Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Έδινε συμβουλές μητρότητας στα social media και τώρα κατηγορείται για παιδική κακοποίηση

ΗΠΑ: Έδινε συμβουλές μητρότητας στα social media και τώρα κατηγορείται για παιδική κακοποίηση

Δήλωσε ένοχη για τέσσερις κατηγορίες και αθώα για άλλες δύο

Η Ruby Franke, μητέρα έξι παιδιών από την πολιτεία Γιούτα των ΗΠΑ, δήλωσε ένοχη σε τέσσερις κατηγορίες κακοποίησης δύο παιδιών της και πιθανότατα θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Το παράδοξο της ιστορίας της Franke είναι πως η ίδια είναι γνωστή λόγω του κάποτε δημοφιλούς καναλιού της στο YouTube με την ονομασία «8 Passengers» (8 επιβάτες), μέσω του οποίου έδινε συμβουλές μητρότητας.

Η Franke στάθηκε όρθια ενώπιον του δικαστηρίου τη Δευτέρα, πήρε μία βαθιά ανάσα και δήλωσε ένοχη για καθεμία από τις τρεις πρώτες κατηγορίες ξεχωριστά.

Στην τέταρτη, πάλεψε να συγκρατήσει τα δάκρυά της και δήλωσε: «Με τη βαθύτατη λύπη και θλίψη μου για την οικογένειά μου και τα παιδιά μου, ένοχη».

«Επηρεαζόταν από μία σύμβουλο σχέσεων»

H Ruby Franke λίγο πριν δηλώσει την ενοχή της

«Δεν θα υπάρξει καμία διαφωνία σχετικά με το αν η φυλάκιση είναι η κατάλληλη ποινή και υπάρχει συμφωνία σχετικά με τις τέσσερις κατηγορίες για διαδοχική εκτέλεση», διευκρίνισε ο δικαστής.

Η Franke δήλωσε αθώα σε δύο άλλες κατηγορίες, σύμφωνα με τα δικαστικά αρχεία, και τέθηκε ξανά υπό κράτηση μετά την ακροαματική διαδικασία.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Γιούτα, μπορεί να απαγγελθεί κατηγορία για βαριάς μορφής παιδική κακοποίηση δευτέρου βαθμού, εάν το εν λόγω πρόσωπο προκαλεί εν γνώσει του ή σκόπιμα σοβαρή σωματική βλάβη σε ένα παιδί ή προκαλεί ή επιτρέπει σε άλλον να προκαλέσει σοβαρή σωματική βλάβη στο παιδί του. Κάθε κατηγορία επισύρει ποινή φυλάκισης από ένα έως 15 έτη.

Η σύμβουλος σχέσεων

Το γραφείο του δικηγόρου της σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι η φερόμενη κακοποίηση συνέβη ενώ η Franke επηρεαζόταν από μία σύμβουλο σχέσεων που την οδήγησε σε «μια διαστρεβλωμένη αίσθηση της ηθικής».

«Η Ruby Franke είναι μια αφοσιωμένη μητέρα και είναι επίσης μια γυναίκα αφοσιωμένη στη συνεχή βελτίωση», ανέφερε το γραφείο. Η Franke πίστευε αρχικά ότι η Jodi Hildebrandt (η σύμβουλος) «είχε τη διορατικότητα να προσφέρει ένα μονοπάτι για συνεχή βελτίωση», αλλά δήλωσε ότι η Hildebrandt «εκμεταλλεύτηκε αυτή την αναζήτηση και τη διαστρέβλωσε σε κάτι αποτρόπαιο».

«Την απομόνωσε συστηματικά από την οικογένειά της, τα μεγαλύτερα παιδιά της και τον σύζυγό της, Kevin Franke», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Franke και η Hildebrandt συνελήφθησαν στις 30 Αυγούστου, αφού ο 12χρονος γιος της Franke δραπέτευσε από το σπίτι της Hildebrandt στην πόλη Ivins της νότιας Γιούτα και ζήτησε από έναν γείτονα να καλέσει την αστυνομία, σύμφωνα με κλήση στην Άμεση Δράση που έδωσε στη δημοσιότητα το αστυνομικό τμήμα του St. George.

Το αγόρι ήταν αδυνατισμένο και είχε κολλητική ταινία στους αστραγάλους και τους καρπούς του.

Η 10χρονη κόρη της Franke βρέθηκε επίσης στο σπίτι της Hildebrandt, σύμφωνα με τα αρχεία του δικαστηρίου. Και τα δύο παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Τελικά, τα τέσσερα μικρότερα παιδιά της Franke τέθηκαν υπό κρατική επιμέλεια.

Η Franke και η Hildebrandt κρίθηκαν ένοχοι ο καθένας για έξι κακουργήματα κακοποίησης ανηλίκου και παραμένουν στη φυλακή.

Το κανάλι της στο YouTube ξεκίνησε το 2015 και έκλεισε μετά από 7 χρόνια.

Sports in

Με αυτήν την τιμωρία κινδυνεύει ο Αλμέιδα μετά την απίστευτη επίθεση στην Τούμπα (vid, pics)

Δείτε με τι τιμωρία κινδυνεύει ο Ματίας Αλμέιδα, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, μετά την απίστευτη επίθεση σε άνθρωπο της ΔΕΑΒ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024