Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Επεκτείνει την άδεια παραμονής των Ουκρανών προσφύγων

Βρετανία: Επεκτείνει την άδεια παραμονής των Ουκρανών προσφύγων

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας ανακοίνωσε παράταση της άδειας παραμονής των Ουκρανών προσφύγων κατά ακόμα 18 μήνες.

Η Βρετανία θα δώσει επιπλέον 18μηνη παράταση στους κατόχους ουκρανικής βίζας που δικαιούνται να παραμείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε την Κυριακή το υπουργείο Εσωτερικών.

Από τις αρχές του 2025, εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που εγκατέλειψαν την Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να παραμείνουν στη Βρετανία και να συνεχίσουν να έχουν δικαιώματα πρόσβασης στην εργασία, την υγειονομική περίθαλψη και την εκπαίδευση, δήλωσε η κυβέρνηση.

Η παράταση αφορά περισσότερους από 283.000 Ουκρανούς στη Βρετανία

«Αυτό το νέο σύστημα παράτασης της βίζας παρέχει βεβαιότητα και καθησυχασμό στους Ουκρανούς στο Ηνωμένο Βασίλειο για το μέλλον τους, καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται και θα συνεχίσουμε να παρέχουμε ένα ασφαλές καταφύγιο για όσους διαφεύγουν από τη σύγκρουση», ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Μετανάστευσης Τομ Πέρσγκλοουβ.

Ο μεγαλύτερος αριθμός προσφύγων αφορά οικογένειες με παιδιά.

Τα προγράμματα για τους Ουκρανούς πρόσφυγες

Η Βρετανία έχει δύο προγράμματα για τους Ουκρανούς πρόσφυγες – ένα για όσους έχουν ήδη οικογένεια στο Ηνωμένο Βασίλειο και ένα άλλο που επιτρέπει στους Βρετανούς να προσφέρουν στέγη σε όσους διαφεύγουν από τον πόλεμο – καθώς η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πλησιάζει στον τρίτο χρόνο της.

Το υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι η παράταση θα επηρεάσει περισσότερους από 283.000 Ουκρανούς στη Βρετανία. Σημειώνεται πως στη μέτρηση του Απριλίου του 2022 ανακοινώθηκαν από τον ΟΗΕ περισσότεροι από 5 εκ. Ουκρανοί πρόσφυγες. Δεκάδες πρόσφυγες έχουν βρει καταφύγιο από τον πόλεμο και στην Ελλάδα, όπου πολλοί απορροφήθηκαν επαγγελματικά από εργασίες στον τουρισμό.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών της να στηρίξει την Ουκρανία στις στρατιωτικές της προσπάθειες, η Βρετανία δήλωσε επίσης ότι θα προμηθεύσει χιλιάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Κίεβο και προέτρεψε τους Αμερικανούς νομοθέτες να ψηφίσουν ένα πακέτο βοήθειας για την ασφάλεια της Ουκρανίας και άλλων συμμάχων ύψους 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Sports in

Οι μέρες και οι ώρες των Game 5 Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

Ανακοινώθηκαν οι μέρες και οι ώρες των Game 5 του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024