Ιορδανία: Ο στρατός σκότωσε 5 διακινητές ναρκωτικών στα σύνορα με τη Συρία
Τον θάνατο πέντε διακινητών ναρκωτικών από πυρά του ανακοίνωσε ο στρατός της Ιορδανίας, σε επεισόδιο στα σύνορα με τη Συρία, η οποία σύμφωνα με δυτικούς αναλυτές έχει μεταμορφωθεί σε «ναρκωκράτος».
Ο ιορδανικός στρατός ανακοίνωσε χθες Κυριακή πως μέλη του σκότωσαν πέντε φερόμενους ως διακινητές ναρκωτικών και τραυμάτισαν άλλους τέσσερις, καθώς προσπαθούσαν να περάσουν μεγάλη ποσότητα ουσιών στην Ιορδανία από τη Συρία (στη φωτογραφία αρχείου από το X, επάνω, κατασχεμένη ποσότητα ναρκωτικών στα σύνορα της Ιορδανίας με τη Συρία).
«Η επιχείρηση επέτρεψε να σκοτωθούν πέντε λαθρέμποροι, να τραυματιστούν άλλοι τέσσερις και να κατασχεθούν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών», ανέφερε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.
Συχνές επιχειρήσεις εναντίον διακινητών ναρκωτικών, ιδίως του κάπταγκον
Η εξέλιξη καταγράφτηκε την επομένη συνεδρίασης στο Αμάν των υπουργών Εσωτερικών της Ιορδανίας, του Ιράκ, της Συρίας και του Λιβάνου, μετά την οποία ανακοινώθηκε πως οι τέσσερις χώρες συμφώνησαν να αγωνιστούν από κοινού εναντίον της διακίνησης ναρκωτικών.
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ιορδανίας ανακοινώνουν συχνά επιχειρήσεις εναντίον διακινητών όπλων και ναρκωτικών, ιδίως του κάπταγκον (αμφεταμίνης), στα σύνορα με τη Συρία.
Αραβικές χώρες επιδιώκουν να ενισχύσουν τη συνεργασία τους σε ζητήματα ασφαλείας με τη Συρία, που σύμφωνα με δυτικούς αναλυτές έχει μεταμορφωθεί σε «ναρκωκράτος», με τη διακίνηση κάπταγκον ν’ ανθεί.
Οδός διακίνησης
Το ναρκωτικό αυτό έχει προορισμό κυρίως κράτη του Κόλπου, που σημαίνει ότι η Ιορδανία αποτελεί μέρος της οδού διακίνησης.
Το χασεμιτικό βασίλειο λέει πως η διακίνηση ναρκωτικών έχει γίνει «πιο οργανωμένη» στα συροϊορδανικά σύνορα, ότι γίνεται με τη φύλαξη ενόπλων ομάδων που μεταξύ άλλων είναι εφοδιασμένες με drones.
Πηγή: ΑΠΕ
- Επίδειξη μίσους στη Βόρεια Ιρλανδία: Ομοίωμα τζαμιού πυρπολήθηκε έξω από το Μπέλφαστ
- H OpenAI απαντά στην Anthropic με νέο πολυεργαλείο για επιχειρήσεις
- Προοπτική για κοινωνικές κατοικίες ιατρών στην Κάρπαθο
- Τραγωδία στη Γαλλία μετά την πρόκριση στα ημιτελικά του Μουντιάλ: 17χρονη έχασε τη ζωή της μετά από πτώση από φορτηγό (vids)
- Σισμανόγλειο: Στον εισαγγελέα ο 76χρονος που προκάλεσε τη φωτιά στο νοσοκομείο
- Τοξικότητα κυβερνητικής κοπής
- Diamond League: Τεντόγλου και Τζένγκο δοκιμάζονται στο Μονακό
- Σφυροκόπημα Ανδρουλάκη: Ακρίβεια παντού, οι πολίτες δεν χρειάζονται τη συμπόνοια σας αλλά λύσεις – Στο βήμα ο Μητσοτάκης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442