Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: «Φονικό» δίδυμο είχε στήσει «φάμπρικα» πλαστικών εγχειρήσεων - Νεκρή πορνοστάρ μετά από επέμβαση

ΗΠΑ: «Φονικό» δίδυμο είχε στήσει «φάμπρικα» πλαστικών εγχειρήσεων – Νεκρή πορνοστάρ μετά από επέμβαση

Δύο γυναίκες από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ έκαναν παράνομες πλαστικές επεμβάσεις ενώ, παρουσιάστηκαν φωτογραφίες από αποτυχημένες επεμβάσεις ανύψωσης γλουτών.

«Φάμπρικα» αισθητικών επεμβάσεων χωρίς να είναι πλαστικοί χειρουργοί ή να έχουν κάποια σχετική άδεια ή ειδίκευση, είχαν δημιουργήσει μία μητέρα με την κόρη της, οι οποίες κατηγορούνται για τον θάνατο της 26χρονης, Καρίσα Ραζπόλ τον Οκτώβριο του 2019 στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας στο δικαστήριο του Λος Άντζελες που ξεκίνησε την Τρίτη, παρουσιάστηκαν φωτογραφίες από αποτυχημένες επεμβάσεις ανύψωσης γλουτών.

«Αντί για ιατρική σιλικόνη χρησιμοποιούν το υλικό με το οποίο θα σφραγίζατε τα παράθυρά σας»

Η 26χρονη, Καρίσα Ραζπόλ (Πηγή: Daily Mail)

Η Λίμπι Αντάμε, 53 ετών, και η κόρη της Αλίσια Γκάλαζ αντιμετωπίζουν κατηγορίες για φόνο επειδή φέρονται να προκάλεσαν τον θάνατο της Ραζπόλ. Οι εισαγγελείς υποστήριξαν σύμφωνα με τη Daily Mail, στις εναρκτήριες αγορεύσεις του ότι η μητέρα και η κόρη εν γνώσει τους έκαναν ενέσεις με «τοξικές» χημικές ουσίες στις πελάτισσες τους σε ερασιτεχνικές επεμβάσεις στην περιοχή Λίνγουντ της Καλιφόρνια.

Αυτές οι ουσίες ήταν σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, που οδήγησαν στον θάνατο την 26χρονη επίδοξη πορνοστάρ, η οποία υπέστη καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια της τρίτης χειρουργικής επέμβασης, στην οποία υπεβλήθη από το δίδυμο σε δωμάτιο ξενοδοχείου.

Το κύκλωμα παράνομων χειρουργικών επεμβάσεων φέρεται να παρέσυρε πολλές νεαρές κοπέλες σε επώδυνες επεμβάσεις, καθώς οι εισαγγελείς αναφέρθηκαν επίσης σε μια γυναίκα που φέρεται να πέθανε μετά από μια άλλη επέμβαση ανόρθωσης γλουτών το 2018, για την οποία όμως δεν τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Οι εικόνες που προκαλούν φρίκη και τις οποίες δημοσίευσε η Daily Mail δείχνουν τις φωτογραφίες  από την αυτοψία των δύο γυναικών που πέθαναν μετά την επέμβαση, μεταξύ των οποίων και της 26χρονης. Η άλλη γυναίκα εμφανίζεται με μία τεράστια πληγή και ένα άνοιγμα σε έναν από τους γλουτούς της.

Αποτυχημένη επέμβαση ανύψωσης γλουτών που παρουσιάστηκε στο δικαστήριο (Πηγή: Daily Mail)

Προσέφεραν επεμβάσεις αύξησης και ανύψωσης γλουτών σε σουίτες ξενοδοχείων και σπίτια

Η μητέρα και η κόρη φέρονται να προσέφεραν αυτοσχέδιες χειρουργικές επεμβάσεις μαζί με άλλες δύο γυναίκες, στις οποίες δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, καθώς θα παρείχαν μια φθηνή επιλογή σε σχέση με τις ακριβές επεμβάσεις.

Υποστηρίχθηκε ότι προσέφεραν επεμβάσεις αύξησης και ανύψωσης γλουτών σε σουίτες ξενοδοχείων και σε σπίτια, ενώ αγνοούσαν τις διαδικασίες ασφαλείας. Στο δικαστήριο παρουσιάστηκαν εικόνες από καφέ μπουκάλια, τα οποία οι δύο γυναίκες έκαναν ενέσεις στις πελάτισσές τους, παρόλο που φέρονται να γνώριζαν για την τοξικότητα του υλικού.

Οι δύο γυναίκες φέρονται επίσης να λειτουργούσαν χωρίς κατάλληλη ιατρική εκπαίδευση και δεν διέθεταν την κατάλληλη πιστοποίηση που να τους επιτρέπει να ασκούν την πλαστική χειρουργική.

Η 53χρονη, Λίμπι Αντάμε (Πηγή: Daily Mail)

Ωστόσο, ο δικηγόρος υπεράσπισής τους Τζ. Μάικλ Φλάναγκαν υποστήριξε στην εναρκτήρια αγόρευσή του ότι η Αντάμε εκπαιδεύτηκε στο Μεξικό και είχε άδεια για επεμβάσεις εκεί, και δήλωσε ότι τα υποτιθέμενα «τοξικά» υλικά ήταν νόμιμα στο Μεξικό.

