Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το πιο πριβέ γραφείο γνωριμιών - Υπήρχε μόνο ένας όρος για την είσοδο, να είσαι Royal

Το πιο πριβέ γραφείο γνωριμιών – Υπήρχε μόνο ένας όρος για την είσοδο, να είσαι Royal

Μέχρι το 53ο έτος της βασιλείας της, η βασίλισσα Βικτώρια είχε αποκτήσει 38 εν ζωή εγγόνια και έγινε χόμπι της να τα παντρεύει σε μια σειρά από συμμαχίες μεταξύ δυναστειών ενισχύοντας τη θέση της Βρετανίας στον κόσμο.

Σαν κάποιος δοξασμένος μαριονετοπαίχτης, η βασίλισσα Βικτώρια ενθάρρυνε τα ειδύλλια μεταξύ των νεαρών συγγενών της. Και, αν το ειδύλλιο δεν πετύχαινε θα προσπαθούσε με άλλη σύνθεση.

Τι σχέση έχει ο έρωτας με αυτό; Καμία. Θα μπορούσατε να το αποκαλέσετε το πιο πριβέ πρακτορείο γνωριμιών στον κόσμο, με μόνη προϋπόθεση για την είσοδο των μελών του να είναι Royal.

Αλλά όπως συμβαίνει με όλες αυτές τις επιχειρήσεις, η Βικτώρια είχε περισσότερη χασούρα από αυτή που της αναλογούσε.

Το κύριο μέλημά της τις πρώτες μέρες ήταν να αποκτήσει τον εγγονό της, Έντι. Ο γιος και διάδοχος του Μπέρτι, ο οποίος είχε γίνει βασιλιάς Εδουάρδος Ζ΄, ο Έντι ήταν πιο επίσημα γνωστός ως πρίγκιπας Αλβέρτος Βίκτωρ. Ήταν αμφιφυλόφιλος.

Η βασίλισσα Βικτωρία / Photo: Wikimedia Commons

Τα νέα τρέχανε –αργά, αλλά τρέχανε

Οι βασιλικοί κύκλοι ανησυχούσαν τόσο πολύ για την καταστροφική εμπλοκή του Έντι στο σκάνδαλο της οδού Κλίβελαντ, στο οποίο εμπλέκονταν κακοπροαίρετοι αγγελιαφόροι τηλεγραφημάτων, λέγοντας ότι ο μελλοντικός βασιλιάς «εξαναγκάστηκε να παντρευτεί τη νηφάλια πριγκίπισσα Μαίρη του Τεκ».

Είχε ήδη μπλέξει άσχημα με ένα σκάνδαλο που αφορούσε τον θάνατο μιας χορεύτριας και ένα άλλο για τη σχέση του με μια εκβιάστρια, τη Μοντ Ρίτσαρντσον.

Σύμφωνα με την ομολογία του, ο Έντι ήταν φορέας μιας σεξουαλικά μεταδιδόμενης ασθένειας.

Η Μαίρη, πρόθυμη να ευχαριστήσει, είτε αγνοούσε αυτόν τον εξωτικό τρόπο ζωής είτε ήταν διατεθειμένη να τον αγνοήσει και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων όταν τέθηκε το ενδεχόμενο ενός κανονισμένου γάμου.

Ο Έντι δεν ήθελε να παντρευτεί αλλά, κάτω από τεράστια πίεση, δέχτηκε απρόθυμα να του κάνει πρόταση γάμου. Μόνο ο αιφνίδιος θάνατός του σε ηλικία 28 ετών από πνευμονία έβαλε τέλος στο τέχνασμα. Η Μαίρη έφυγε και παντρεύτηκε τον μικρό αδελφό του, τον Τζορτζ.

