάλο βαθμό ανεξέλεγκτη, καθώς απομονωνόμουν από οποιονδήποτε με αμφισβητούσε».

Η 54χρονη Hildebrandt το μόνο που δήλωσε ήταν πως επιθυμεί τα παιδιά να «θεραπευτούν σωματικά και συναισθηματικά».

«Sharenting»

Η υπόθεση αυτή επέστησε εκ νέου την προσοχή σε αυτό που περιγράφεται ως «sharenting», ή όταν οι γονείς μεταδίδουν και προωθούν τις γονικές τους δεξιότητες, με στόχο να κερδίσουν χρήματα από ένα τέτοιο εγχείρημα. Οι επικριτές της πρακτικής αυτής προειδοποιούν για τους κινδύνους της παραβίασης της ιδιωτικής ζωής ενός παιδιού και για ηθικές παραβιάσεις.

Πριν από τη σύλληψή της, ο αυστηρός τρόπος διαπαιδαγώγησης της Franke είχε οδηγήσει ορισμένους τηλεθεατές να την καταγγείλουν στις αρχές. Το Insider ανέφερε ότι ορισμένοι τηλεθεατές κάλεσαν τις υπηρεσίες προστασίας παιδιών το 2015, όταν ο γιος τους Τσαντ, τότε 15 ετών, δήλωσε ότι κοιμόταν σε έναν σάκο με φασόλια για επτά μήνες.

Σε μια άλλη, η Franke είπε ότι εκείνη και ο σύζυγός της, Kevin, είπαν στα δύο μικρότερα παιδιά τους ότι δεν θα έπαιρναν δώρα από τον Άγιο Βασίλη επειδή ήταν εγωιστές και δεν ανταποκρίνονταν στην τιμωρία, συμπεριλαμβανομένης της παραμονής στο σπίτι από το σχολείο και του καθαρισμού των σανίδων του πατώματος.

Οι δικηγόροι της Franke ισχυρίστηκαν ότι η Hildebrandt την είχε «απομονώσει συστηματικά» από την οικογένειά της και έκανε την πελάτισσά τους να υιοθετήσει μια «διαστρεβλωμένη αίσθηση της ηθικής». Αφού ο σύζυγος Κέβιν υπέβαλε αίτηση διαζυγίου τον Δεκέμβριο, οι δικηγόροι της Franke δήλωσαν ότι η πελάτισσά τους ήταν «συντετριμμένη», αλλά ότι κατανοεί το σκεπτικό του και σέβεται την απόφασή του.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024