Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Θέμα ενέργειας

Θέμα ενέργειας

Το κύπελλο θα πάει στην ομάδα που θα έχει τα μεγαλύτερα αποθέματα

Είναι δεδομένο ότι πολύ δύσκολα – έως απίθανο – θα ξαναδούμε εφέτος έναν αγώνα μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού που θα λήξει με τεράστια διαφορά υπέρ της μιας ομάδας.

Αυτό που συνέβη στη Ρόδο, στον τελικό του σούπερ καπ όπου οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 24 πόντους διαφορά (75-51) μοιάζει πολύ μακρινό παρελθόν καθώς είχαμε μια έτοιμη ομάδα από καιρό και μια άλλη που μόλις είχε αρχίσει το…μοντάρισμα.

Σε αντίθεση με εκείνον τον τελικό, όπου σαφέστατα οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν το πλεονέκτημα και το προβάδισμα πριν το τζάμπολ, απόψε ο Παναθηναϊκός είναι αυτός που μπαίνει λίγο πιο μπροστά στη γραμμή εκκίνησης.

Όχι επειδή πλέον η ομάδα έχει στρώσει και έχει βρει έναν ρυθμό αλλά κυρίως διότι και με βάση τα στοιχεία έχει πάρει πολύ μεγαλύτερες ανάσες από τον αντίπαλό της.

«Ο Ολυμπιακός έχει ντεζαβαντάζ με τρεις αγώνες σε τρεις ημέρες» είπε με ειλικρίνεια – όπως συνηθίζει να λέει αυτό που σκέφτεται – ο Εργκίν Αταμάν λίγο μετά το φινάλε του ημιτελικού της ομάδας του με τον Αρη.

Καθώς γνώριζε ότι και ρεπό είχε κάνει η δική του ομάδα (που έπαιξε την Πέμπτη το δικό της προημιτελικό) αλλά και ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού θα έφταναν σχεδόν μεσάνυχτα στο ξενοδοχείο τους το βράδυ του Σαββάτου και σε 16-17 ώρες θα ξεκινούσαν και πάλι για το γήπεδο για τον τρίτο αγώνα τους σε λιγότερο από τρεις μέρες !

Στην έξτρα καταπόνηση – πνευματική και σωματική – του Ολυμπιακού παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και η απουσία του Γουίλιαμ Γκος καθώς αυτή επιφέρει και μεγαλύτερη σπατάλη ενέργειας από τον Τόμας Γουόκαπ για παράδειγμα.

Ο κόουτς Μπαρτζώκας ήταν φανερό ότι κόντρα στον Προμηθέα ήθελε όσο πιο νωρίς να μπεί στη…συντήρηση βασικών παικτών του εν όψει του τελικού αλλά η εξέλιξη του αγώνα (και βασικά τα σούτ του Ρέινολντς) του χάλασαν λίγο τα σχέδια.

Όπως και να έχει ο τελικός θα κριθεί σε υπέρτατο βαθμό από την ομάδα που θα καταθέσει στο παρκέ την μεγαλύτερη ενέργεια και σκληράδα και σε αυτήν που θα έχει διάρκεια σε αυτό τον τομέα.
Και οι δύο αντίπαλοι έχουν τους βασικούς τους πόιντ γκάρντ να μην είναι έτοιμοι όπως θα τους ήθελαν οι προπονητές τους.

Σλούκας και Βιλντόζα από τη μία, Γουίλιαμ Γκός από την άλλη είναι παίκτες που αν λείψουν (μεταφορικά ή ουσιαστικά) θα επιβαρύνουν πολύ τους συμπαίκτες τους και κυρίως τους Γκράντ (σε Παναθηναϊκό) και Γουόκαπ (σε Ολυμπιακό) αντίστοιχα.

Ο Ολυμπιακός έχει εμφανώς ενσωματώσει σε σημαντικό βαθμό τους Πετρούσεφ και Ράιτ (και) στο επιθετικό του πλάνο αλλά και ο Παναθηναϊκός σε σχέση με τον προηγούμενο τελικό των δύο ομάδων έχει πλέον το (πολύ) εύκολο καλάθι που του προσφέρει ο Κέντρικ Νάν.

Συνεπώς το ποιά ομάδα θα έχει τα μεγαλύτερα αποθέματα ενέργειας θα κρίνει σχεδόν τα πάντα και από εκεί και πέρα το πως και εάν οι δύο μονομάχοι θα καταφέρουν να εξουδετερώσουν τα ατού των αντιπάλων τους.

Ο Παναθηναϊκός το περιφερειακό σούτ των Πήτερς και Κάναν (βαρόμετρο για την επιθετική λειτουργία των Ερυθρολεύκων) και ο Ολυμπιακός το δίδυμο Ναν-Μήτογλου που μπορεί στη βραδιά του να «σκοτώσει» κάθε ομάδα.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024