Οι βασιλικοί κύκλοι ανησυχούσαν τόσο πολύ για την καταστροφική εμπλοκή του Έντι στο σκάνδαλο της οδού Κλίβελαντ, στο οποίο εμπλέκονταν κακοπροαίρετοι αγγελιαφόροι τηλεγραφημάτων

H πριγκίπισσα Ελισάβετ της Έσσης-Ντάρμστατ / Photo: Wikimedia Commons

«Όταν οι άνθρωποι είναι πολύ ευτυχισμένοι δεν απαιτούν να το λένε στους άλλους»

Τότε πήρε σειρά η πριγκίπισσα Ελισάβετ της Έσσης-Ντάρμστατ, κόρη του τρίτου παιδιού της Βικτώριας, της πριγκίπισσας Αλίκης. Φαινόταν σαν ένα σπουδαίο ταίριασμα όταν αρραβωνιάστηκε τον Μεγάλο Δούκα Σεργκέι Ρομανόφ της ρωσικής αυτοκρατορικής οικογένειας, αλλά αποδείχθηκε μια καταστροφή από την αρχή.

Ο υποτιθέμενα αφοσιωμένος σύζυγός της διατηρούσε σχέσεις με κατώτερους αξιωματικούς του συντάγματός του. Με γενναιότητα προσποιήθηκε στο όνομα της οικογένειας και της πατρίδας ότι όλα ήταν καλά, αλλά η Βικτώρια κατάλαβε: «Όταν οι άνθρωποι είναι πολύ ευτυχισμένοι δεν απαιτούν να το λένε στους άλλους».

Η Ελισάβετ έγινε καλόγρια. Αυτό ήταν ακόμα μια αποτυχία για τη Βικτώρια.

Η Μαρία, γνωστή ως Missy, ήταν ένα πεισματάρικο κορίτσι με μεγάλη ομορφιά που, σε ηλικία 16 ετών, απέρριψε την πρόταση γάμου του ξαδέλφου της Γεωργίου, ο οποίος αργότερα έγινε βασιλιάς Γεώργιος Ε΄

Η πριγκίπισσα Μαίρη του Τεκ στον γάμο της / Photo: Wikimedia Commons

Η Missy δεν υπάκουσε

Εξίσου καταστροφικό ήταν και το λεγόμενο ερωτικό παιχνίδι μεταξύ της εγγονής της Βικτωρίας, της πριγκίπισσας Μαρίας του Εδιμβούργου και του βασιλιά Φερδινάνδου της Ρουμανίας.

Η Μαρία, γνωστή ως Missy, ήταν ένα πεισματάρικο κορίτσι με μεγάλη ομορφιά που, σε ηλικία 16 ετών, απέρριψε την πρόταση γάμου του ξαδέλφου της Γεωργίου, ο οποίος αργότερα έγινε βασιλιάς Γεώργιος Ε΄. Η βασίλισσα Βικτώρια είχε δώσει την ευλογία της στο ειδύλλιο, αλλά αργότερα έγραψε: «Ο Γεώργιος έχασε τη Missy περιμένοντας και περιμένοντας».

Ακόμα κι έτσι, πριν συμπληρώσει τα 17α γενέθλιά της, αρραβωνιάστηκε τον άχρωμο Φερδινάνδο.

Δεν μιλάμε για ένα ερωτικό παιχνίδι, ιδίως στην κρεβατοκάμαρα, αλλά για «μια σκληρή παγίδευση της αθωότητας», όπως το περιέγραψε η Missy. Και στον σύζυγό της έγραψε: «Είναι κρίμα που έπρεπε να σπαταλήσουμε τόσα χρόνια της νιότης μας για να μάθουμε πώς να ζούμε μαζί».

Η Missy πήρε την εκδίκησή της με μια σειρά από εραστές, μεταξύ των οποίων ο πρωθυπουργός της χώρας, ένας ατίθασος Καναδός τυχοδιώκτης με το όνομα «Klondike», Joe Boyle και ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας The Observer, ο Lord Astor

Η Αλεξάνδρα της Δανίας και οι αδερφές της / Photo: Public Domain

Η εκδίκηση της Missy

Παρ’ όλα αυτά, το ζευγάρι απέκτησε παιδιά – αν και όταν ζήτησε χλωροφόρμιο για να απαλύνει τον πόνο της πρώτης γέννας, οι Ρουμάνοι γιατροί της το αρνήθηκαν, δηλώνοντας ότι «οι γυναίκες πρέπει να πληρώσουν με αγωνία τις αμαρτίες της Εύας».

