Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξουμε επίσημη αγαπημένη στον αθλητισμό;

Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξουμε επίσημη αγαπημένη στον αθλητισμό;

Τα παιδιά του Θοδωρή Βλάχου μας έχουν «καλοσυνηθίσει» τα τελευταία χρόνια με σπουδαίες διακρίσεις.

Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών έμεινε εκτός τετράδας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ντόχα, γνωρίζοντας την ήττα από την Ιταλία με 11-10.

Μία ήττα που προκάλεσε απογοήτευση στις τάξεις αυτής της ομάδας αλλά και σε όσους ασχολούνται με το ελληνικό πόλο, καθώς τα παιδιά του Θοδωρή Βλάχου μας έχουν «καλοσυνηθίσει» τα τελευταία χρόνια με σπουδαίες διακρίσεις.

Αυτή η Εθνική τα τελευταία χρόνια μας έχει φέρει δύο μοναδικά ασημένια μετάλλια, από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2023 στη Φουκουόκα, πετυχαίνοντας να είναι η πιο επιτυχημένη Εθνική ομάδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.

Οποιαδήποτε μεμψιμοιρία ή γκρίνια είναι άνευ λόγου για τη συγκεκριμένη ομάδα που μπορεί από μόνη της να έχει ανεβάσει τον πήχη ψηλά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να την καταδικάζουμε.

Πρέπει να μάθουμε κάποια στιγμή ότι στον αθλητισμό, όλα τα αποτελέσματα είναι μέσα στο πρόγραμμα και εκ προοιμίου ουδείς έχει εξασφαλίσει τη νίκη ή το μετάλλιο.

Συμβόλαιο με την επιτυχία κανείς δεν έχει υπογράψει, πολύ περισσότερο στο κορυφαίο επίπεδο, όπου οι διαφορές των ομάδων είναι τόσο δυσδιάκριτες και όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Και η Ελλάδα δεν έχασε από κάποιον μικρό αντίπαλο, αλλά από την Ιταλία των οκτώ Ολυμπιακών μεταλλίων (τα τρία χρυσά), των έξι μεταλλίων σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα (το ένα χρυσό) και των 12 μεταλλίων σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (τα 3 χρυσά)!

Είναι με απόσταση, η κορυφαία ομάδα διαχρονικά στην ιστορία της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης, από την οποία χάσαμε με ένα γκολ διαφορά, μετά μάλιστα και από ένα ανεξήγητο μπλακάουτ στα τελευταία 2,5 λεπτά.

Σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει λόγος για αφορισμούς, παρά μόνο για κριτική των λαθών που έγιναν και στοίχισαν την πρόκριση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη Ντόχα.

Τα λάθη αυτά, ήρθαν και την κατάλληλη στιγμή, στο διάστημα δηλαδή της προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού που είναι ο μεγάλος στόχος. Κανείς δεν είναι αδιάφορος σε μία θέση στο βάθρο ενός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, αλλά αυτό που μένει για πάντα στην ιστορία είναι ένα μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Θοδωρής Βλάχος με τους συνεργάτες και μαζί με τους παίκτες έχουν όλο το χρόνο να δουλέψουν πάνω στα λάθη και τις αδυναμίες τους και να τα διορθώσουν ενόψει του ταξιδιού στο Παρίσι. Εκεί όπου πρέπει να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό και να επαναλάβουν ότι πέτυχαν πριν από τρία χρόνια και γιατί όχι, να φτάσουν ακόμα και στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.\

Αυτή η ομάδα μπορεί να το πετύχει, καθώς έχει όλα τα συστατικά. Εξαιρετικό προπονητή, αστείρευτο ταλέντο, εμπειρία αλλά και καρδιά πρωταθλητή! Κι αν με το καλό έρθει και ένα μετάλλιο στους προσεχείς Ολυμπιακούς Αγώνες, τότε πρέπει να ξεκινήσει και η συζήτηση για το ποια είναι η επίσημη αγαπημένη του ελληνικού αθλητισμού…

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024