Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βόλος: Στον εισαγγελέα τρεις ανήλικοι για ξυλοδαρμό μαθητών σε σχολείο

Βόλος: Στον εισαγγελέα τρεις ανήλικοι για ξυλοδαρμό μαθητών σε σχολείο

Θα δικαστούν το 2025.

Τρεις ανήλικοι “πρωταγωνιστές” του σοβαρού επεισοδίου βίας σε σχολικό συγκρότημα του Βόλου συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Οι ανήλικοι πιάστηκαν στα χέρια και κατέληξαν στο Νοσοκομείο Βόλου. Ο καυγάς που κατέληξε σε άγριο ξυλοδαρμό δύο μαθητών, σημειώθηκε εντός του σχολικού περιβάλλοντος όπου συστεγάζονται Γυμνάσιο και Λύκειο.

Σε βάρος των ανηλίκων ασκήθηκε δίωξη για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης

Οι τρεις δράστες, μαθητές λυκείου και Γυμνασίου, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε δίωξη σε βάρος τους για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και θα δικαστούν σε ρητή δικάσιμο σε δικαστήριο Ανηλίκων, τον Ιανουάριο του 2025, όπως μεταδίδει το gegonotanews.

Τι συνέβη

Το επεισόδιο έλαβε χώρα το πρωί της Δευτέρας σε σχολικό συγκρότημα του Βόλου, όπου συστεγάζονται Γυμνάσιο και Λύκειο και είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό και τη μεταφορά στο Νοσοκομείο δύο μαθητών για πρώτες βοήθειες.

Για το περιστατικό η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ζήτησε από τους διευθυντές των δύο συστεγαζόμενων σχολείων, να κινηθούν νομικά κατά παντός υπευθύνου και διέταξε ΕΔΕ για τυχόν παραλείψεις.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, μαθητής Γυμνασίου πέρασε τη ζώνη του Γυμνασίου στο προαύλιο του σχολείου και μπήκε σε περιοχή του Λυκείου με αποτέλεσμα να τον επιπλήξει ένας μαθητής Λυκείου, ο οποίος ενημέρωσε και τον υποδιευθυντή.

Η επίπληξη, όπως αναφέρει το magnesianews,  ενόχλησε το μαθητή Γυμνασίου που ειδοποίησε δύο εξωσχολικούς φίλους του, που πήγαν στο σχολείο, κατάφεραν να μπουν μέσα στο προαύλιο για να ζητήσουν εξηγήσεις από το μαθητή Λυκείου.

Οι εξωσχολικοί τον χτύπησαν στο κεφάλι ενώ στο μάτι χτυπήθηκε και ακόμη ένας μαθητής που μπήκε στη μέση να τους χωρίσει.

Ο προϊστάμενος Β’θμιας Εκπαίδευσης, Σωκράτης Σαβελίδης δήλωσε ότι “έχουν κινηθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τη διερεύνηση του περιστατικού, ενώ έχει ενημερωθεί και το υπουργείο Παιδείας”.

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024