Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιορδανία: Ο στρατός σκότωσε 5 διακινητές ναρκωτικών στα σύνορα με τη Συρία

Ιορδανία: Ο στρατός σκότωσε 5 διακινητές ναρκωτικών στα σύνορα με τη Συρία

Τον θάνατο πέντε διακινητών ναρκωτικών από πυρά του ανακοίνωσε ο στρατός της Ιορδανίας, σε επεισόδιο στα σύνορα με τη Συρία, η οποία σύμφωνα με δυτικούς αναλυτές έχει μεταμορφωθεί σε «ναρκωκράτος».

Ο ιορδανικός στρατός ανακοίνωσε χθες Κυριακή πως μέλη του σκότωσαν πέντε φερόμενους ως διακινητές ναρκωτικών και τραυμάτισαν άλλους τέσσερις, καθώς προσπαθούσαν να περάσουν μεγάλη ποσότητα ουσιών στην Ιορδανία από τη Συρία (στη φωτογραφία αρχείου από το X, επάνω, κατασχεμένη ποσότητα ναρκωτικών στα σύνορα της Ιορδανίας με τη Συρία).

«Η επιχείρηση επέτρεψε να σκοτωθούν πέντε λαθρέμποροι, να τραυματιστούν άλλοι τέσσερις και να κατασχεθούν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών», ανέφερε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Συχνές επιχειρήσεις εναντίον διακινητών ναρκωτικών, ιδίως του κάπταγκον

Η εξέλιξη καταγράφτηκε την επομένη συνεδρίασης στο Αμάν των υπουργών Εσωτερικών της Ιορδανίας, του Ιράκ, της Συρίας και του Λιβάνου, μετά την οποία ανακοινώθηκε πως οι τέσσερις χώρες συμφώνησαν να αγωνιστούν από κοινού εναντίον της διακίνησης ναρκωτικών.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ιορδανίας ανακοινώνουν συχνά επιχειρήσεις εναντίον διακινητών όπλων και ναρκωτικών, ιδίως του κάπταγκον (αμφεταμίνης), στα σύνορα με τη Συρία.

Αραβικές χώρες επιδιώκουν να ενισχύσουν τη συνεργασία τους σε ζητήματα ασφαλείας με τη Συρία, που σύμφωνα με δυτικούς αναλυτές έχει μεταμορφωθεί σε «ναρκωκράτος», με τη διακίνηση κάπταγκον ν’ ανθεί.

Οδός διακίνησης

Το ναρκωτικό αυτό έχει προορισμό κυρίως κράτη του Κόλπου, που σημαίνει ότι η Ιορδανία αποτελεί μέρος της οδού διακίνησης.

Το χασεμιτικό βασίλειο λέει πως η διακίνηση ναρκωτικών έχει γίνει «πιο οργανωμένη» στα συροϊορδανικά σύνορα, ότι γίνεται με τη φύλαξη ενόπλων ομάδων που μεταξύ άλλων είναι εφοδιασμένες με drones.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024