Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εγκληματικότητα: Ανήλικοι εισέβαλαν σε μίνι μάρκετ και χτυπήσαν με κλεμμένο ΙΧ τον ιδιοκτήτη

Εγκληματικότητα: Ανήλικοι εισέβαλαν σε μίνι μάρκετ και χτυπήσαν με κλεμμένο ΙΧ τον ιδιοκτήτη

Σε βίντεο ντοκουμέντο έχει καταγραφεί η διάρρηξη που έκαναν 15χρονοι σε μαγαζί με χαρτικά όπου μάλιστα επιτέθηκαν στο ιδιοκτήτη.

Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης. Ξημερώματα. Τρεις ανήλικοι καταγράφονται σε βίντεο – ντοκουμέντο έξω από μίνι μάρκετ. Έχουν φθάσει στο σημείο με κλεμμένο αυτοκίνητο. Αφού ελέγχουν τον χώρο αποχωρούν. Δύο ώρες μετά επιστρέφουν και με φακούς κοιτούν αν είναι κάποιος μέσα στο κατάστημα. Χωρίς κανέναν ενδοιασμό σπάνε την κάμερα ασφαλείας και μπαίνουν. Μια γειτόνισσα άκουσε τη φασαρία και ειδοποίησε τον ιδιοκτήτη. Οταν εκείνος έφθασε στο μαγαζί του, οι ανήλικοι έβαλαν μπροστά το αυτοκίνητο και τον χτύπησαν.

«Βγήκαν από το μαγαζί πήδηξαν στο αμάξι τους εγώ προσπάθησα από μπροστά να τους κλείσω κατέβηκα από το όχημα το δικό μου και αυτοί πάτησαν γκάζι και με χτύπησαν. Μπορούσαν να φύγουν και χωρίς να με χτυπήσουν με το αμάξι τους αλλά επίτηδές έπεσαν πάνω μου έστριψαν το τιμόνι επάνω μου σφηνώθηκα ανάμεσα από το δικό μου και το δικό του όχημα», περιέγραψε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης.

Η παραβατικότητα ανηλίκων δείχνει να είναι εκτός ελέγχου. Με αρκετά κρούσματα τις τελευταίες δύο ημέρες

Όπως λέει ο ιδιοκτήτης η ίδια σπείρα των ανηλίκων είχαν χτυπήσει επανειλημμένα. Τελικά συνελήφθησαν. «Κλέβουν τα μαγαζιά ανοίγουν ένα μαγαζί πίσω από το άλλο πριν από 2 εβδομάδες ήταν ο φούρνος. Στην πλατεία κεντρικά όλα τα καφέ τα έχουν ρημάξει. Έχουν κλέψει εμπόρευμα, χρήματα».

Άγριοι καυγάδες και βίντεο φρίκης

Η εγκληματικότητα αλλά και συνολικά η παραβατικότητα ανηλίκων δείχνει να είναι εκτός ελέγχου. Με αρκετά κρούσματα τις τελευταίες δύο ημέρες.

Στην Νάξο, 13χρονος ξυλοκοπήθηκε άγρια μέσα στο σχολείο του, στο προαύλιο την ώρα του διαλλείματος, από δύο μεγαλύτερους μαθητές.

Στην Κρήτη μέσα σε μια εβδομάδα, συνελήφθησαν 6 ανήλικοι για ναρκωτικά, όπλα και άλλα αδικήματα, ενώ περιστατικά με ξυλοδαρμούς εφήβων καταγράφηκαν και στο Περιστέρι, τη Ζάκυνθο και την Καλαμάτα.

«Είναι πλημμέλημα»

«Η παιδική εγκληματικότητα δυστυχώς ανθεί και έχουμε κάθε μέρα και κάθε εβδομάδα τέτοια περιστατικά. Νομίζω ότι έχουμε τα μεγαλύτερα ποσοστά εγκληματικότητας σε επίπεδο ανηλικότητας, ποτέ η χώρα. Σε ό,τι αφορά στην ποινή είναι πλημμέλημα, εκτός αν συνδέεται και με ομαδική δράση, αν έχει να κάνει και με άλλα περιστατικά, αν αποδίδεται στα παιδιά αυτά η έννοια της συμμορίας. Θα μπορούσε να πάει μαζί με αυτό που θα μπορούσε να θεωρηθεί διακεκριμένη κλοπή», υπογράμμισε μιλώντας στο MEGA ο ποινικολόγος, Γιάννης Γλύκας.

«Για τους γονείς υπάρχει το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου και της παραμέλησης εποπτείας. Πλέον με την αλλαγή του νόμου μπορεί να διαταχθεί σύλληψη ακόμα και σε ανήλικο», συμπλήρωσε.

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024