Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κορινθία: Τα νέα στοιχεία για την υπόθεση με την οικογένεια παλαιοχριστιανών

Κορινθία: Τα νέα στοιχεία για την υπόθεση με την οικογένεια παλαιοχριστιανών

Συνεχίζονται οι έρευνες για τα παιδιά της οικογένειας.

Απολογείται σήμερα ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών» που ζει σε σπηλιά και έχει σκάψει μέχρι και λαγούμι 30 μέτρων στην ορεινή Κορινθία, την ώρα που νέα στοιχεία για την υπόθεση γίνονται γνωστά.

Παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες για τα παιδιά, τα οποία με εξαίρεση τον 15χρονο γιο, ο οποίος με εισαγγελική εντολή βρίσκεται στο νοσοκομείο Παίδων, παραμένουν άφαντα.

Ο 45χρονος συνελήφθη το πρωί της Κυριακής, μετά από επιχείρηση της αστυνομίας, συνοδεία εισαγγελέα και κοινωνικών λειτουργών. Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, απείθεια, αλλά και παραβίαση του νόμου για την υποχρεωτική φοίτηση των παιδιών του σε σχολείο.

Σημειώνεται πως ο εισαγγελέας έχει ζητήσει πληροφόρηση σχετικά με τα πόσα παιδιά ακριβώς διαβιούν στο κοινόβιο, πόσα εξ αυτών είναι κάτω των 16 χρονών και δεν φοιτούν στο σχολείο, καθώς και σχετικά με το 11 μηνών βρέφος αγνώστου πατρός.

«Δεν ζητήθηκε η λήψη DNA, αλλά…»

«Υπάρχει προκαταρκτική σε εξέλιξη που έχει διαταχθεί από αρμόδια εισαγγελέα στο ΑΤ Κορίνθου. Περιλαμβάνει την έρευνα μαζί με κοινωνικό λειτουργό στο σπίτι. Με εντολή εισαγγελέα επίσης απομακρύνθηκε το ένα ανήλικο παιδί της οικογένειας, 15 ετών», είπε στο MEGA η εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου.

Η ίδια σημείωσε πως  δεν έχει ζητηθεί από τον πατέρα λήψη βιολογικού υλικού.

«Δεν έχει ζητηθεί λήψη DNA για να αποδειχθεί εάν τα παιδιά ανήκουν στη συγκεκριμένη οικογένεια, αλλά έχουν ζητηθεί από τον εισαγγελέα έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι τα παιδιά ανήκουν σε αυτή την οικογένεια», είπε η Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

Το πλαίσιο δίωξης για τον 45χρονο πατέρα αφορά την προστασία των παιδιών σημείωσε ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης.

«Το περιβάλλον στο οποίο ζουν τα παιδιά είναι επικίνδυνο. Στο εξωτερικό, σε οικογένειες που είχαν παρόμοια αντισυμβατική συμπεριφορά, συνήθως είναι πολυάριθμες οικογένειες και υπήρχαν φαινόμενα ενδογαμίας και αιμομιξίας», συμπλήρωσε ο δικηγόρος.

Κρύβονται σε μοναστήρι η μητέρα και τα παιδιά;

Κατά την αστυνομική επιχείρηση μέσα στα λαγούμια εντοπίστηκαν μόνο ο 45χρονος πατέρας και ο 15χρονος γιος. Τα άλλα δύο ανήλικα παιδιά 6 και 13 ετών, η 22χρονη με το βρέφος της και η 37χρονη μητέρα φαίνεται ότι είχαν προλάβει να εξαφανιστούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, η μητέρα μαζί με τα παιδιά ενδεχομένως να κρύβονται σε μοναστήρι παλαιοημερολογιτών στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας και μάλιστα σ’ ένα από τα πλέον δυσπρόσιτα, καθώς δεν υπάρχει ούτε τηλέφωνο για επικοινωνία με τον «έξω» κόσμο.

Πληροφορία η οποία ωστόσο, σύμφωνα με τον Γιώργο Καλλιακμάνη,  πρ. αστυνομικών υπαλλήλων της ν/α Αττικής, δεν ισχύει.

«Δεν υπάρχει περίπτωση αιμομιξίας»

«Η ζωή του αδερφού μου δεν είχε κάτι το περίεργο, από μικρούς  μας μεγάλωσαν πάρα πολύ ωραία, δεν μας έλειψε ποτέ τίποτα. Απλά μεγαλώσαμε σε νησί. Ο αδερφός μου λατρεύει τα παιδιά του δεν υπάρχει περίπτωση αιμομιξίας», ανέφερε στο μεταξύ, η αδελφή του 45χρονου.

