Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Αν είμαστε εμείς θα έχετε αέριο, αν όχι...» - Το εκβιαστικό δίλημμα Ερντογάν προς τους πολίτες

«Αν είμαστε εμείς θα έχετε αέριο, αν όχι…» – Το εκβιαστικό δίλημμα Ερντογάν προς τους πολίτες

Προσωπικό στοίχημα του Ταγίπ Ερντογάν η νίκη στην Κωνσταντινούπολη

Εκβιαστικό ήταν το δίλημμα που έθεσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στους Τούρκους πολίτες ενόψει των δημοτικών εκλογών της 31ης Μαρτίου. Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε «Μη με παρεξηγήσετε που μιλάω ξεκάθαρα, αλλά ένας μεγάλος δήμος που δεν είναι δικός μας πως θα καταφέρει να φέρει το φυσικό αέριο; Aν είμαστε εμείς θα υπάρχει το φυσικό αέριο, αν δεν υπάρχουμε εμείς, δεν υπάρχει και το αέριο!».

Ακόμη, πρόσθεσε ότι «Αν η κεντρική διοίκηση με την αυτοδιοίκηση δεν δώσουν χέρι με χέρι, τότε σε εκείνη την περιοχή δεν θα πάνε οι υπηρεσίες. Ήρθε καμία υπηρεσία στην πόλη του Χατάι;» πρόσθεσε.

«O Eρντογἀν δεν έχει τη βέργα κάτω από το γραφείο του, την κρατάει στο χέρι και απειλεί με την βέργα κάνοντας περιοδείες σε όλες τις πόλεις» σχολίασε ο πρόεδρος του κόμματος Deva, και άλλοτε συνεργάτης του Ερντογάν, Αλί Μπαμπατζάν.

Δείτε το βίντεο

Ποιον στηρίζει ο Ερντογάν για τον δήμο Κωνσταντινούπολης

Τον Μουράτ Κουρούμ ανακοίνωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ως υποψήφιο για τον δήμο της Κωνσταντινούπολης στις δημοτικές εκλογές της 31 Μαρτίου, απέναντι στον νυν δήμαρχο Εκρέμ Ιμάμογλου.

Η παρουσίαση της υποψηφιότητας του Μουράτ Κουρούμ έγινε σε πανηγυρική κομματική συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη, όπου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε τους υποψηφίους δημάρχους για 11 μητροπολιτικούς δήμους και για 15 δήμους σε πρωτεύουσες νομών.

Το σύνθημα που κυριάρχησε στην εκδήλωση ήταν «Κωνσταντινούπολη ξανά». Στις 15 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί ξεχωριστή εκδήλωση στην ‘Αγκυρα για την ανακοίνωση του υποψηφίου για τον δήμο της τουρκικής πρωτεύουσας.

Ο Κουρούμ είναι ο εκλεκτός του Ερντογάν για την Κωνσταντινούπολη

Πολιτικό στοίχημα η νίκη Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη

Λίγα λόγια για τον Κουρούμ

Ο 48χρονος βουλευτής Κωνσταντινούπολης και μηχανικός, Μουράτ Κουρούμ, ήταν υπουργός από τον Ιούλιο του 2018 έως τον Ιούνιο του 2023 στην προηγούμενη κυβέρνηση Ερντογάν. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην ‘Αγκυρα και αποφοίτησε στη συνέχεια από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Σέλτσουκ στο Ικόνιο. Μεταξύ 1999 και 2005, εργάστηκε ως μηχανικός στον τομέα των κατασκευών, ενώ από το 2006 έως το 2018 υπηρέτησε από διάφορες επιτελικές θέσεις στην κρατική Διεύθυνση Κοινωνικής Στεγαστικής (ΤΟΚΙ).

Ο Μουράτ Κουρούμ, ως πρώην υπουργός Πολεοδομίας, πιστώνεται το πρόγραμμα της ταχείας ανοικοδόμησης των περιοχών που επλήγησαν από τους σεισμούς της 6η Φεβρουαρίου στην ανατολική Τουρκία. Η εμπειρία του στην ανοικοδόμηση αστικών περιοχών και σε προγράμματα αστικής ανάπλασης που εφάρμοσε το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση προβλέπεται ότι θα αποτελέσουν το συγκριτικό πλεονέκτημα που θα προβάλλει το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) για τη θωράκιση της Κωνσταντινούπολης έναντι του επικείμενου μεγάλου σεισμού που προβλέπουν οι σεισμολόγοι.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024