Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Από ήρωας των SEALS, παραγωγός… παιδικής πορνογραφίας - «Χαίρομαι που το αρπαχτικό φυλακίστηκε»

Από ήρωας των SEALS, παραγωγός… παιδικής πορνογραφίας – «Χαίρομαι που το αρπαχτικό φυλακίστηκε»

Είχε τοποθετήσει κάμερες για να καταγράφει προσωπικές στιγμές ανηλίκων μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.

Για χρόνια ήταν ένα σεβαστό και έμπειρο μέλος των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων, αλλά πλέον τα αμερικανικά δικαστήρια συμπέραναν για τον ίδιο, ότι ο προηγούμενος έντιμος βίος του, δεν ήταν και τόσο… έντιμος.

Ειδικότερα, ο 51χρονος Ρόμπερτ Κουίντο Στέλα, πρώην στέλεχος των ειδικών δυνάμεων του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, (Navy SEAL), με καταγωγή από τη κομητεία Κάνιον στη Σάντα Κλαρίτα, καταδικάστηκε στις 8 Φεβρουαρίου σε 20 χρόνια φυλάκιση, καθώς παρήγαγε παιδική πορνογραφία, ενώ κατέγραφε ανηλίκους σε ευαίσθητες στιγμές τους μέσα στο σπίτι τους.

Η δραστηριότητα του Στέλα, κινητοποίησε τις αρχές πριν τρία χρόνια, μετά από μια πληροφορία που έλαβε η Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας (HSI), σχετικά με έναν κακόβουλο ιστότοπο παιδικής πορνογραφίας στο σκοτεινό διαδίκτυο (dark web). Σημειώνεται ότι τo σκοτεινό διαδίκτυο είναι ένας ανώνυμος διαδικτυακός ιστός, στον οποίο σκιώδεις χρήστες έχουν πρόσβαση σε κρυφές υπηρεσίες.

Ανακαλύφθηκε ότι o Στέλα πλήρωνε σε κρυπτονομίσματα για να έχει πρόσβαση σε παράνομες εικόνες σκοτεινό διαδίκτυο, γεγονός που οδήγησε τις αρχές κατευθείαν στο ψηφιακό «κατώφλι» του.

Είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένη με την έκβαση αυτής της υπόθεσης και την επιμέλεια όλων των πρακτόρων και των εισαγγελέων που έβαλαν αυτό το αρπακτικό πίσω από τα κάγκελα

Στις 15 Ιουλίου 2021, οι αρχές αποκάλυψαν μια κρύπτη παράνομου υλικού στον υπολογιστή του Στέλα και δύο εξωτερικούς δίσκους, οι οποίοι ανέγραφαν πάνω «ομοσπονδιακά συμβόλαια» και «φορολογικές δηλώσεις» για παραπλανητικούς λόγους. Ωστόσο, στους σκληρούς δίσκους ήταν αποθηκευμένο το παράνομο υλικό. Επίσης, οι πράκτορες της HSI βρήκαν κρυφές κάμερες που τοποθέτησε ο Στέλα, συμπεριλαμβανομένης μιας που ήταν καμουφλαρισμένη σε φορτιστή USB.

Ο Ρόμπερτ Κουίντο Στέλα

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη δίκη, ο Στέλα χρησιμοποίησε αυτή την κρυφή κάμερα για να κινηματογραφήσει τα ανήλικα θύματά του καθώς γδύνονταν στο ντους και χρησιμοποιούσαν το μπάνιο.

Η HSI εντόπισε αργότερα περίπου 17 βίντεο και πάνω από 100 στιγμιότυπα οθόνης από αυτά τα βίντεο ανήλικων θυμάτων γυμνά και ημίγυμνα. Ο Στέλα έκρυψε αυτές τις εικόνες στους κληρούς δίσκους με τους παραπλανητικούς τίτλους όπως «εργασία μαθημάτων».

Η μητέρα του θύματος

Έτσι η αμερικανική δικαιοσύνη, επέβαλε τώρα την ποινή της 20ετούς κάθειρξης, ενώ είχε αποφανθεί από πέρυσι, για την ενοχή του στις τρεις κατηγορίες: πρόσβαση με σκοπό την προβολή παιδικής πορνογραφίας, τη σύνδεση στον σκοτεινό ιστότοπο παιδικής πορνογραφίας και δύο κατηγορίες κατοχής παιδικής πορνογραφίας.

Ο Στέλα είχε ομολογήσει την ενοχή του για πρόσβαση με πρόθεση για προβολή παιδικής πορνογραφίας και τις δύο κατηγορίες κατοχής παιδικής πορνογραφίας.

«Είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένη με την έκβαση αυτής της υπόθεσης και την επιμέλεια όλων των πρακτόρων και των εισαγγελέων που έβαλαν αυτό το αρπακτικό πίσω από τα κάγκελα», είχε πει από πέρυσι η μητέρα του θύματος. «Αυτός ο άνθρωπος ήταν κάποιος που εμπιστευόταν η οικογένειά μας. Ήταν σαν δεύτερος πατέρας για την κόρη μου. Τώρα καταδικασμένος, ντροπή για τη χώρα μας. δεν μπορεί πλέον να λεηλατεί την κόρη του και τις φίλες της» συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι αυτή η υπόθεση κινήθηκε ως μέρος του Project Safe Childhood, μιας εθνικής πρωτοβουλίας που ξεκίνησε τον Μάιο του 2006 από το Υπουργείο Δικαιοσύνης για την καταπολέμηση της αυξανόμενης επιδημίας της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης παιδιών.

Με πληροφορίες από υπουργείο Δικαιοσύνης ΗΠΑ

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024