Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Όλα τα λεφτά για τον Ολυμπιακό, είναι η άμυνα

Όλα τα λεφτά για τον Ολυμπιακό, είναι η άμυνα

Ο Ολυμπιακός θέλει να «χαλάσει» το τρίποντο του Παναθηναϊκού κι αν τα καταφέρει θα έχει κάνει σημαντικό βήμα για την υλοποίηση του στόχου του

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κοντράρονται σήμερα στον τελικό του Κυπέλλου στο μπάσκετ, σ’ ένα παιχνίδι που θα κρίνει τον δεύτερο τίτλο της χρονιάς.

Ο πρώτος (το Super Cup) είχε πάει σε ερυθρόλευκα χέρια αλλά από εκείνο το παιχνίδι έχει «κυλήσει πολύ νερό στ’ αυλάκι» και τίποτε δεν είναι ίδιο.

Μιλάμε άλλωστε για ένα παιχνίδι πολλούς μήνες πίσω και τώρα τα δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά.

Αυτό που σίγουρα πάντως δεν επιδέχεται αμφισβήτησης είναι ότι πρόκειται για ένα δύσκολο παιχνίδι και για τους δύο κι αυτό σημαίνει ότι λογικά θα δούμε μια «μάχη» που ίσως να κριθεί και στις λεπτομέρειες.

Σε ότι αφορά τον Ολυμπιακό, οι σημαντικές απουσίες έγιναν δύο καθώς μετά τον Μιλουτίνοφ νοκ άουτ είναι και ο Γκος αλλά την ιστορία την γράφουν στα παιχνίδια αυτοί που παίζουν.

Από την άλλη πλευρά οι «πράσινοι» θα παραταχθούν χωρίς τον Βιλντόζα, η απουσία του οποίου είναι βέβαια σημαντική, αλλά στη «ζυγαριά» είναι ξεκάθαρο πως οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να βρουν λύσεις σε μεγαλύτερα προβλήματα.

Με βάση λοιπόν την εικόνα που παρουσιάζουν το τελευταίο διάστημα οι δύο ομάδες, ένα είναι το σίγουρο για τον Ολυμπιακό κι αυτό έχει να κάνει με την άμυνα.

Αν οι «ερυθρόλευκοι» καταφέρουν να παίξουν καλή άμυνα, με πρώτιστο στόχο να «χαλάσουν» το τρίποντο του Παναθηναϊκού, τότε θα έχουν κάνει ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση του στόχου τους.

Αυτό είναι το βασικό ζητούμενο για τους πειραιώτες και είναι προφανές ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει ζητήσει από τους παίκτες του να δώσουν το 100% για να περιορίσουν την επιθετική δραστηριότητα του Παναθηναϊκού.

Κομβικό ρόλο σε αυτό το πλάνο θα έχουν, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό η πίεση που θα βγάλει ο Ολυμπιακός στην κυκλοφορία του Παναθηναϊκού, με σαφή στόχο να μην πάρει εύκολα την μπάλα ο Ναν ή ακόμα και αν ο Αμερικανός του «τριφυλλιού» βρεθεί με την μπάλα στα χέρια, να μην έχει το εύκολο σουτ.

Αυτό είναι το βασικό ζητούμενο για τον Ολυμπιακό και αν οι πειραιώτες κρατήσουν κάτω από 15 πόντους τον σκόρερ του Παναθηναϊκού θα έχουν κάνει καλά τη δουλειά που τους έχει αναθέσει ο Μπαρτζώκας.

Sports in

«Για αυτό ο Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μόουζες Ράιτ»

Ποιος είναι ο λόγος που ο Μόουζες Ράιτ δεν έπαιξε καθόλου στο Game 4 με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024