Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Ο Μεντβέντεφ απειλεί και πάλι με ολοκληρωτικό πυρηνικό πόλεμο

Ρωσία: Ο Μεντβέντεφ απειλεί και πάλι με ολοκληρωτικό πυρηνικό πόλεμο

Ο Μεντβέντεφ επανέλαβε τη γνωστή του θέση ότι «οι πυρηνικές δυνάμεις δεν χάνουν ποτέ ένα πόλεμο» εφόσον υπερασπίζονται την πατρίδα τους.

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, γνωστός για τις επανειλημμένες εμπρηστικές και απειλητικές του δηλώσεις, αναφέρθηκε και πάλι σε ένα υποθετικό σενάριο όπου απειλεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο, εάν η Ρωσία πιεστεί να αναστρέψει τα σύνορά της του 1991.

Μέσω μιας ανάρτησης στο Telegram, επανέλαβε τη θέση του ότι «οι πυρηνικές δυνάμεις δεν χάνουν ποτέ έναν πόλεμο» όταν υπερασπίζονται την πατρίδα τους.

Η απειλή του αναφέρθηκε σε μια πιθανή νίκη της Ουκρανίας ενάντια σε μια ρωσική εισβολή.

Κατά την άποψή του, μια τέτοια αλλαγή στα σύνορα θα αντίκειτο στο ρωσικό Σύνταγμα, ειδικά καθώς τα κατεχόμενα από τη Ρωσία εδάφη στην ανατολική Ουκρανία και στην Κριμαία έχουν ήδη ενσωματωθεί ως αναπόσπαστα μέρη της Ρωσίας.

Aπείλησε μάλιστα ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα επιτεθούν σε πολλές πόλεις της Δύσης, εκτός από το Κίεβο, σε περίπτωση ανατροπής των προαναφερθέντων γεωπολιτικών καταστάσεων

«Οι προσπάθειες επιστροφής της Ρωσίας στα σύνορα του 1991 θα οδηγήσουν μόνο σε ένα πράγμα» είπε ο Μεντβέντεφ και συνέχισε: «προς έναν παγκόσμιο πόλεμο με τις δυτικές χώρες που χρησιμοποιούν όλο το στρατηγικό οπλοστάσιο του κράτους μας.

«Στο Κίεβο, το Βερολίνο, το Λονδίνο, την Ουάσιγκτον»

Πρόσθεσε ότι οι πυρηνικοί πύραυλοι θα χτυπήσουν επίσης «όλα τα άλλα όμορφα ιστορικά μέρη που έχουν από καιρό συμπεριληφθεί στους πτητικούς στόχους της πυρηνικής μας τριάδας».

Και συνέχισε: «Θα έχουμε το θάρρος να το κάνουμε αυτό εάν διακυβεύεται η εξαφάνιση μιας χιλιόχρονης χώρας, της μεγάλης μας Πατρίδας, και οι θυσίες που έκανε ο λαός της Ρωσίας ανά τους αιώνες θα είναι μάταιες;

«Η απάντηση είναι προφανής».

Ο Μεντβέντεφ, ο αναπληρωτής επικεφαλής του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας που ελέγχει τον πόλεμο, προειδοποίησε ότι είναι καλύτερα να επιστραφούν τα πάντα στη Ρωσία «πριν να είναι πολύ αργά».

Αν όχι, είπε ότι η Ρωσία «θα το επιστρέψει η ίδια με μέγιστες απώλειες για τον εχθρό»

Επίσης, χτύπησε τους «μοχλούς αγγλοαμερικανούς ανάδοχους» που αντιτίθενται στον Πούτιν.

Τον Ιούλιο του περασμένου έτους ο Μεντβέντεφ προειδοποίησε για «παγκόσμια πυρηνικά πυρά» εάν οι δυνάμεις του Κιέβου και το ΝΑΤΟ καταλάβουν οποιαδήποτε ρωσική γη.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024