Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποστολάκης: Προκλητική τουρκική Navtex για αποστρατιωτικοποίηση στο Αιγαίο - Να απαντήσει η κυβέρνηση

Αποστολάκης: Προκλητική τουρκική Navtex για αποστρατιωτικοποίηση στο Αιγαίο – Να απαντήσει η κυβέρνηση

Ο ναύαρχος εν αποστρατεία και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ευάγγελος Αποστολάκης ζητεί απαντήσεις από την κυβέρνηση σχετικά με τη νέα τουρκική Navtex στο Αιγαίο

Πυρά κατά της κυβέρνησης για τη νέα τουρκική Navtex στο Αιγαίο εξαπέλυσε ο βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ευάγγελος Αποστολάκης.

«Η νέα παράνομη τουρκική Navtex με την οποία γίνεται λόγος περί αποστρατιωτικοποιήσεως των νησιών του Αιγαίου, καθώς και η σημερινή παραβίαση των ελληνικών χωρικών υδάτων από τουρκική ακταιωρό στα Ίμια, συνιστούν προκλητικές ενέργειες κλιμάκωσης της τουρκικής πλευράς», ανέφερε ο Ευάγγελος Αποστολάκης.

«Η κυβέρνηση να παράσχει άμεσα ενημέρωση στο Κοινοβούλιο αναφορικά με τις τρέχουσες εξελίξεις»

Ακολούθως ο ναύαρχος εν αποστρατεία και τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε ότι «αντί η κυβέρνηση να επαναπαύεται και να θριαμβολογεί για την επίτευξη θετικού κλίματος στις σχέσεις μας, οφείλει να δώσει σαφές μήνυμα στην Τουρκία ότι οι ενέργειες αυτές υπονομεύουν τη Διακήρυξη των Αθηνών».

Τέλος, κάλεσε την κυβέρνηση «να παράσχει άμεσα ενημέρωση στο Κοινοβούλιο αναφορικά με τις τρέχουσες εξελίξεις, ιδιαίτερα όσον αφορά τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί».

Τα δύο γεγονότα με την Τουρκία

Σημειώνεται ότι το μεσημέρι του Σαββάτου 17 Φεβρουαρίου τουρκική ακταιωρός εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα στην περιοχή των Ιμίων.

Το τουρκικό σκάφος έγινε αντιληπτό από σκάφος του Λιμενικού Σώματος το οποίο περιπολούσε στην περιοχή. Στη συνέχεια η τουρκική ακταιωρός αποχώρησε και επέστρεψε προς τις τουρκικές ακτές.

Παράλληλα πριν λίγες μέρες η Τουρκία εξέδωσε Navtex  κάνοντας ειδική αναφορά στην αποστρατιωτικοποίηση των νησιών με μια λίστα που περιλαμβάνει 24 ελληνικά νησιά, όπως η Σαμοθράκη, η Χίος, η Ρόδος, η Πάτμος, η Μυτιλήνη, η Κως, η Λήμνος και το Καστελλόριζο.

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024