Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο διπλός στόχος του Τσιτσιπά στο Λος Κάμπος (vids)

Ο διπλός στόχος του Τσιτσιπά στο Λος Κάμπος (vids)

Ο Ελληνας τενίστας επιστρέφει στο τουρ, αγωνιζόμενος στο τουρνουά του Λος Κάμπος. Το back to back και η επιστροφή στο top-10 – Ο δρόμος προς τον τελικό.

Στο Μεξικό βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες ο Στέφανος Τσιτσιπάς, με τον Ελληνα τενίστα να μετράει αντίστροφα για την πρεμιέρα του στο 250άρι τουρνουά του Λος Κάμπος. Ο συμπατριώτης μας μετά τις μάχες που έδωσε στο tie της Ελλάδας με τη Ρουμανία και την άνοδο της γαλανόλευκης στην πρώτη κατηγορία του Davis Cup, είχε την ευκαιρία να κάνει ολιγοήμερες διακοπές ενόψει των δύσκολων και συνεχόμενων τουρνουά που ακολουθούν.

Ο 25χρονος τενίστας μέσα σε περίπου 40 ημέρες θα αγωνιστεί σε τέσσερα τουρνουά, αρχής γενομένης από αυτό τους Λος Κάμπος.

Στη συνέχεια θα παίξει στο Ακαπούλκο (26/2 – 2/3), πριν ταξιδέψει στις ΗΠΑ για το Masters του Ίντιαν Γουέλς (4-17/3) και το αντίστοιχο του Μαϊάμι (17-31/3). Δύο Masters με τα οποία ολοκληρώνεται ουσιαστικά το πρώτο κομμάτι της φετινής σεζόν, καθώς στη συνέχεια θα ξεκινήσει η χωμάτινη σεζόν.

Με στόχο την επιστροφή στο top-10 και το back to back

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει ταξιδέψει στο Μεξικό με στόχο να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρσι και να επιστρέψει στο top-10 της παγκόσμιας κατάταξης, από το οποίο βγήκε την περασμένη Δευτέρα για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια (4/3/2019).

Πέρσι είχε κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο κερδίζοντας στους «16» τον Τζον Ίσνερ με 6-2, 6-4, στους «8» τον Νίκολας Τζάρι με 6-7 [2], 7-6 [4], 6-2, στα ημιτελικά τον Μπόρνα Τσόριτς με 6-3, 6-2 και στον τελικό τον Άλεξ Ντε Μινόρ με 6-3, 6-2. Εμφανίσεις που του έδωσαν τον τίτλο στο Λος Κάμπος, που ήταν και ο μοναδικός που κατέκτησε στην περσινή σεζόν.

Φέτος, θέλει να κάνει το back to back. Τόσο για βαθμολογικούς όσο και για ψυχολογικούς λόγους, αφού πλέον βρίσκεται στο Νο.11 της παγκόσμιας κατάταξης. Έχει 2990 βαθμούς, με τον Τέιλορ Φριτζ που είναι στο Νο.10 να έχει 3150 και τον Αλεξ Ντε Μινόρ (Νο.9) 3210.

Εάν ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατακτήσει τον τίτλο θα φτάσει στους 3230 πόντους και είναι πιθανό να επιστρέψει στην κορυφαία δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξη της ATP.

Το μονοπάτι προς τον τελικό

Ο Ελληνας τενίστας όπως και στην περσινή διοργάνωση έτσι και φέτος πέρασε bye τον πρώτο γύρο, ενώ στον δεύτερο θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ροντρίγκο Πατσέκο Μέντεζ και Αλεξάνταρ Βούκιτς. Στα προημιτελικά έχει ως πιθανό αντίπαλο τον Σέρβο Μιομίρ Κετσμάνοβιτς και στα ημιτελικά τον Κάσπερ Ρουντ. Στην άλλη πλευρά του ταμπλό και πιθανοί αντίπαλοί του είναι οι Αλεξάντερ Ζβέρεφ και Άλεξ Ντε Μινόρ. Μια κλήρωση που μπορεί να εκμεταλλευτεί ο Στέφανος και να κάνει το back to back.

«Προτιμώ το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς από έναν τίτλο Grand Slam»

Πριν από λίγες ώρες ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδωσε συνέντευξη σε μεξικάνικό Μέσο (El Universal), όπου έθεσε ως στόχο του το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.  «Θα προτιμούσα να κερδίσω τους Ολυμπιακούς. Χωρίς αμφιβολία, θα ήταν μια χαρούμενη ιστορία για τη χώρα μου. Θα ήταν μια σπουδαία ιστορία για το άθλημα, που θα είχε μεγάλο αντίκτυπο στο τένις της Ελλάδας. Ελπίζω να καταφέρω κάτι μεγάλο εκεί».

Ερωτηθείς για το εάν θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο διπλό με τον αδερφό του και στο μεικτό διπλό με την Μαρία Σάκκαρη, απάντησε:  «Είναι μια πιθανότητα, αλλά έχω πολλά πράγματα να σκεφτώ πριν πάρω αυτή την απόφαση. Πρέπει να είμαι σίγουρος ότι το σώμα μου θα είναι εντάξει, αν πρόκειται να παίξω σε μονό, διπλό και μεικτό διπλό».

Για τη συμμετοχή του στο 250άρι του Λος Κάμπος: «Πέρσι διασκέδασα πολύ, ένιωσα το βάρος του τροπαίου στα χέρια μου και θέλω να το ξανανιώσω φέτος. Ο πρώτος μου στόχος είναι να παίξω καλύτερο τένις από πέρσι. Αν το καταφέρω αυτό, νομίζω πως και ο τίτλος θα έρθει».

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024