Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κουτσούμπας: Η υλοποίηση του «νέου ΕΣΥ» της κυβέρνησης πολλαπλασιάζει τα προβλήματα υγειονομικών και ασθενών

Κουτσούμπας: Η υλοποίηση του «νέου ΕΣΥ» της κυβέρνησης πολλαπλασιάζει τα προβλήματα υγειονομικών και ασθενών

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε ότι το ΚΚΕ στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τις μαζικές κινητοποιήσεις των υγειονομικών

Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μίλησε την Παρασκευή σε εκδήλωση της ΕΠ Κρήτης, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), με θέμα «Υγεία Κοινωνικό Αγαθό, όχι εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους – Οι Θέσεις του ΚΚΕ», εξαπολύοντας επίθεση προς την κυβέρνηση για τις πολιτικές της στην Υγεία και το «νέο ΕΣΥ».

Ο κ. Κουτσούμπας απηύθυνε τον χαιρετισμό του κόμματος στις «δεκάδες χιλιάδες λαού, με πρωτοπόρους τους μαχόμενους υγειονομικούς, που κι εδώ στην Κρήτη υψώνουν αγωνιστικό ανάστημα απέναντι στα αντιλαϊκά κυβερνητικά σχέδια και στο μέτωπο της Υγείας».

Είπε ότι το ΚΚΕ στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τις μαζικές και πολύμορφες κινητοποιήσεις των εργαζόμενων υγειονομικών και κάλεσε συνολικά τους εργαζόμενους και τον λαό του νησιού «να κλιμακώσει την πάλη του ενάντια στις πολιτικές που εμπορευματοποιούν την Υγεία, ενάντια στα σχέδια συγχωνεύσεων-κλεισίματος κλινικών και νοσοκομείων, με ταυτόχρονη ενίσχυση όλων των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, με μαζικές προσλήψεις υγειονομικών και μονιμοποιήσεις όλων των συμβασιούχων, με ουσιαστικές αυξήσεις μισθών, κάλυψη των αναγκών σε εξοπλισμό».

«Ακόμα πιο εμπορευματοποιημένο και ιδιωτικοποιημένο το ‘νέο ΕΣΥ’»

Ανέφερε ότι τα τεράστια προβλήματα της δημόσιας Υγείας είναι «απόρροια διαχρονικά της κυβερνητικής πολιτικής στην Υγεία. Και ιδιαίτερα σήμερα, που σχεδιάζει και υλοποιεί το λεγόμενο ‘νέο ΕΣΥ’, ακόμα πιο εμπορευματοποιημένο και ιδιωτικοποιημένο, με βελτιωμένους τους ‘οικονομικούς δείκτες’ σύμφωνα με τα ‘προαπαιτούμενα’ και τους αντιλαϊκούς δημοσιονομικούς στόχους και ταυτόχρονα με πορεία επιδείνωσης της δημόσιας Υγείας», όπως είπε.

Ο γραμματέας του ΚΚΕ επισήμανε ότι «η ικανοποίηση σήμερα ακόμα και στοιχειωδών αναγκών στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, απαιτούν ακόμη μεγαλύτερη επιβάρυνση των ασθενών τόσο στον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα της υγείας, όσο και στο κατ’ όνομα δημόσιο σύστημα Υγείας, το οποίο συνεχώς προσαρμόζει τη λειτουργία του με τα επιχειρηματικά κριτήρια και με την εμπορευματοποιημένη παροχή των εργασιών του».

«Το ΚΚΕ μιλάει καθαρά. Η υλοποίηση του ‘νέου ΕΣΥ’ πολλαπλασιάζει τα προβλήματα υγειονομικών και ασθενών»

Τόνισε, επίσης, ότι στόχος της κυβερνητικής πολιτικής «είναι η ελαχιστοποίηση των δωρεάν παροχών στα λεγόμενα ‘βασικά πακέτα’, η μείωση των κρατικών δαπανών και η αύξηση της ατομικής ευθύνης πληρωμών για μεγαλύτερο μέρος των αναγκών».

«Αυτό είναι και το ‘θερμοκήπιο’, μέσα στο οποίο ενισχύονται τα δημόσια νοσοκομεία ως επιχειρηματικές μονάδες του δημοσίου, αλλά και η ανάπτυξη των ιδιωτικών επιχειρήσεων στην υγεία σε επίπεδο ‘ομίλων’ που κερδοφορούν πάνω στις ανάγκες του πληθυσμού», σημείωσε.

«Ούτε σκέψη για κλεισίματα-συγχωνεύσεις δομών υγείας και κλινικών»

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε με λεπτομερή στοιχεία στη «ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης» των δημοσίων μονάδων Υγείας στην Κρήτη, αναφέροντας, μεταξύ άλλων ότι «το ‘νέο ΕΣΥ’ της κυβέρνησης της ΝΔ δεν είναι καθόλου νέο, είναι παλιά κατεύθυνση της ΕΕ και του κεφαλαίου» και προσθέτοντας, μεταξύ άλλων, ότι «αποτελούν κατευθύνσεις της πολιτικής της ΕΕ, είναι μέτρα στρατηγικού χαρακτήρα για το κεφάλαιο, διότι αποτελούν προϋπόθεση για την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων».

«Το ΚΚΕ μιλάει καθαρά. Η υλοποίηση του ‘νέου ΕΣΥ’ πολλαπλασιάζει τα προβλήματα υγειονομικών και ασθενών», υπογράμμισε και προσέθεσε ότι το ΚΚΕ λέει πως «κανένα νοσοκομείο και Κέντρο Υγείας δεν περισσεύει πουθενά στην Ελλάδα, ούτε στην Κρήτη. Να ενισχυθούν άμεσα όλα τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της περιοχής, Ούτε σκέψη για κλεισίματα-συγχωνεύσεις δομών υγείας και κλινικών».

Παράλληλα, είπε ότι το ΚΚΕ προτάσσει τον προσανατολισμό στις υπηρεσίες πρόληψης, στο ενιαίο, σύγχρονο, αποκλειστικά κρατικό και δωρεάν σύστημα Υγείας, πανελλαδικά αναπτυγμένο με κεντρικό σχεδιασμό, πλήρως και επαρκώς χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό, «με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας», στην ανάπτυξη κρατικού φορέα έρευνας, παραγωγής, εισαγωγής και δωρεάν διάθεσης φαρμάκων και εμβολίων, καθώς και στην όσο το δυνατόν αυτοτέλεια στην παραγωγή όλων όσα απαιτούνται, σε ιατρικά μηχανήματα, φάρμακα, εμβόλια, υγειονομικό υλικό κλπ.

«Μόνο με αυτές τις προϋποθέσεις μπορεί η υγεία να αποτελέσει ένα κατοχυρωμένο και διασφαλισμένο, από το εργατικό λαϊκό κράτος, καθολικό και δωρεάν λαϊκό δικαίωμα», τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Για να σημειώσει καταληκτικά: «Οι θέσεις μας, η ανυποχώρητη στάση μας για την υπεράσπιση της υγείας του λαού μας μπορεί να είναι κριτήριο για όλους εσάς για να να συμπορευτείτε με το ΚΚΕ, παρά τις επιμέρους διαφορές και επιφυλάξεις, στους αγώνες, στο κίνημα, παντού. Και στις αρχαιρεσίες των σωματείων, των συλλόγων, όλων των φορέων του κινήματος, αλλά και στις κάλπες που θα στηθούν τον Ιούνη στις ευρωεκλογές».

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024