Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Mεντιλίμπαρ: Δίνει ξανά το χαμόγελο στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού

Mεντιλίμπαρ: Δίνει ξανά το χαμόγελο στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού

Χαμογελούν, απλά γιατί βλέπουν πως μαζί με την ηρεμία έρχεται και κάτι που έλειπε: η χαρά του παιχνιδιού. Βρίσκουν τον δρόμο από έναν καταξιωμένο τεχνικό.

Στην κοινωνία του ελληνικού ποδοσφαίρου αντιμετωπίστηκε ως κάτι το πολύ ενδιαφέρον η απόδοση που είχε ο Ολυμπιακός στο ματς με τη Φερεντσβάρος.

Και ξεκάθαρα αυτό ήταν απόλυτα λογικό, καθώς οι Ερυθρόλευκοι εδώ και κάμποσους μήνες δεν είχαν σταθερότητα στο παιχνίδι τους, με αποτέλεσμα να αλλάζουν προπονητές γιατί και τα αποτελέσματα δεν ήταν τα απολύτως προσδοκώμενα. Θα αποκτήσουν, άραγε, στη συνέχεια ένα πλάνο στο παιχνίδι και θα δείξουν όσα οι προδιαγραφές τους υπαγορεύουν;

Κάπου εδώ μπαίνει στην εξίσωση ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού, ο Μεντιλίμπαρ.

Με μόλις μία ή δύο προπονήσεις και ο δική του ομάδα έδειχνε όσο περνούσε το παιχνίδι όλο και καλύτερη; Σίγουρα αξίζει να σταθείς στο 90λεπτο και να το αναλύσεις. Η καλή φυσική κατάσταση είναι ένα ζητούμενο, μένει να φανεί πόσο καλή είναι και αυτό θα το δούμε σε βάθος χρόνου. Αλλά αν δεν τρέχεις, δεν μπορείς να παίξεις όπως έπαιξε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο 45λεπτο του ματς με τους Ούγγρους. Ο Μεντιλίμπαρ δεν μπορεί να θεωρηθεί μάγος. Ούτε έκανε τίποτα μαγικά. Απλά έδωσε έμπνευση στους ποδοσφαιριστές του. Θα έλεγε κάποιος πως τους απελευθέρωσε, έδειξε ένας ποδοσφαιράνθρωπος με γνώση της κατάστασης και των δεδομένων, συνεχώς όρθιος να δίνει οδηγίες και κατευθύνσεις.

Οι δε παίκτες, αντιλήφθηκαν πως είχαν να κάνουν με πολύπειρο προπονητή και με διάθεση να τους βοηθήσει σε κάθε δυσκολία όταν το ματς έπαιρνε δρόμο που δεν θα ήθελε ο οποιοσδήποτε. Με τις αρχικές του επιλογές ο Ισπανός προπονητής έδειξε πως επιθυμεί να εμπιστευτεί όλο το ρόστερ. Τουλάχιστον στην αρχή. Μέσα ο Καρβάλιο για να κυκλοφορεί η μπάλα και να μην είναι μόνο ο Φορτούνης ο μαέστρος. Ο Αλεξανδρόπουλος με ρόλο να τρέχει και να καταθέτει πάθος- αυτό το κάνει καταπληκτικά ο διεθνής χαφ. Ο Μασούρας, από την αρχή της σεζόν αναντικατάσταστος. Ο δε Κάρμο, με το που ήρθε έγινε ο καπετάνιος στην κόκκινη άμυνα, το ύψος τον βοηθά σημαντικά, ενώ πλέον μάλλον θα αναζητείται ο παρτενέρ του κάθε φορά, ανάλογα και με τις απαιτήσεις του ματς.

Στη συνέχεια; Ο Ορτα έφερε περισσότερη ηρεμία στην ανάπτυξη και τόνωσε την ενδεκάδα όταν αυτή το είχε ανάγκη, ο Ποντένσε υπήρξε συνεργάσιμος όσο λίγες φορές στο (εφετινό) παρελθόν του και ο Γιόβετιτς μπήκε με τη φούρια και τη δίψα ενός παίκτη που θέλει να θυμίσει την αξία του.

Οι ποδοσφαιριστές, πανέξυπνοι καθώς είναι, κατάλαβαν πως με τον Μεντιλίμπαρ το κοντέρ λες και …μηδενίστηκε.

Όλα και όλοι εκκινούν από την αρχή. Ο κόουτς ήρθε για να μείνει. Και εκείνοι, επιθυμούν να σταθούν στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, ακολουθούν τις οδηγίες και το κυριότερο; Χαμογελούν, απλά γιατί βλέπουν πως μαζί με την ηρεμία έρχεται και κάτι που έλειπε: η χαρά του παιχνιδιού. Βρίσκουν τον δρόμο από έναν καταξιωμένο τεχνικό. Αν όλο αυτό το νέο σκηνικό συνδυαστεί και με θετικά για τον Ολυμπιακό αποτελέσματα, η ολική επαναφορά της ομάδας θα είναι πολύ κοντά.

Sports in

Οι μέρες και οι ώρες των Game 5 Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

Ανακοινώθηκαν οι μέρες και οι ώρες των Game 5 του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024