Η Missy πήρε την εκδίκησή της με μια σειρά από εραστές, μεταξύ των οποίων ο πρωθυπουργός της χώρας, ένας ατίθασος Καναδός τυχοδιώκτης με το όνομα «Klondike», Joe Boyle και ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας The Observer, ο Lord Astor.

Έγινε μια σκανδαλώδης εκπρόσωπος της χώρας της και παρά την απομάκρυνσή της έγινε παγκοσμίως γνωστή όταν απαθανατίστηκε από την Αμερικανίδα πνευματώδη Dorothy Parker, η οποία είχε πει το εξής αστείο:

«Ω, η ζωή είναι ένας ένδοξος κύκλος τραγουδιών, η αγάπη είναι ένα πράγμα που δεν μπορεί ποτέ να πάει στραβά και εγώ είμαι η Μαρία της Ρουμανίας».

Τα πράγματα δεν ξεκίνησαν καθόλου καλά ούτε για την πριγκίπισσα Βικτώρια Ευγενία και τον γάμο της με τον βασιλιά Αλφόνσο της Ισπανίας στη Μαδρίτη

H πριγκίπισσα Βικτώρια Ευγενία με δύο κόρες της / Photo: Wikimedia Commons

Ο ματωμένος γάμος

Τα πράγματα δεν ξεκίνησαν καθόλου καλά ούτε για την πριγκίπισσα Βικτώρια Ευγενία και τον γάμο της με τον βασιλιά Αλφόνσο της Ισπανίας στη Μαδρίτη.

Κάποιος πέταξε μια βόμβα μεταμφιεσμένη σε νυφική ανθοδέσμη στην ανοιχτή άμαξά της και παρόλο που η ίδια δεν έπαθε τίποτα, 15 άλλοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν. Το νυφικό της ήταν πασαλειμμένο με το αίμα ενός έφιππου φρουρού που επέβαινε δίπλα στην άμαξα.

Ως εισαγωγή στο υπέροχο βασιλικό της μέλλον, η 18χρονη Βικτώρια Ευγενία, γνωστή ως Ena, είχε απολαύσει -αν είναι αυτή η λέξη- ένα τριήμερο ειδύλλιο με συνοδεία με τον Αλφόνσο σε μια μυστική τοποθεσία στα ισπανικά σύνορα πριν την πάρει στο σπίτι της για να συναντήσει τη μαμά του.

Τα πράγματα πήγαν αρκετά καλά ώστε να ανακοινωθεί ο αρραβώνας, αλλά μόνο αφού η Ena συμφώνησε να ασπαστεί τον ρωμαιοκαθολικισμό. Αυτή η απόφαση της κόστισε τη θέση της στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου – αλλά δεδομένου ότι επρόκειτο να γίνει βασίλισσα Ena της Ισπανίας, αυτό δεν είχε σχεδόν καμία σημασία.

Η βασίλισσα Βικτόρια με την οικογένειά της / Photo: Public Domain

Η ασθένεια γνωστή ως βασιλική ασθένεια

Δυστυχώς, τα πράγματα στο γάμο της πήραν γρήγορα την κατιούσα μετά τη γέννηση του πρώτου της παιδιού, το οποίο ανακαλύφθηκε ότι ήταν αιμορροφιλικό.

Αυτή η κατάσταση υγείας, που μερικές φορές είναι γνωστή ως βασιλική ασθένεια, τρόμαξε τόσο πολύ τον Αλφόνσο, ώστε παρόλο που το ζευγάρι απέκτησε άλλα πέντε παιδιά, εκείνος έγινε κατά συρροή ερωτύλος.

Και όταν ο στρατηγός Φράνκο πήρε την εξουσία το 1931, το ζευγάρι διέφυγε από τη χώρα – και χώρισε για πάντα.

Θα ακολουθούσαν πολλές ακόμη καταστροφές – και λίγες επιτυχίες – από το πριβέ γραφείο γνωριμιών της βασίλισσας Βικτωρίας.

*Με στοιχεία από dailymail.co.uk

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024