Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ισχυρός φέτος και έτοιμος με δυο κινήσεις για του χρόνου!

Ισχυρός φέτος και έτοιμος με δυο κινήσεις για του χρόνου!

Ο Ολυμπιακός προσέχει για να έχει και όσο βρίσκει ρυθμό φέτος την κατάλληλη στιγμή τόσο ετοιμάζει την επόμενη χρονιά! Ο Κάνααν που ακολουθεί τον Πίτερς, τα συμβόλαια που απασχολούν και οι 2 προσθήκες του καλοκαιρού

Άλεκ Πίτερς έως το καλοκαίρι του 2026 λοιπόν με τον Ολυμπιακό να ολοκληρώνει επίσημα την συμφωνία με τον Αμερικανό άσο που το καλοκαίρι έμενε ελεύθερος και με την χρονιά που κάνει φέτος, θα είχε πολλές ομάδες στα… πόδια του.

Μια κίνηση ακόμη από τον Ολυμπιακό που δείχνει πως «χτίζεται» μια «αυτοκρατορία» και ποια είναι τα βήματα για την επεκτείνεις. Παρά τις δεδομένες δυσκολίες που είχε ο Ολυμπιακός την φετινή σεζόν ξεκινώντας από την προβληματική προετοιμασία λόγω Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και την συμμετοχή 7 παικτών του σε αυτό αλλά και λόγω των συνεχόμενων τραυματισμών που ακόμη και τώρα δεν του έχουν επιτρέψει να παίξει πλήρης, έχει καταφέρει να βρει ρυθμό, να βρει τον δρόμο και να μετράει 2 στους 2 φετινούς τίτλους.

Αναγκασμένος να πάει σε μια λογική μεγάλου ρόστερ με 10 ξένους με ότι αυτό συνεπάγεται για την επιλογή στην Ελλάδα. Με τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους αδελφούς Αγγελόπουλους, με υπομονή και πλάνο να δουλεύουν τόσο το παρόν όσο και το μέλλον του Ολυμπιακού.

Με τον Πίτερς «δεμένο» έως το 2026 ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του δύο συμβόλαια που λήγουν το καλοκαίρι. Του Κάνααν και του Λούντζη με την αίσθηση που υπάρχει να οδηγεί σε επέκταση τόσο του Αμερικανού όσο και του Έλληνα γκαρντ παρότι έχει βρεθεί πλέον στα… πιτς λόγω της υπεραριθμίας.

Και αν του Λούντζη μπορεί και να κριθεί προς το φινάλε της σεζόν, για τον Κάνααν οι πληροφορίες που υπάρχουν οδηγούν σε νέο μονοετές συμβόλαιο. Ο Αμερικανός μπορεί να έχει τα πάνω και τα κάτω του όμως είναι καλά «δεμένος» με την ομάδα και καθοριστικός σε κρίσιμα σημεία, όπως και στον τελικό του κυπέλλου. Δεν έχει «κρυφτεί» ποτέ, ήταν «καυτός» στον περσινό τελικό της Ευρωλίγκας και γενικότερα έχει το «πακέτο» που θέλει ο Μπαρτζώκας.

Από εκεί και πέρα ο Φαλ έχει συμβόλαιο μέχρι το 2025 όμως το καλοκαίρι και οι δύο πλευρές έχουν το δικαίωμα να αποφασίσουν αν θέλουν να χωρίσουν, κάτι που προφανώς και δεν προκύπτει αυτή την στιγμή από πουθενά. Το καλοκαίρι θα κριθεί και το μέλλον του Ράιτ που όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό αν συνεχίσει έτσι δεδομένα θα ενεργοποιηθεί η οψιόν για το 2025.

Και κάπως έτσι ο Ολυμπιακός θα έχει στο μυαλό του μόνο δύο προσθήκες, έναν… Τζέιμς και ακόμη καλύτερα τον ίδιο τον Αμερικανό άσο που έτσι και αλλιώς έφτασε πολύ κοντά το περασμένο καλοκαίρι και τον Βεζένκοφ που αν αποφασίσει να αφήσει το ΝΒΑ ξέρει πως υπάρχει έτοιμη θέση στον Πειραιά.

Ο μόνος που το καλοκαίρι θα αποχωρήσει δεδομένα είναι ο Λουκ Σίκμα (έχει οψιόν για το 2025 που δεν θα ενεργοποιηθεί) που έτσι και αλλιώς και τώρα είτε δεν παίζει καθόλου, είτε ελάχιστα στην Ευρωλίγκα όπου έχει δικαίωμα όμως από την στιγμή που ο Μπαρτζώκας τον θέλει στην ομάδα όλα τα υπόλοιπα περιττεύουν.

Αναλυτικά, τα συμβόλαια των παικτών του Ολυμπιακού έχουν ως εξής:

Τόμας Γουόκαπ (2027), Γιώργος Τανούλης (2027), Γιαννούλης Λαρεντζάκης (2026), Ναζ Μήτρου-Λονγκ (2026), Ίγκνας Μπαζντέικις (2026), Κώστας Παπανικολάου (2026), Φιλίπ Πετρούσεβ (2026), Άλεκ Πίτερς (2026), Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος (2025), Σακίλ ΜακΚίσικ (2025), Μόουζες Ράιτ (2025), Νικόλα Μιλουτίνοβ (2025), Μουστάφα Φαλ (2025), Λουκ Σίκμα (2025),
Αϊζάια Κάναν (2024), Μιχάλης Λούντζης (2024).

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024