«Το ποιανού είναι το παιδί της ανιψιάς μου δεν αφορά κανέναν. Ο αδελφός μου αρνείται το τεστ DNA στα πλαίσια του παλαιόχριστιανισμού»

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, σημείωσε πως δεν γνώριζε ακριβώς τις συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας: «Όσον αφορά τα παιδιά εγώ δεν πίστευα ότι θα δω κάτι τέτοιο στις κλήσεις βλέπαμε ένα τροχόσπιτο. Δεν ξέρω γιατί ο αδερφός μου δεν τα πήγαινε σχολείο. Αυτό δεν μπορώ να το απαντήσω. Άμα ο αδερφός μου είχε τέτοιες πεποιθήσεις δεν θα είχανε τελειώσει το σχολείο ούτε θα σπουδάζανε. Τις απόψεις του κάθε ανθρώπου και τα πιστεύω του τα σεβόμαστε»

Συνέχισε λέγοντας: «Δεν μου αρέσει που δεν πηγαίνουν σχολείο τα παιδιά του αδερφού μου δεν ξέρω γιατί το κάνει».

Σχετικά με το γεγονός ότι ο αδερφός της δούλευε από απόσταση είπε « Και γω κάποια στιγμή έχω δουλέψει από απόσταση. Δύο χρόνια ήταν άνευ αποδοχών το υπόλοιπο κομμάτι δεν μπορώ να το ξέρω.»

Γιατί αρνείται ο πατέρας να κάνει τεστ DNA

Σε ερώτηση για τον λόγο που αρνείται ο αδερφός της να γίνει τεστ DNA, απάντησε: «Το ποιανού είναι το παιδί της ανιψιάς μου δεν αφορά κανέναν. Ο αδελφός μου αρνείται το τεστ DNA στα πλαίσια του παλαιόχριστιανισμού. Θέλω να πω στον αδερφό μου να κάνει το τεστ DNA. Είμαστε όλοι εδώ για να σας βοηθήσουμε, η σύζυγος του αδερφού μου μπορεί να έχει φοβηθεί μην της πάρουνε τα παιδιά. Κάνω έκκληση στην σύζυγό του αδερφού μου να γυρίσει με τα παιδιά».

Αναμένεται να τεθεί σε αργία

Ο 45χρονος πατέρας, που αυτοπροσδιορίζεται παλαιοχριστιανός, εργαζόταν για περισσότερο από τρία χρόνια στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Ερέτριας με τηλεργασία από το λαγούμι των 30 μέτρων στην ορεινή Κορινθία.

Είχε ζητήσει μετάταξη από τον δήμο Ηλιούπολης, προσκομίζοντας δικαιολογητικά, όπου αναγραφόταν πρόβλημα υγείας. Το αίτημα του γίνεται ομόφωνα δεκτό και ξεκινά να εργάζεται στον δήμο Ερέτριας με εξ αποστάσεως εργασία και μισθό 1.029 ευρώ καθαρά, μηνιαίως.

Μιλώντας στο MEGA η Βούλα Αμερικάνου, αντιδήμαρχος Οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών Δήμου Ερέτριας, δήλωσε πως ο 45χρονος εργαζόταν εξ αποστάσεως με καθήκοντα στο γραφείο κίνησης.

«Δεν τον γνωρίζουμε, τον είδαμε από την τηλεόραση. Δεν γνωρίζαμε ούτε το πρόσωπό του, γιατί δεν είχε εμφανιστεί. Τον βρήκαμε σε καταστάσεις του Δήμου και θέλοντας να γνωρίσουμε έναν έναν τους υπαλλήλους, στα πλαίσια αυτά είδαμε ότι ο συγκεκριμένος δεν είχε παρουσιαστεί καθόλου στην εργασία του».

Όπως είπε η ίδια, στις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου ο Δήμος Ερέτριας επικοινώνησε μαζί του τουλάχιστον τρεις φορές ζητώντας τη φυσική του παρουσία στην εργασία του.

«Μας είπε ότι δεν μπορούσε να έρθει και ο λόγος ήταν ότι κάνει δουλειά εξ αποστάσεως. Ζήτησα εντολή του νέου δημάρχου, η εξ αποστάσεως εργασία δεν υπάρχει για εμάς και θα πρέπει να έχει φυσική παρουσία στον Δήμο. Δεν ήρθε κι εμείς ως νέα διοίκηση μετά από 3 τηλεφωνήματα που κάναμε στον ίδιο λειτουργήσαμε θεσμικά».

Ο 45χρονος αναμένεται να τεθεί σε αργία από την εργασία του σήμερα, Τετάρτη.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024