Σε προηγούμενες ακροάσεις, ο Φλάναγκαν υποστήριξε ότι οι κατηγορίες περί ανθρωποκτονίας δεν ταιριάζουν, καθώς η κατηγορία απαιτεί «πρόθεση» και σύμφωνα με τον δικηγόρο «σίγουρα δεν υπήρχε πρόθεση».

Η επιχείρηση που οδήγησε στη σύλληψή τους έγινε στις 15 Οκτωβρίου 2019 όταν έκαναν χειρουργική επέμβαση στη Ραζπόλ για τρίτη φορά.

Σοκαριστικές εικόνες

Η επίδοξη πορνοστάρ είχε μετακομίσει από τη Νότια Αφρική στην Καλιφόρνια για τη δουλειά της και είχε προηγουμένως μοιραστεί ένα βίντεο με την ίδια κατά τη διάρκεια μιας εκ των επεμβάσεων.

Μια εικόνα από προηγούμενη επέμβαση παρουσιάστηκε στο δικαστήριο την Τρίτη, η οποία έδειχνε την 26χρονη χαμογελαστή, ξαπλωμένη σε ένα χειρουργικό τραπέζι, ενώ τέσσερις γυναίκες, μεταξύ των οποίων φέρεται να ήταν η Αντάμε και η Γκάλαζ και ένας άνδρας στέκονταν γύρω της. Στην εικόνα είναι φανερό πως δεν τηρήθηκε κανένας κανόνας ασφαλείας, καθώς κανένας δεν φορούσε χειρουργικά ρούχα.

Η 26χρονη υπέστη οξεία καρδιοαναπνευστική δυσλειτουργία ενώ βρισκόταν στο χειρουργικό τραπέζι για τρίτη φορά, η Ραζπόλ μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ η μητέρα και η κόρη εγκατέλειψαν το σημείο.

Αποτυχημένη επέμβαση ανύψωσης γλουτών που παρουσιάστηκε στο δικαστήριο (Πηγή: Daily Mail)

Όταν διατάχθηκε η δίκη των δύο τον Μάρτιο του 2023, ο αναπληρωτής εισαγγελέας Λι Τσέρνοκ δήλωσε: «Αυτό είναι κάτι που γίνεται από δύο άτομα χωρίς ιατρική άδεια… Το να πούμε ότι πρόκειται για παράνομη δραστηριότητα είναι υποτιμητικό».

«Χημικά που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στην καρδιά, τον εγκέφαλο ή τα νεφρά»

Κατά τη σύλληψή τους, ο αστυνομικός Μπομπ Ντινλόκερ, δήλωσε ότι οι χημικές ουσίες που βρέθηκαν στα παράνομα υλικά που έκαναν ενέσεις δεν προορίζονται καν για χρήση σε ανθρώπους και μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στην καρδιά, τον εγκέφαλο ή τα νεφρά σας.

«Καθώς εξετάσαμε αυτή την έρευνα, διαπιστώσαμε ότι συμβαίνει συχνά», δήλωσε. «Το διαδίκτυο είναι γεμάτο με αυτές τις ιστορίες τρόμου όπου αντί για ιατρική σιλικόνη χρησιμοποιούν το υλικό με το οποίο θα σφραγίζατε τα παράθυρά σας».

Όπως είπε ακόμα η Αντάμε και η Γκάλαζ πήγαιναν προμήθειες σε ιδιωτικά σπίτια χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους τα τυπικά πρότυπα και πρακτικές. Αν κάτι πήγαινε στραβά, ο Ντινλόκερ ισχυρίστηκε ότι οι ύποπτες εξαφανίζονταν, αφήνοντας τους τραυματιοφορείς να φτάσουν σε ένα άγνωστο ιατρικό επείγον περιστατικό – με τον ίδιο τρόπο που οι εισαγγελείς είπαν ότι άφησαν τον Ραζπόλ.

Η Αλίσια Γκάλαζ (Πηγή: Daily Mail)

Υποστηρίχθηκε ότι προσέλκυαν πελάτες μειώνοντας τις τιμές τους σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές τους. Οι Αντάμε και Γκαλάζ χρέωσαν τη Ραζπόλ με 3.500 έως 4.000 δολάρια για την επέμβαση, ενώ μια πιστοποιημένη από το συμβούλιο ανόρθωση γλουτών θα κόστιζε από 10.000 έως 15.000 δολάρια, σύμφωνα με το NBC4.

Οι επεμβάσεις ανύψωσης γλουτών είναι από τις πιο επικίνδυνες επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής και έχουν τα υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας, αλλά συνεχίζουν να αυξάνουν τη δημοτικότητά τους.

Sports in

Εισιτήριο πρώτης θέσης, στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έλεγε από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Και η δικαίωση απλά, άργησε λίγες ημέρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024