Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
170 Δήμοι και η ΚΕΔΕ κατέθεσαν προσφυγή κατά του Τέλους Ταφής - Αποκλειστικά στο in οι λόγοι που επικαλούνται

170 Δήμοι και η ΚΕΔΕ κατέθεσαν προσφυγή κατά του Τέλους Ταφής – Αποκλειστικά στο in οι λόγοι που επικαλούνται

Πάνω από τους μισούς Δήμους της χώρας και η ΚΕΔΕ κατέθεσαν προσφυγή στο ΣτΕ κατά της επιβολής του Τέλους Ταφής. Πληροφορίες θέλουν τον αριθμό των Δήμων να αυξάνεται.

Πάνω από το 50% των Δήμων(332 σύνολο) της χώρας έχουν ήδη καταθέσει προσφυγή στο ΣτΕ κατά της επιβολής του Τέλους Ταφής συν την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, όπως είχε αποκαλύψει το in στις 14 Φεβρουαρίου. Τότε ο αριθμός ήταν 169 Δήμοι συν την ΚΕΔΕ και σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη προστεθεί ακόμη ένας Δήμος. Δεν αποκλείεται μάλιστα την στιγμή που έχουν ολοκληρωθεί οι εκλογικές διαδικασίες στις ΠΕΔ της χώρας, να αυξηθεί ο αριθμός των Δήμων.

Το in σήμερα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες φέρνει στο φως τους βασικούς λόγους που επικαλούνται οι Δήμοι στις προσφυγές που κατέθεσαν στο ΣτΕ κατά της επιβολής του Τέλους Ταφής.

Οι βασικοί λόγοι

Ο πρώτος λόγος επικαλείται πλημμελή μεταφορά της οδηγίας πλαίσιο 2008/98/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα απόβλητα, όπως τροποποιήθηκε με Οδηγία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο δεύτερος λόγος αναφέρει σύμφωνα με πληροφορίες ότι οι προσβαλλόμενες αποφάσεις είναι ακυρωτέες διότι, σύμφωνα με άρθρο νόμου που στηρίζονται υποχρεώνει το Τέλος Ταφής, ως διοικητική κύρωση, στους ΦοΔΣΑ και στους Δήμους της χώρας, χωρίς οι φορείς αυτοί να έχουν την σχετική υπαιτιότητα. Εδώ αναφέρεται επίσης πως δεν υπάρχει και μελέτη βάση της οποίας γίνεται ο υπολογισμός του αντιτίμου που επιβάλλεται.

Ο 3ος λόγος αναφέρει σύμφωνα πάντα με πληροφορίες ότι οι αποφάσεις που προσβάλλονται πρέπει να ακυρωθούν διότι το άρθρο στο οποίο στηρίζονται «πλήττει» την αρχή «ο ρυπαίνων πληρώνει».

Ο 4ος λόγος που επικαλούνται οι προσφυγές για την ακύρωση των προσβαλλόμενων αποφάσεων κάνει λόγο για θέσπιση του τέλους ταφής,  που αντίκειται στη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας.

Sports in

«Μονόδρομος» το VAR και στο μπάσκετ – Εφαρμογή στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο και για όλες τις αποφάσεις

Μια είναι η λύση για να μπει τέλος σε «εμετικές» διαιτησίες, όπως αυτή που είδαμε στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024