Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ώρα του Κυριάκου

Η ώρα του Κυριάκου

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ και μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας πρέπει να βγει μπροστά

Οι Εθνικές ομάδες πόλο των γυναικών και των ανδρών θα επιστρέψουν από τη Ντόχα και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου χωρίς μετάλλιο στις βαλίτσες τους.

Η Αλεξία Καμμένου και ο Θοδωρής Βλάχος, ομοσπονδιακοί τεχνικοί στα δύο αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα, το πρώτο που θα κάνουν, είναι βέβαιο, θα κοιτάξουν τα δικά μας λάθη, που ενδεχομένως κόστισαν στα κρίσιμα νοκ άουτ παιχνίδια.

Τις «παιδικές ασθένειες» που πρέπει να αποβάλλουμε όπως εύστοχα είπε ο κόουτς Βλάχος μετά την «αυτοκτονία» της Εθνικής μας στον προημιτελικό με την Ιταλία και τα 3 γκολ που δέχτηκε (ενώ ήταν μπροστά στο σκορ με 10-8) μέσα σε 90 δευτερόλεπτα στα τελευταία 2.5 λεπτά του αγώνα.

Οι προπονητές μας λοιπόν θα δούνε τα δικά μας λάθη, αλλά αυτό δεν θα πρέπει να παραβλέψει τα (πολύ πιο σοβαρά) λάθη έμπειρων διαιτητών που έπαιξαν καθοριστικότατο ρόλο στην πορεία των ομάδων μας. Με την Ιταλία τη στιγμή που έχουμε πάρει φόρα (και είμαστε μπροστά με 4-1) αποβάλλεται χωρίς αντικατάσταση ο Αργυρόπουλος. Οχι για εν ψυχρω χτύπημα όπως συνήθως συμβαίνει σε μια τόσο σκληρή ποινή – δεδομένου ότι η μια ομάδα παίζει συνεχόμενα για πολύ ώρα με παίκτη λιγότερο – αλλά για χτύπημα πάνω σε διεκδίκηση. Η αντιμετώπιση επίσης διαφορετική απέναντι σε μια από τις πιο σκληρές – διαχρονικά – ομάδας του παγκοσμίου πόλο όπως είναι οι «Σετεμπέλο» («Οι υπέροχοι 7» όπως είναι το παρατσούκλι τους).

Στις γυναίκες, στον ημιτελικό με την Ουγγαρία, επίσης διαφορετικά κριτήρια και αποβολή-πρόκληση (αντί για επιθετικό φάουλ) στην τελευταία φάση του αγώνα που επέτρεψε στις Μαγυάρες να στείλουν τν αγώνα στα πέναλτι και να πάρουν εκεί το εισιτήριο για τον τελικό.

Και ενώ λέγαμε ότι τα είχαμε δει όλα ο αγώνας του χάλκινου μεταλλίου ξεπέρασε κάθε φαντασία. Η Ελλάδα επέστρεψε από το -3 (έχανε 9-6) βγάζοντας άμυνες ακόμα και με δύο παίκτριες λιγότερες (!) ισοφαρίζοντας 9-9 την Ισπανία και κερδίζοντας τη μπάλα στα 7’’. Τάιμ άουτ και παιχνίδι από τη σέντρα – και με την τερματοφύλακά μας Ιωάννα Σταματοπούλου προωθημένη – για 7’’ και την ευκαιρία για ένα σούτ… μεταλλίου.

Στο τέλος όμως έγινε κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά στα χρονικά και μάλιστα σε τόσο κρίσιμο παιχνίδι. Δόθηκε παράβαση δύο μέτρων (οσάιντ) στην Ελλάδα στα 5 δευτερόλεπτα και η Φόρκα σκόραρε απ΄τη σέντρα στο άδειο τέρμα για το τελικό 10-9 στη λήξη.

Το παιχνίδι παρακολούθησε ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας και μέλος του Μπιρό της World Aquatics, Κυριάκος Γιαννόπουλος, ο Α’ Αντιπρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και αρχηγός αποστολής, Γιώργος Αφρουδάκης και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος. Τρεις πρώην μεγάλοι πολίστες που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία αλλά αμφιβάλλουμε εάν είχαν ζήσει ποτέ κάτι ανάλογο στην πλούσια και μεγάλη καριέρα τους.

Και οι τρεις – όταν έπαιζαν – δεν δίσταζαν στα κρίσιμα να βγουν μπροστά και αυτό οφείλει να κάνει τώρα ο Κυριάκος Γιαννόπουλος και ας μην φοράει πλέον σκουφάκι αλλά κοστούμι.

Η Ελλάδα αξίζει (και πρέπει να έχει) το σεβασμό. Δεν ζητάει την εύνοια, αλλά την ισονομία και εδώ ίσως ο ισχυρός άνδρας της ΚΟΕ και μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας ίσως πρέπει να μιμηθεί τον προκάτοχό του Δημήτρη Διαθεσόπουλο που ήξερε τον τρόπο να κερδίζει το σεβασμό για τις ομάδες μας ακόμα και αν έβγαινε εκτός…πρωτοκόλλου.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024