Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Την 1η Μαρτίου, νέο κύτταρο στον ΧΥΤΑ βόρειας Ρόδου παραδίδεται σε χρήση από τον ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Την 1η Μαρτίου, νέο κύτταρο στον ΧΥΤΑ βόρειας Ρόδου παραδίδεται σε χρήση από τον ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

«Πριν από έναν χρόνο ο Δήμος Ρόδου παρέδωσε στον ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου έναν ΧΥΤΑ στα χαρτιά, μια χωματερή στην πραγματικότητα, κορεσμένη και άκρως ακατάλληλη» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.

Αυτοψία στον ΧΥΤΑ του βορείου τριγώνου του νησιού της Ρόδου πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης και Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, λίγες μέρες πριν την επανέναρξη λειτουργίας του, μετά από έναν αγώνα δρόμου που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο, «όταν ο ΦοΔΣΑ, παραλαμβάνοντας από τον Δήμο Ρόδου έναν ΧΥΤΑ κορεσμένο, μη λειτουργικό, ακατάλληλο και άκρως επικίνδυνο για το περιβάλλον, αναγκάστηκε να τον κλείσει για να προχωρήσει στην αποκατάσταση του» όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

«Ένα νέο κύτταρο, μια λεκάνη απόθεσης 9 στρεμμάτων μεταξύ των 2 υφιστάμενων κυττάρων χωρητικότητας τουλάχιστον 345.041,68 m3 και διάρκειας ζωής συνολικά 3-4 χρόνια, είναι έτοιμο να τεθεί σε λειτουργία από 1η Μαρτίου, σε χρόνο ρεκόρ, με κανόνες, με οργάνωση και συμμόρφωση με την νομοθεσία, με συνεχή παρακολούθηση των αποτελεσμάτων για τη διασφάλιση της συμμόρφωσης με τους περιβαλλοντικούς στόχους» σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Τον Περιφερειάρχη στη αυτοψία συνόδευσαν ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης, Απόστολος Ασπράκης, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Χρήστος Ευστρατίου, ο διευθυντής του ΦοΔΣΑ, Χρήστος Γαμβρούδης και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δωδεκανήσου της ΠΝΑΙ, Νίκος Λυμπερόπουλος.

«Να παραδώσουμε στα παιδιά μας, ένα περιβάλλον καλύτερο»

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ, Γιώργος Χατζημάρκος, μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Πριν από έναν χρόνο ο Δήμος Ρόδου παρέδωσε στον ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου έναν ΧΥΤΑ στα χαρτιά, μια χωματερή στην πραγματικότητα, κορεσμένη και άκρως ακατάλληλη. Τι ανατέθηκε στον ΦΟΔΣΑ; Να βρει διέξοδο στο χάος. Και εμείς τότε αναλάβαμε την ευθύνη και δεσμευτήκαμε ότι σε έναν χρόνο θα είμαστε στο ίδιο σημείο με τη λύση. Πιστοί στο ραντεβού μας, είμαστε έτοιμοι να παραδώσουμε πίσω στον Δήμο Ρόδου, και αυτό θα γίνει από την 1η Μαρτίου, ένα νέο κύτταρο, λειτουργικό.

Στον ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με τα πιο δύσκολα προβλήματα. Με τις χειρότερες χωματερές του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και της πολιτικής, με τις χωματερές της αδράνειας και του λαϊκισμού. Στη θέσης τους, δημιουργούμε νέα κύτταρα διοίκησης που αποκαλύπτουν σχέδιο, απαιτούν κόπο και παράγουν αποτελέσματα. Για έναν μόνο λόγο και με έναν σκοπό: Να παραδώσουμε στα παιδιά μας, ένα περιβάλλον καλύτερο από αυτό που εμείς παραλάβαμε».

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024